Meni Search

Macho

Roštilj s umakom Romesco

Bakalar s krumpirom
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Kotleti u pivskom umaku
Pita s crnim pivom
Slatki lungić
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ribarska popara
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Hrenovke u panceti
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Biftek rolice
Blagdanska rolada
Špageti s acetom balsamicom
Mirisna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Punjene tikve
Piletina sa šafranom
Ramstek s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada
Govedina s lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Odrezak s umakom chimichurri
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dagnje na buzaru
Špageti na kineski način
Lungić u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Delikatesna junetina na češki
Slasni BBQ burgeri
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kotlovina
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani zamotuljci
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kotlet s varivom od leće
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Juha od gljiva
Pileća krilca s roštilja
Macho hamburger
Piletina s mascarponeom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Pileća krilca s Coca-Colom
Velika Britanija - Pastirska pita
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u pivu
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirano svinjsko pečenje
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhana govedina s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Medeni teleći kotleti
File steak na povrću
Obojeni hamburger
Teletina s pirjanim povrćem
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke