Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Tuna burger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Riba u škartocu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Šampinjoni u palačinki
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Manastirski đuveč
Pureća rolada s mlincima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Pileći gulaš
Rebarca s graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Dječje lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Brudet
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Svinjski file s grila
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Cous-cous s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci u umaku s češnjakom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Mini lazanje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Špageti na kineski način
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Ljetni lungić
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Pohani tofu s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Riblji ražnjići
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Energetske kuglice s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Rebarca s grilla
Punjena teleća prsa
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke