Meni Search

Ful nabrijan

Salata od liganja

Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Pašticada s njokima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Miješani grill
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Piletina laganini
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sendvič s avokadom
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina sa šafranom
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Kroketi od piletine
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani tofu s povrćem
Piletina Kiev
Meso s repom
Kobasica u pivu i pecivu
Fish&Chips u tortilji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Dagnje na buzaru
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Manastirski đuveč
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Vratina sa sezonskim povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke