Meni Search

Okrećem novi list

Salata od pečene rotkvice sa medom

Ljubavne šurlice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s neobičnim preljevom
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Senf s paprikama
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto tortice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna Wellington pečenka
Vege odresci s marinadom
Pileći gulaš
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata u košaricama od parmezana
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rosti
Grčka seljačka salata
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Zimski punč
Kuglice od riže i svježeg sira
Caponata alla Podravka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od cvjetače i camemberta
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Žuti medaljoni
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobni štapići
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Kozice s rižom
Pohane paprike
Sočna pureća rolada
Lignje i tikvice na štapiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Cous-cous s povrćem
Voćna juha od višanja
Salata od quinoe i povrća
Krumpir u košuljici
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Juha od rikule i račića
Čudotvorni čaj za detoks
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Lignje punjene crvenim radićem
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Govedina s lukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prežgana juha
Sočna aromatična torta
Mesne okruglice
Empanade s pestom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od blitve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Palačinke s nadjevom od riže
Polpete od slanutka s kurkumom
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Marokanska salata s cous-cousom
Pohana skuta
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uzbudljivi kolač od blitve
Prilog od prokulica
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečena ricotta
Salata s mora
Rižoto na španjolski način
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Fina pikantna piletina
Rižoto s tunom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Salata od tune i povrća
Mirisni prilog iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill povrće na salatu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Papreni tart s marelicama
Kineska juha s račićima i gljivama
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice u umaku
Uskršnja šunka na zabavan način
Vegetina enchilada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Mediteranski špageti
Pileća prsa iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Oslić s maslinama
Rolice od soma
Popečci od bulgura s umakom
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dvije žlice meda i malo papra učinit će pečene rotkvice idealnim jelom za Valentinovo.

Sastojci

300-350 g rotkvica (2 pušleka)
2 žlice meda
30 g maslaca
3 žlice aceto balsamica
1 žličica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
50 g matovilca
50 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe30 min

  • 1 Rotkvice očistite i operite, a veče narežite na manje komade.
  • 2 U manjoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, med, aceto, Vegetu i malo papra. Dodajte narezanu rotkvice i dobro izmješajte da se rotkvice dobro pokriju.
  • 3 Rotkvice stavite u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C 15-20 minuta dok ne postanu hrskave i meke, povremeno ih mješajući.

Savjet

Ovako pečene rotkvice umjesto na salati možete poslužiti uz meso kao prilog.

Posluživanje

Poslužite ih na podlozi od rikule i matovilca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalij mg 563.54 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.55 8 8
Niacin mg 0.75 5 4
Vitamin D μg 8.4 4 4
Vitamin A μg 1492.1 37 30
Sol g 0.62 0 0
Bjelančevine g 2.58 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 33.54 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.56 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.63 - -
- zasićene masne kiseline g 7.66 - -
Masti g 12.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke