Meni Search

Okrećem novi list

Salata od pečene rotkvice sa medom

Žuti medaljoni
Zimski punč
Polpete od slanutka s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Prilog od prokulica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Vegetina enchilada
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Rosti
Grill povrće na salatu
Govedina s lukom
Pohana skuta
Popečci od bulgura s umakom
Zapečena ricotta
Mediteranski špageti
Caponata alla Podravka
Sočna aromatična torta
Zlatna piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Uskršnja šunka na zabavan način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljubavne šurlice
Tjestenina fuži s tartufima
Goveđa rebarca sa zeljem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Senf s paprikama
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s mascarponeom
Belgija - Salade Liégeoise
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Rolice od soma
Empanade s pestom
Povrtni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tunom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna pureća rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Pileća prsa iz pećnice
Čarobni štapići
Ramsteak u seksi umaku
Papreni tart s marelicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Janjetina na padelu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mora
Palačinke s nadjevom od riže
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohane paprike
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Juha od cvjetače i camemberta
Piletina s pistacijama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marokanska salata s cous-cousom
Bruskete od cvjetače
Zabavni kineski ravioli
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Polupunjene paprike
Fina pikantna piletina
Lignje i tikvice na štapiću
Rižoto na španjolski način
Rižoto tortice
Voćna juha od višanja
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od rikule i račića
Rolice od blitve
Mini lazanje
Lignje punjene crvenim radićem
Grčka seljačka salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna Wellington pečenka
Salata s neobičnim preljevom
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice u umaku
Mesne okruglice
Salata od quinoe i povrća
Bugarska pita od krumpira
Salata u košaricama od parmezana
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Popečci od cvjetače
Pileći gulaš
Kruh od cvjetače s kurkumom
Španjolski migas s bundevom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir u košuljici
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti na kineski način
Salata od tune i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Njemačka - Jetrica s jabukama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Oslić s maslinama
Kozice s rižom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dvije žlice meda i malo papra učinit će pečene rotkvice idealnim jelom za Valentinovo.

Sastojci

300-350 g rotkvica (2 pušleka)
2 žlice meda
30 g maslaca
3 žlice aceto balsamica
1 žličica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
50 g matovilca
50 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe30 min

  • 1 Rotkvice očistite i operite, a veče narežite na manje komade.
  • 2 U manjoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, med, aceto, Vegetu i malo papra. Dodajte narezanu rotkvice i dobro izmješajte da se rotkvice dobro pokriju.
  • 3 Rotkvice stavite u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C 15-20 minuta dok ne postanu hrskave i meke, povremeno ih mješajući.

Savjet

Ovako pečene rotkvice umjesto na salati možete poslužiti uz meso kao prilog.

Posluživanje

Poslužite ih na podlozi od rikule i matovilca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalij mg 563.54 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.55 8 8
Niacin mg 0.75 5 4
Vitamin D μg 8.4 4 4
Vitamin A μg 1492.1 37 30
Sol g 0.62 0 0
Bjelančevine g 2.58 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 33.54 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.56 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.63 - -
- zasićene masne kiseline g 7.66 - -
Masti g 12.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke