Meni Search

Ful nabrijan

Roštilj s umakom Romesco

Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Meso s repom
Vratina sa sezonskim povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brancinovo oko
Grdobina s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Sendvič s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Pašticada s njokima
Mini lazanje
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Ljetni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Dagnje na buzaru
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke