Meni Search

Ful nabrijan

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Grill povrće na salatu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rajčica s kukuruzom
Pizza sirni jastučići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Miješani grill
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Pašticada s njokima
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rolice od blitve
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Sočna rebarca
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lungić u sendviču
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Dagnje na buzaru
Grill pirjana piletina s roštilja
Irska janjetina
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke