Meni Search

Superwoman

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Marinirane srdele
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brudet
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Riblji ražnjići
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Bugarska pita od krumpira
Riba u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bakalar s krumpirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Pileći gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u pivu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rebarca s grilla
Sočni pureći ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Energetske kuglice s kurkumom
Špageti na kineski način
Slatka patka
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete s povrćem
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Pašticada voli penne a ti mene
Teriyaki piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Lazanje u tavi
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Gulaš od oslića i povrća
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Cous-cous s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Odresci s umakom od kupina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Bouillabaisse
Svinjski file s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Mladi krumpir s ajvarom
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
BBQ cheeseburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke