Meni Search

Ful nabrijan

Salata od liganja

Belgija - Salade Liégeoise
Šampinjoni u palačinki
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pečenka
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Voćna juha od višanja
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Irska janjetina
Zlatna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Grill pirjana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Nadjevene lignje
Urbana pola
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Dagnje na buzaru
Miješani grill
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke