Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Popečci od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Riba u bijelom umaku
Turske pizze
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Pirjani kunić
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s ribom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Irska janjetina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Pohani tofu s povrćem
Kaštelanski makaruni
Odresci od morskog psa
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od lososa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Viška pogača
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Meso s repom
Pogača sa sardinom
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Ossobuco
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Manastirski đuveč
Lazanje s lignjama
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Lignje s manistrom u škartocu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina na kijevski način
Nadjevene lignje
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fileti lososa u finom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke