Meni Search

Ful nabrijana

Salata od liganja

Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Hrskava pileća krilca
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Piletina na kijevski način
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Pizza s tunom
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Brancinovo oko
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Miješani grill
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Kobasica u pivu i pecivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Aromatizirani kruh
Viška pogača
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Špageti s ribom
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni ražnjići
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s manistrom u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Sočna pureća rolada
Riba u bijelom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Ossobuco
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina s povrćem
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini lazanje
Popečci od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Loligo vulgaris “iliti” najslavniji mekušci – lignje, ljeti su na stolu više nego dobrodošli. Pripremljene na salatu mogu biti predjelom ili glavnim jelom, a kako bi salata bila što sočnija i aromatičnija, pročitajte recept i otkrijte trik.

Sastojci

600 g liganja
100 g riže
200 g svježe rajčice
100 g rikule
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
Vegeta
2-3 žlice limunova soka
50 ml maslinova ulja

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Lignje dobro očistite i operite pa skuhajte u posoljenoj vodi. Kada omekšaju, ocijedite ih i pustite da se ohlade, a zatim ih narežite na kolutiće.
  • 2 U odgovarajuću zdjelu stavite kuhanu rižu, opranu rikulu, protisnuti češnjak, oguljene i od sjemenki očišćene rajčice narezane na kockice i lignje.
  • 3 Pospite Vegetom pa dodajte maslinovo ulje, limunov sok i peršin.

Savjet

Kako bi salata bila sočnija i aromatičnija, dodajte joj oko 100 ml ohlađene tekućine u kojoj su se kuhale lignje.

Posluživanje

Sve dobro promiješajte i poslužite kao predjelo ili glavno jelo u ljetnim mjesecima.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 427.59 53 53
Kalcij mg 70.31 7 7
Kalij mg 593.29 16 16
Niacin mg 9.96 71 50
Vitamin C mg 24.68 33 27
Vitamin E mg 6.75 31 31
Vitamin A μg 650.83 16 13
Sol g 1.4 0 0
Bjelančevine g 29.49 - -
Vlakna g 0.76 - -
Ugljikohidrati g 16.61 - -
Masti g 18.71 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke