Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bruskete s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Marinirane srdele
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od cvjetače
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Blagdanska rolada
Riblji ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mladi krumpir s ajvarom
Brownie s kajenskim paprom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s grila
Kunić na bijelo
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Punjena teleća prsa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riba u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci s umakom od kupina
Svinjski gulaš
Brudet
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s kozjim sirom
Dječje lazanje
Pašticada voli penne a ti mene
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Pohani zamotuljci
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Jabučni krumpirići s cimetom
Obojeni hamburger
Kuglice od riže i svježeg sira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignji po gosposki
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Pileći gulaš
Rebarca s graškom
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Finska - Juha s lososom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Bakalar s krumpirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke