Meni Search

Superwoman

Roštilj s umakom Romesco

Hrskavi trokuti
Slatka patka
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Bruskete od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riblji ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fish&Chips u tortilji
Bakalar s krumpirom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pureća rolada s mlincima
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci s umakom od kupina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavo pečeno pile
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brownie s kajenskim paprom
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina Kiev
Svinjski file s grila
Male teleće pitice
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Gulaš od oslića i povrća
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Brusketa s avokadom
BBQ cheeseburger
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti na kineski način
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisna pureća rolada
Bouillabaisse
Blagdanska rolada
Brudet
Cous-cous s povrćem
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Finska - Juha s lososom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirane srdele
Dip od južnog voća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni lungić
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Goveđa rebarca sa zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Manastirski đuveč
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke