Meni Search

Ful nabrijana

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Pileći bataci s umakom od luka
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Ossobuco
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice
Popečci od tikvica
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čarobna ljetna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Viška pogača
Lagana sarma
Lazanje s lignjama
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Urbana pola
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hlebinska i pretepena juha
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fini gulaš od gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Irska janjetina
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Aromatizirani kruh
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje s manistrom u škartocu
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill povrće na salatu
Špageti s ribom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Turske pizze
Salata od liganja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na kijevski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke