Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Okruglice u umaku od rajčice
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Hlebinska i pretepena juha
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Fileti lososa u finom umaku
Piletina sa šafranom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći savici u umaku od grejpa
Uzbudljivi kolač od blitve
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Zlatna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Sendvič s avokadom
Viška pogača
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Lungić u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lagana sarma
Sočni pureći ražnjići
Piletina laganini
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina na kijevski način
Špageti s ribom
Blagdanska rolada
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni lonac
Ossobuco
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lazanje s lignjama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meso s repom
Turske pizze
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pogača sa sardinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Urbana pola
Pirjani kunić
Sočna rebarca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke