Meni Search

Ful nabrijana

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Ossobuco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Irska janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Račići na posteljici od povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Čarobna ljetna piletina
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Lagana sarma
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill povrće na salatu
Kroketi od piletine
Miješani grill
Brusketa s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina laganini
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Viška pogača
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s ribom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Mirisna pečenka
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina na kijevski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Turske pizze
Voćna juha od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočni pureći ražnjići
Meso s repom
Hlebinska i pretepena juha
Urbana pola
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Salata s mora
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke