Meni Search

Ful nabrijan

Salata od liganja

Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Dagnje na buzaru
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski špageti
Urbana pola
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Povrtni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Ljetni ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Grdobina s povrćem
Miješani grill
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Sočni pureći ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Vege odresci s marinadom
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Fish&Chips u tortilji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vratina sa sezonskim povrćem
Pizza sirni jastučići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Mini lazanje
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Sočna rebarca
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Povrtni lonac
Kaštelanski makaruni
Sendvič s avokadom
Ražnjići od lososa
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke