Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ossobuco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s ribom
Lignje s manistrom u škartocu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od lososa
Hlebinska i pretepena juha
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Mini shepherd's pie
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Irska janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjevene lignje
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Pogača sa sardinom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lazanje s lignjama
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Lignje s povrćem i smokvama
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Račići na posteljici od povrća
Janjetina s medom od kadulje
Martinjska guska s hajdinom kašom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Krem juha od tikvica
Jabučni krumpirići s cimetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Miješani grill
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Piletina laganini
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke