Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Pileći gulaš
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Marinirane srdele
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bouillabaisse
Pileći bataci s umakom od luka
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski file s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Blagdanska rolada
Tuna burger
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavo pečeno pile
Brownie s kajenskim paprom
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Orada s krumpirom i mladim lukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pizza sirni jastučići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teriyaki piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Lignji po gosposki
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Srneći file na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Gulaš od oslića i povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni lungić
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti mediteraneo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina sa šafranom
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riblji ražnjići
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Zlatna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Špageti na kineski način
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Slatka patka
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Brudet
Finska - Juha s lososom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke