Meni Search

Okrećem novi list

Salata od pečene rotkvice sa medom

Uskršnja šunka na zabavan način
Čarobni štapići
Salata u košaricama od parmezana
Male teleće pitice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna Wellington pečenka
Brusketa s avokadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna pureća rolada
Lignje punjene crvenim radićem
Fina pikantna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pohana skuta
Tjestenina fuži s tartufima
Žuti medaljoni
Rižoto na španjolski način
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice u umaku
Rolice od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Juha od bundeve s jabukom
Vege odresci s marinadom
Bruskete od cvjetače
Mesne okruglice
Popečci od cvjetače
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetina enchilada
Proljetno meso i povrće iz woka
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Oslić s maslinama
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Čudotvorni čaj za detoks
Rolice od soma
Palačinke s nadjevom od riže
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Krumpir u košuljici
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Piletina s pistacijama
Salata od quinoe i povrća
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto s tunom
Pohane paprike
Grčka seljačka salata
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljubavne šurlice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Grill povrće na salatu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto tortice
Zlatna piletina
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Zimski punč
Crveno ljetno varivo
Zabavni kineski ravioli
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Kaštelanski makaruni
Kuglice od riže i svježeg sira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kozice s rižom
Empanade s pestom
Prilog od prokulica
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od tune i povrća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s mascarponeom
Govedina s lukom
Rosti
Tagliatelle s pečenim povrćem
Caponata alla Podravka
Raskošna ljetna tava
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pečena piletina s limunom
Juha od cvjetače i camemberta
Papreni tart s marelicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečena ricotta
Španjolski migas s bundevom
Pileća prsa iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Savici sa špinatom i satricom od sira
Sočna aromatična torta
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od rikule i račića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dvije žlice meda i malo papra učinit će pečene rotkvice idealnim jelom za Valentinovo.

Sastojci

300-350 g rotkvica (2 pušleka)
2 žlice meda
30 g maslaca
3 žlice aceto balsamica
1 žličica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
50 g matovilca
50 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe30 min

  • 1 Rotkvice očistite i operite, a veče narežite na manje komade.
  • 2 U manjoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, med, aceto, Vegetu i malo papra. Dodajte narezanu rotkvice i dobro izmješajte da se rotkvice dobro pokriju.
  • 3 Rotkvice stavite u posudu za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C 15-20 minuta dok ne postanu hrskave i meke, povremeno ih mješajući.

Savjet

Ovako pečene rotkvice umjesto na salati možete poslužiti uz meso kao prilog.

Posluživanje

Poslužite ih na podlozi od rikule i matovilca.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalij mg 563.54 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.55 8 8
Niacin mg 0.75 5 4
Vitamin D μg 8.4 4 4
Vitamin A μg 1492.1 37 30
Sol g 0.62 0 0
Bjelančevine g 2.58 - -
Vlakna g 4.55 - -
Ugljikohidrati g 33.54 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.56 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 3.63 - -
- zasićene masne kiseline g 7.66 - -
Masti g 12.59 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke