Meni Search

Superwoman

Rumunjska - Tochitura s mamaligom

Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Energetske kuglice s kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Tuna burger
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s dagnjama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s mascarponeom
Odresci u umaku s češnjakom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Velika Britanija - Pastirska pita
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje na šumskom rižotu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Marinirane srdele
Bakalar s krumpirom
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bouillabaisse
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rebarca s graškom
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Mirisna pureća rolada
Male teleće pitice
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Dip od južnog voća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Finska - Juha s lososom
Piletina u pivu
Rebarca s grilla
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Špageti na kineski način
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti mediteraneo
Pizza sirni jastučići
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Brudet
Svinjski file s grila
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Zlatna piletina
Janjetina na padelu
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Cous-cous s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignji po gosposki
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalno jelo rumunjskih sela kuhano s mlijekom do kremozne palente nadopunjene punim okusom gulaša otkrit će vam tajnu ovog zanimljivog obroka.

Sastojci

1 kg svinjetine bez kosti
5 žlica ulja (50 ml)
100 ml vode
1 žlica Vegete
Mamaliga:
sol
800 ml mlijeka
20 g maslaca
200 g Kukuruzne krupice Podravka
120 g dimljene kobasice
1 luk (80 g)
1 Slatka paprika mljevena Podravka
1 zelena paprika
6 češnja češnjaka
250 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
Polutvrdi sir (80 g) Telemea

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Svinjetinu narežite na kockice.
  • 2 U dublju, širu posudu ulijte ulje i vodu i zagrijte na srednje jakoj vatri dok ulje ne bude vruće.
  • 3 Dodajte svinjetinu, pospite jednom žlicom Vegete i pirjajte poklopljeno oko 1 h na laganoj vatri.
  • 4 Za to vrijeme pripremite mamaligu (palentu).
  • 5 U posoljeno, kipuće mlijeko dodajte maslac i umiješajte kukuruznu krupicu.
  • 6 Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
  • 7 Kad je meso skoro gotovo dodajte sitno nasjeckani luk, na kockice narezanu papriku crvenu i zelenu i protisnuti češnjak.
  • 8 Kratko popirjajte i dodajte sjeckanu rajčicu. Začinite s paprom. Pirjajte još 10-ak minuta.

Posluživanje

Pripremljeno meso poslužite s pripremljenom mamaligom i naribanim tvrdim ovčjim sirom.

Male tajne

Palentu kuhajte na mlijeku kako bi bila kremastija.

Kuhanu palentu izlijte u namašćenu posudu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 560.64 70 70
Kalcij mg 211.36 21 21
Kalij mg 1120.47 30 30
Pantotenska kiselina mg 2.19 31 31
Niacin mg 18.71 134 94
Vitamin D μg 87.27 44 44
Vitamin A μg 1671.55 42 33
Sol g 2.99 0 0
Bjelančevine g 48.29 - -
Vlakna g 3.68 - -
Ugljikohidrati g 39.05 - -
Masti g 29.15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke