Meni Search

Superman

Salata s mljevenim mesom

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u pivu
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Špageti mediteraneo
Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od cvjetače
Svinjski gulaš
Ljetni lungić
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Janjetina na padelu
Rižoto s dagnjama
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Blagdanska rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina u finom umaku
Špageti na kineski način
Brownie s kajenskim paprom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Piletina sa šafranom
BBQ cheeseburger
Pileći gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Macho hamburger
Vratina sa sezonskim povrćem
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Pašticada s njokima
Piletina s kozjim sirom
Kroketi od piletine
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Piletina s nadjevom od ajvara
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Ramstek i salata s roštilja
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Tuna burger
Koprivnički odojak
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Velika Britanija - Pastirska pita
Dip od južnog voća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa iz pećnice
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Dječje lazanje
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Skandinavske rolice s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke