Meni Search

Superman

Salata s mljevenim mesom

Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od cvjetače
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kroketi od piletine
Koprivnički odojak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u aromatičnom omotaču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Finska - Juha s lososom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada s njokima
Odresci s umakom od kupina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Kunić na bijelo
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Tjestenina u finom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Ljetni lungić
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa sezonskim povrćem
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskava pileća krilca
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kokošja juha s požirakima
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Srneći file na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina sa šafranom
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Blagdanska rolada
Svinjski file s grila
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Macho hamburger
Ramstek i salata s roštilja
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Skandinavske rolice s cimetom
Proljetna janjetina
Slatka patka
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke