Meni Search

Ful nabrijan

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Delikatesna junetina na češki
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Čarobna ljetna piletina
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Nadjevene lignje
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Meksička party salata
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Dagnje na buzaru
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Piletina Kiev
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Miješani grill
Sočna rebarca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić u sendviču
Zanimljiva salata s kikirikijem
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Pašticada s njokima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Brancinovo oko
Salata s mora
Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke