Meni Search

Superman

Roštilj s umakom Romesco

Pohani zamotuljci
Ramstek i salata s roštilja
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Koprivnički odojak
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Riba u škartocu
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
Nadjevene lignje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Salata s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s graškom
Macho hamburger
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Srneći file na salatu
Piletina u aromatičnom omotaču
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa punjena čvarcima
Obojeni hamburger
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Kokošja juha s požirakima
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Piletina s mascarponeom
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Mirisna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Pašticada s njokima
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Skandinavske rolice s cimetom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke