Meni Search

Ful nabrijana

Roštilj s umakom Romesco

Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s ribom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Krem juha od tikvica
Pečena piletina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Viška pogača
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ossobuco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Turske pizze
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Sendvič s avokadom
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Lungić u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Svinjski file s povrćem
Fina pikantna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina na kijevski način
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Voćna juha od višanja
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Tjestenina fuži s tartufima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s povrćem i smokvama
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke