Meni Search

Superman

Salata s mljevenim mesom

Rižoto s dagnjama
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tuna burger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Macho hamburger
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Pašticada s njokima
Ramstek i salata s roštilja
Manastirski đuveč
Riba u škartocu
Bruskete s povrćem
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Skandinavske rolice s cimetom
Rižoto s tri vrste gljiva
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa iz pećnice
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kokošja juha s požirakima
Ljetni lungić
Teriyaki piletina
Popečci od cvjetače
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Piletina s mascarponeom
Tjestenina u finom umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Rebarca s graškom
Svinjski gulaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Koprivnički odojak
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s nadjevom od ajvara
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u pivu
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa sezonskim povrćem
Pureća rolada s mlincima
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mladi krumpir s ajvarom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci s umakom od kupina
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Slatka patka
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke