Meni Search

Ful nabrijan

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Dagnje na buzaru
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Prežgana juha
Mirisna pečenka
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od liganja
Roštilj s umakom Romesco
Belgija - Salade Liégeoise
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Vratina sa sezonskim povrćem
Vege odresci s marinadom
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada s njokima
Fileti lososa u finom umaku
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Sočna rebarca
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Zabavni kineski ravioli
Sočna pureća rolada
Mini lazanje
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke