Meni Search

Okrećem novi list

Salata od quinoe i povrća

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Empanade s pestom
Velika Britanija - Pastirska pita
Papreni tart s marelicama
Govedina s lukom
Rižoto tortice
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna aromatična torta
Rolice od blitve
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje punjene crvenim radićem
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s pistacijama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohane paprike
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Žuti medaljoni
Španjolski migas s bundevom
Rosti
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uskršnja šunka na zabavan način
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice u umaku
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zimski punč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata s neobičnim preljevom
Crveno ljetno varivo
Polpete od slanutka s kurkumom
Grill povrće na salatu
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od cvjetače i camemberta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Raskošna ljetna tava
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir u košuljici
Rižini ravioli s mozzarellom
Špageti na kineski način
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Caponata alla Podravka
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto na španjolski način
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Oslić s maslinama
Piletina s mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pohani tofu s povrćem
Zapečena ricotta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pohana skuta
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna Wellington pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Senf s paprikama
Vegetina enchilada
Lignje na šumskom rižotu
Male teleće pitice
Brusketa s avokadom
Juha od bundeve s jabukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata u košaricama od parmezana
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Juha od rikule i račića
Proljetno meso i povrće iz woka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Čarobni štapići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Salata od tune i povrća
Vege odresci s marinadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje i tikvice na štapiću
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rolice od soma
Rižoto s tunom
Grčka seljačka salata
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Žitarica Inka bogata proteinima, vitaminima i dijetalnim vlaknima pomiješana s povrćem i mozzarellom ponudit će tračak drevne civilizacije na vašem stolu i dati vam inspiraciju za nova kulinarska iznenađenja.

Sastojci

100 g svježih krastavaca
1 vezica rotkvica
3 komada mladog luka
100 g cherry rajčica
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 žlice jabučnog octa
1 žličica Vegete mediteran
100 g quinoe
150 g boba
150 g Zamrznutog mladog graška Podravka
100 g Kukuruza šećerca Podravka
60 g Zelenih maslina s paprikom Podravka
100 g mozzarelle
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak narežite povrće. Krastavce na ploške, rotkvice također, mladi luk na kolutiće i cherry rajčice na polovice.
  • 2 U maslinovo ulje dodajte jabučni ocat, Vegetu Mediteran i promiješajte, a zatim ostavite da odstoji 20 minuta do pola sata.
  • 3 Preljev je uvijek dobro ostaviti da malo odstoji kako bi se svi sastojci otopili i međusobno proželi.
  • 4 Quinou stavite u kipuću vodu, oko 15 minuta, a zatim ocijedite.
  • 5 Ocijeđenoj quinoi dodajte kuhani bob, grašak, kukuruz šećerac, narezano povrće, masline i mozzarellu.
  • 6 Preljev koji je malo odstajao promiješajte, pa njime prelijte quinou i povrće.

Posluživanje

Sve sastojke lagano izmiješajte i poslužite.

Male tajne

Ako skuhate quinou u većim količinama, dio možete upotrijebiti kao dodatak voćnim salatama. Osobito je preporučljiva vegetarijancima jer između ostalog sadrži i vitamin B6 (koji ponekad nedostaje vegetarijancima).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 291.48 36 36
Kalcij mg 291.77 29 29
Kalij mg 7.11 0 0
Niacin mg 4.45 32 22
Vitamin C mg 19.95 27 22
Vitamin D μg 1.29 1 1
Vitamin A μg 977.33 24 20
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 14.73 - -
Vlakna g 7.78 - -
Ugljikohidrati g 39.42 - -
Masti g 32.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke