Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s povrćem i smokvama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Rajčica s kukuruzom
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskavi trokuti
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Turske pizze
Pizza s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s ribom
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Piletina sa šafranom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje s lignjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fini gulaš od gljiva
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Roštilj s umakom Romesco
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci od morskog psa
Meksička party salata
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Meso s repom
Kunić na bijelo
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Urbana pola
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Viška pogača
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Pogača sa sardinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina na kijevski način
Zlatna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Ossobuco
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke