Meni Search

Ful nabrijana

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Aromatizirani kruh
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Meksička party salata
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Salata s mora
Mediteranski špageti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Lagana sarma
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Viška pogača
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Ossobuco
Odresci od morskog psa
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s manistrom u škartocu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Grdobina u pikantnoj šalši
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Čarobna ljetna piletina
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Zabavni kineski ravioli
Špageti s ribom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Krem juha od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Pogača sa sardinom
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice
Urbana pola
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke