Meni Search

Superwoman

Roštilj s umakom Romesco

Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riblji ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rebarca s graškom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Lazanje u tavi
Šampinjoni u palačinki
Tuna burger
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Cous-cous s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u pivu
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Dip od južnog voća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Male teleće pitice
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Slatka patka
Punjena teleća prsa
Bakalar s krumpirom
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Piletina u aromatičnom omotaču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskava pileća krilca
Kuglice od riže i svježeg sira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kroketi od piletine
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirane srdele
Gulaš od oslića i povrća
Brudet
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Teriyaki piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignji po gosposki
Salata s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Pileći gulaš
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Rebarca s grilla
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina Kiev
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski gulaš
Hrskavi trokuti
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jabučni krumpirići s cimetom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavo pečeno pile
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke