Meni Search

Okrećem novi list

Salata od tune i povrća

Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Zapečena ricotta
Zimski punč
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Papreni tart s marelicama
Cous-cous s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Rolice od soma
Rižoto na španjolski način
Salata od quinoe i povrća
Pohane paprike
Janjetina na padelu
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje punjene crvenim radićem
Kineska juha s račićima i gljivama
Govedina s lukom
Ljubavne šurlice
Marokanska salata s cous-cousom
Rolice od blitve
Juha od cvjetače i camemberta
Pohani tofu s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Grčka seljačka salata
Mirisni prilog iz pećnice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od bundeve s jabukom
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni ražnjići
Polpete od slanutka s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kozice s rižom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Španjolski migas s bundevom
Popečci od bulgura s umakom
Senf s paprikama
Pohana skuta
Salata s neobičnim preljevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižoto s tunom
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Fina pikantna piletina
Čarobni štapići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Caponata alla Podravka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Raskošna ljetna tava
Juha od rikule i račića
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata u košaricama od parmezana
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Sočna Wellington pečenka
Zlatna piletina
Sočna aromatična torta
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mesne okruglice u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočna rebarca
Prežgana juha
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prilog od prokulica
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Čudotvorni čaj za detoks
Crveno ljetno varivo
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rosti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća prsa iz pećnice
Rižini ravioli s mozzarellom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Vegetina enchilada
Piletina s pistacijama
Popečci od cvjetače
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kaštelanski makaruni
Rižoto tortice
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Lignje i tikvice na štapiću
Salata od pečene rotkvice sa medom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zabavni kineski ravioli
Žuti medaljoni
Belgija - Salade Liégeoise
Male teleće pitice
Vege odresci s marinadom
Krumpir u košuljici
Bruskete od cvjetače
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Oslić s maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Omiljenu salatu s povrćem pripremite s umakom od jogurta i uživajte u svježini šarenih zalogaja.

Sastojci

2 Eva tuna fileta u maslinovom ulju (2x115 g)
150 g svježih krastavaca
100 g crvene paprike svježe
100 g rotkvica
80 g Punjenih maslina Podravka
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g zelene salate (kristal)
50 g crvenog radiča
50 g matovilca
malo krupne soli
Papar šareni Podravka
200 g jogurta (tekućeg)
2 žlice majoneze
1 žličica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe15 min

  • 1 Od jogurta i majoneze napravite lagani umak dodajući malo papra i žličicu Vegete Mediteran.
  • 2 Krastavce i crvenu papriku narežite na kockice, rotkvice na ploškice, dodajte masline i nakapajte maslinovim uljem.
  • 3 Tunu zajedno s uljem dodajte povrću i sve promiješajte.
  • 4 Zelenu salatu i radič narežite na rezance.
  • 5 Na tanjur za posluživanje stavite podlogu od zelene salate, radiča i matovilca. Pospite grubo mljevenim šarenim paprom, krupnom soli i pokapajte maslinovim uljem.

Savjet

Svježe rotkvice zadržat će svježinu ako ih stavite u hladnu vodu.

Posluživanje

Preko toga stavite pripremljenu salatu od povrća i tune, prelijte žlicom umaka od jogurta  i odmah poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 251.66 31 31
Kalcij mg 139.12 14 14
Kalij mg 528.09 14 14
Pantotenska kiselina mg 0.77 11 11
Niacin mg 10.41 74 52
Vitamin D μg 115.82 58 58
Vitamin A μg 2132.25 53 43
Sol g 0.29 0 0
Bjelančevine g 19.77 - -
Ugljikohidrati g 14.67 - -
- zasićene masne kiseline g 3.97 - -
Masti g 25.85 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke