Meni Search

Superman

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatka patka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zlatna piletina
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci s umakom od kupina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Nadjevene lignje
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ljetni ražnjići
Piletina u pivu
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dip od južnog voća
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Koprivnički odojak
Piletina s nadjevom od ajvara
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Pohani zamotuljci
Kokošja juha s požirakima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni lungić
Mladi krumpir s ajvarom
Ramstek s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Obojeni hamburger
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Pileća prsa iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Pašticada s njokima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brusketa s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Mesne okruglice na ražnjiću
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Teriyaki piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Blagdanska rolada
Macho hamburger
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pureća rolada s mlincima
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa sezonskim povrćem
Rižoto s dagnjama
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dječje lazanje
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete s povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke