Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Meksička party salata
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Pogača sa sardinom
Viška pogača
Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kuhano meso s umakom od hrena
Ossobuco
Lungić u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Fina pikantna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Piletina na kijevski način
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Mirisna pečenka
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Lignje s manistrom u škartocu
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Odresci od morskog psa
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Manastirski đuveč
Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Irska janjetina
Špageti s ribom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke