Meni Search

Ful nabrijana

Roštilj s umakom Romesco

Proljetna janjetina
Sendvič s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Krem juha od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Grdobina s povrćem
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza s tunom
Lungić u sendviču
Kaštelanski makaruni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s ribom
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ljetni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Prežgana juha
Piletina Kiev
Grickalica slanutak iz pećnice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Viška pogača
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lagana sarma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Ossobuco
Sočni pureći ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Lazanje s lignjama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Hlebinska i pretepena juha
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Turske pizze
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Urbana pola
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Teleći odresci u umaku od višanja
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Pogača sa sardinom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke