Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni lungić
Marinirane srdele
Svinjski file s grila
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brownie s kajenskim paprom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u škartocu
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina sa šafranom
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina Kiev
Pašticada voli penne a ti mene
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Punjena teleća prsa
Odresci u umaku s češnjakom
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Popečci od cvjetače
Brudet
Janjetina na padelu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavo pečeno pile
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Svinjski gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetna janjetina
Cous-cous s povrćem
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Pohani zamotuljci
Kaštelanski makaruni
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Dječje lazanje
Slatka patka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Finska - Juha s lososom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s mascarponeom
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignji po gosposki
Kroketi od piletine
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tuna burger
Rižini ravioli s mozzarellom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Mirisna pureća rolada
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Tjestenina fuži s tartufima
Riblji ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Srneći file na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke