Meni Search

Ful nabrijan

Salata od liganja

Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Meso s repom
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski kruščić s lovorom
Fini gulaš od gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Riba u bijelom umaku
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Voćna juha od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Račići na posteljici od povrća
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Umak od limete (Molho de limao)
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Urbana pola
Dagnje na buzaru
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći bataci s umakom od luka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa sezonskim povrćem
Sendvič s avokadom
Pašticada s njokima
Kroketi od piletine
Lignje s povrćem i smokvama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pizza s tunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke