Meni Search

Ful nabrijan

Roštilj s umakom Romesco

BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lagana sarma
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Lungić s povrćem
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Vratina sa sezonskim povrćem
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina na padelu
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Kobasica u pivu i pecivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Pašticada s njokima
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Salata s mora
Mirisna pečenka
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Račići na posteljici od povrća
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fileti lososa u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brusketa s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Delikatesna junetina na češki
Grill vratina u sendviču
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dagnje na buzaru
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke