Meni Search

Okrećem novi list

Salata od quinoe i povrća

Povrtni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata u košaricama od parmezana
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zapečena ricotta
Mirisni prilog iz pećnice
Kozice s rižom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Crveno ljetno varivo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljubavne šurlice
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s pistacijama
Pohana skuta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Bugarska pita od krumpira
Papreni tart s marelicama
Španjolski migas s bundevom
Pohani tofu s povrćem
Pohane paprike
Oslić s maslinama
Popečci od bulgura s umakom
Lignje punjene crvenim radićem
Piletina s mascarponeom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Rižoto tortice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mini lazanje
Salata s mora
Salata s neobičnim preljevom
Lignje i tikvice na štapiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s lukom
Voćna juha od višanja
Male teleće pitice
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Mesne okruglice u umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rosti
Grill povrće na salatu
Rižoto s tunom
Juha od rikule i račića
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Salata od tune i povrća
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mesne okruglice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Caponata alla Podravka
Raskošna ljetna tava
Bruskete od cvjetače
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Juha od cvjetače i camemberta
Goveđa rebarca sa zeljem
Čudotvorni čaj za detoks
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Fina pikantna piletina
Vegetina enchilada
Pileća prsa iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krumpir u košuljici
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Senf s paprikama
Pileći gulaš
Zimski punč
Empanade s pestom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prilog od prokulica
Grčka seljačka salata
Popečci od cvjetače
Savici sa špinatom i satricom od sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Rolice od soma
Juha od bundeve s jabukom
Polpete od slanutka s kurkumom
Pirjani kunić
Sočna aromatična torta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špageti na kineski način
Kineska juha s račićima i gljivama
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Čarobni štapići
Sočna pureća rolada
Zlatna piletina
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Rižini ravioli s mozzarellom
Žuti medaljoni
Polupunjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Žitarica Inka bogata proteinima, vitaminima i dijetalnim vlaknima pomiješana s povrćem i mozzarellom ponudit će tračak drevne civilizacije na vašem stolu i dati vam inspiraciju za nova kulinarska iznenađenja.

Sastojci

100 g svježih krastavaca
1 vezica rotkvica
3 komada mladog luka
100 g cherry rajčica
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 žlice jabučnog octa
1 žličica Vegete mediteran
100 g quinoe
150 g boba
150 g Zamrznutog mladog graška Podravka
100 g Kukuruza šećerca Podravka
60 g Zelenih maslina s paprikom Podravka
100 g mozzarelle
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak narežite povrće. Krastavce na ploške, rotkvice također, mladi luk na kolutiće i cherry rajčice na polovice.
  • 2 U maslinovo ulje dodajte jabučni ocat, Vegetu Mediteran i promiješajte, a zatim ostavite da odstoji 20 minuta do pola sata.
  • 3 Preljev je uvijek dobro ostaviti da malo odstoji kako bi se svi sastojci otopili i međusobno proželi.
  • 4 Quinou stavite u kipuću vodu, oko 15 minuta, a zatim ocijedite.
  • 5 Ocijeđenoj quinoi dodajte kuhani bob, grašak, kukuruz šećerac, narezano povrće, masline i mozzarellu.
  • 6 Preljev koji je malo odstajao promiješajte, pa njime prelijte quinou i povrće.

Posluživanje

Sve sastojke lagano izmiješajte i poslužite.

Male tajne

Ako skuhate quinou u većim količinama, dio možete upotrijebiti kao dodatak voćnim salatama. Osobito je preporučljiva vegetarijancima jer između ostalog sadrži i vitamin B6 (koji ponekad nedostaje vegetarijancima).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 291.48 36 36
Kalcij mg 291.77 29 29
Kalij mg 7.11 0 0
Niacin mg 4.45 32 22
Vitamin C mg 19.95 27 22
Vitamin D μg 1.29 1 1
Vitamin A μg 977.33 24 20
Sol g 1.73 0 0
Bjelančevine g 14.73 - -
Vlakna g 7.78 - -
Ugljikohidrati g 39.42 - -
Masti g 32.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke