Meni Search

Luda k'o šiba

Roštilj s umakom Romesco

Teletina s pirjanim povrćem
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečena ricotta
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje s povrćem i smokvama
Špageti s pistacijama
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskave tortice od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Irska janjetina
Srneći file na salatu
Pašticada
Pileći gulaš
Svinjski file s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rezanci s krušnim mrvicama
Brownie s kajenskim paprom
Pirjani kunić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohana skuta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prežgana juha
Pikantne mazalice
Patka s mlincima
Zabavni kineski ravioli
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Aromatizirani kruh
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Cipar - Lungić na ciparski
Riblja juha s Malte
Polupunjene paprike
Medeni teleći kotleti
Piletina u pivu
Mini shepherd's pie
Piletina s nadjevom od ajvara
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Palamida s čilijem i mangom
Jakobove kapice s umakom
Špageti na kineski način
Kotlovina
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Juha od bundeve s jabukom
Cous-cous s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Vratina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavo pečeno pile
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Tuna burger
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Mirisna pureća rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fiš paprikaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sunčani užitak mediterana
Marinirano svinjsko pečenje
Kotleti u pivskom umaku
Sočni pureći ražnjići
Grill povrće na salatu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pašticada s njokima
Slasni BBQ burgeri
Krem juha sa sjemenkama
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Španjolci rado u jelima kombiniraju meso i različite morske plodove, a omiljeni im umak Romesco poslužuju uz meso, ribu, plodove mora, povrće i salate. 

Sastojci

Za umak:
3 zrele rajčice (500 g)
10 g oguljenih badema
25 g poprženih lješnjaka
1 čili papričica
1 glavica češnjaka
1 ploška kruha (ili 2 tosta)
1-2 žlice Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žlica nasjeckanog peršina
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žličica octa
1 žličica soli
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za roštilj:
500 g telećih odrezaka
300 g filea piletine
4 srednja škampa
prstohvat šafrana
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe50 min

  • 1 Rajčice i glavicu češnjaka stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C na oko 15 minuta (da kora popuca).
  • 2 U električnu sjeckalicu stavite bademe i lješnjake te sameljite. Dodajte narezanu očišćenu čili papričicu, oguljenu rajčicu, očišćeni češnjak, kruh, papriku, peršin i dio maslinova ulja.
  • 3 Usitnite u glatki pire.
  • 4 Ulijte ostatak ulja, octa, posolite i popaprite te još dobro promiješajte.
  • 5 Umak bi trebao biti gust (poput vrhnja), a ako je pregust, razrijedite ga s malo crnog vina.
  • 6 Meso narežite na manje komade, malo potucite, pospite šafranom, 1 žlicom Vegete i ostavite stajati 30 minuta.
  • 7 Na zagrijanom roštilju ili roštilj tavi popecite meso i kad je gotovo pospite ga paprom.
  • 8 Isto tako popecite i škampe (1 minutu sa svake strane) i na kraju pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Kod sjeckanja čili papričice koristite vilicu i nož da biste izvadili nepotrebne sjemenke bez dodirivanja rukama.

Posluživanje

Pečeno meso poslužite s umakom Romesco i prepečenim kruhom.

Male tajne

Bademe blanširajte da biste im lakše skinuli ljusku, a zatim popržite na tavici da biste ih lakše samljeli.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 330.39 41 41
Kalcij mg 55.51 6 6
Kalij mg 659.44 18 18
Pantotenska kiselina mg 1.88 27 27
Niacin mg 18.04 129 90
Vitamin D μg 23.84 12 12
Vitamin A μg 795.98 20 16
Sol g 2.09 0 0
Bjelančevine g 30.97 - -
Vlakna g 1.8 - -
Ugljikohidrati g 10.83 - -
Masti g 34.01 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke