Meni Search

Okrećem novi list

Salata od pečene rotkvice sa medom

Poljska - Prozračna juha od kiselice
Španjolski migas s bundevom
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje punjene crvenim radićem
Crveno ljetno varivo
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Mirisni prilog iz pećnice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zapečena ricotta
Vege odresci s marinadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grčka seljačka salata
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u košuljici
Salata od quinoe i povrća
Sočna rebarca
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Empanade s pestom
Brusketa s avokadom
Salata s neobičnim preljevom
Kozice s rižom
Vegetina enchilada
Polpete od slanutka s kurkumom
Čarobni štapići
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od rikule i račića
Grill povrće na salatu
Žuti medaljoni
Mini lazanje
Tagliatelle s pečenim povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Polupunjene paprike
Zimski punč
Njemačka - Jetrica s jabukama
Male teleće pitice
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Caponata alla Podravka
Mesne okruglice u umaku
Prilog od prokulica
Sočna pureća rolada
Kineska juha s račićima i gljivama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Papreni tart s marelicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Povrtni ražnjići
Govedina s lukom
Piletina s pistacijama
Rižoto na španjolski način
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Salata od tune i povrća
Roštilj s umakom Romesco
Rosti
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Rižoto tortice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto s tunom
Janjetina na padelu
Sočna aromatična torta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Čudotvorni čaj za detoks
Pileća prsa iz pećnice
Salata u košaricama od parmezana
Popečci od bulgura s umakom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Proljetno meso i povrće iz woka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Špageti na kineski način
Rižini ravioli s mozzarellom
Cous-cous s povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Zabavni kineski ravioli
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Palačinke s nadjevom od riže
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Pečena piletina s limunom
Ramsteak u seksi umaku
Senf s paprikama
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pohana skuta
Rolice od soma
Mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljubavne šurlice
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od cvjetače i camemberta
Oslić s maslinama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohane paprike
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dvije žlice meda i malo papra učinit će pečene rotkvice idealnim jelom za Valentinovo.

Sastojci

300-350 g rotkvica (2 pušleka)
2 žlice meda
30 g maslaca
3 žlice aceto balsamica
1 žličica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
50 g matovilca
50 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe30 min

  • 1 Rotkvice očistite i operite, a veče narežite na manje komade.
  • 2 U manjoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, med, aceto, Vegetu i malo papra. Dodajte narezanu rotkvice i dobro izmješajte da se rotkvice dobro pokriju.
  • 3 Rotkvice stavite u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C 15-20 minuta dok ne postanu hrskave i meke, povremeno ih mješajući.

Savjet

Ovako pečene rotkvice umjesto na salati možete poslužiti uz meso kao prilog.

Posluživanje

Poslužite ih na podlozi od rikule i matovilca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalij mg 563.54 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.55 8 8
Niacin mg 0.75 5 4
Vitamin D μg 8.4 4 4
Vitamin A μg 1492.1 37 30
Sol g 0.62 0 0
Bjelančevine g 2.58 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 33.54 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.56 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.63 - -
- zasićene masne kiseline g 7.66 - -
Masti g 12.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke