Meni Search

Superman

Salata s mljevenim mesom

Piletina u pivu
Kunić na bijelo
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti mediteraneo
Ramstek s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek i salata s roštilja
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s kozjim sirom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni lungić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočna pureća rolada
Pileća prsa iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Obojeni hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Koprivnički odojak
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete od cvjetače
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Macho hamburger
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Teriyaki piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s mascarponeom
Slatka patka
Pileći gulaš
Piletina s nadjevom od ajvara
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Rebarca s graškom
Pašticada s njokima
Blagdanska rolada
Kokošja juha s požirakima
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Pureća rolada s mlincima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
BBQ cheeseburger
Špageti na kineski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Srneći file na salatu
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Tjestenina u finom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dip od južnog voća
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete s povrćem
Meksička party salata
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke