Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižoto s dagnjama
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Bouillabaisse
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Kuglice od riže i svježeg sira
Pogača sa sardinom
Svinjski gulaš
Slatka patka
Grill vratina u sendviču
Popečci od cvjetače
Riba u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Marinirane srdele
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti mediteraneo
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblji ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Bruskete s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Lignji po gosposki
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Pašticada voli penne a ti mene
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Manastirski đuveč
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Brudet
Pita s muškatnom bundevom i makom
Hrskavo pečeno pile
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Male teleće pitice
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Rižini ravioli s mozzarellom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Punjena teleća prsa
Velika Britanija - Pastirska pita
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ljetni lungić
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Brusketa s avokadom
Piletina u pivu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke