Meni Search

Superwoman

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatka patka
Pureća rolada s mlincima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Rebarca s graškom
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Male teleće pitice
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignji po gosposki
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski gulaš
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Špageti mediteraneo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni lungić
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Sočna pureća rolada
Bouillabaisse
Piletina u pivu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Punjena teleća prsa
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete od cvjetače
Janjetina na padelu
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mini shepherd's pie
Orada s krumpirom i mladim lukom
Finska - Juha s lososom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Goveđa rebarca sa zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Tuna burger
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Pašticada voli penne a ti mene
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s grilla
Rezanci s krušnim mrvicama
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižoto s tri vrste gljiva
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Riblji ražnjići
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavo pečeno pile
Kruh od cvjetače s kurkumom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke