Meni Search

Okrećem novi list

Salata od pečene rotkvice sa medom

Špageti na kineski način
Zlatna piletina
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od cvjetače i camemberta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata u košaricama od parmezana
Fina pikantna piletina
Čarobni štapići
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Polupunjene paprike
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice
Grčka seljačka salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Belgija - Salade Liégeoise
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetina enchilada
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice u umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje punjene crvenim radićem
Raskošna ljetna tava
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od tune i povrća
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Voćna juha od višanja
Velika Britanija - Pastirska pita
Savici sa špinatom i satricom od sira
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Senf s paprikama
Sočna Wellington pečenka
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Rosti
Zapečena ricotta
Bruskete od cvjetače
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pirjani kunić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Žuti medaljoni
Španjolski migas s bundevom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Papreni tart s marelicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od bundeve s jabukom
Grill povrće na salatu
Ljubavne šurlice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prilog od prokulica
Caponata alla Podravka
Zabavni kineski ravioli
Zimski punč
Prežgana juha
Rolice od soma
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižoto tortice
Ražnjići od lososa
Marokanska salata s cous-cousom
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kozice s rižom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od rikule i račića
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brusketa s avokadom
Polpete od slanutka s kurkumom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od bulgura s umakom
Govedina s lukom
Oslić s maslinama
Sočna aromatična torta
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohana skuta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohane paprike
Salata od quinoe i povrća
Mediteranski špageti
Kineska juha s račićima i gljivama
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Mirisni prilog iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir u košuljici
Pileća prsa iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata s neobičnim preljevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Empanade s pestom
Vege odresci s marinadom
Palačinke s nadjevom od riže
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dvije žlice meda i malo papra učinit će pečene rotkvice idealnim jelom za Valentinovo.

Sastojci

300-350 g rotkvica (2 pušleka)
2 žlice meda
30 g maslaca
3 žlice aceto balsamica
1 žličica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
50 g matovilca
50 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe30 min

  • 1 Rotkvice očistite i operite, a veče narežite na manje komade.
  • 2 U manjoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, med, aceto, Vegetu i malo papra. Dodajte narezanu rotkvice i dobro izmješajte da se rotkvice dobro pokriju.
  • 3 Rotkvice stavite u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C 15-20 minuta dok ne postanu hrskave i meke, povremeno ih mješajući.

Savjet

Ovako pečene rotkvice umjesto na salati možete poslužiti uz meso kao prilog.

Posluživanje

Poslužite ih na podlozi od rikule i matovilca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalij mg 563.54 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.55 8 8
Niacin mg 0.75 5 4
Vitamin D μg 8.4 4 4
Vitamin A μg 1492.1 37 30
Sol g 0.62 0 0
Bjelančevine g 2.58 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 33.54 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.56 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.63 - -
- zasićene masne kiseline g 7.66 - -
Masti g 12.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke