Meni Search

Ful nabrijan

Salata od liganja

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Dagnje na buzaru
Fina pikantna piletina
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Lungić s povrćem
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini lazanje
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od lososa
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Voćna juha od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza s tunom
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Lagana sarma
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Belgija - Salade Liégeoise
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada s njokima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Hrskavi trokuti
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke