Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Hrskavo pečeno pile
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti mediteraneo
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Srneći file na salatu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Dječje lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Bouillabaisse
Rižoto s dagnjama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina sa šafranom
Gulaš od oslića i povrća
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Male teleće pitice
Pogača sa sardinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Pašticada voli penne a ti mene
Slatka patka
Marinirane srdele
Lignji po gosposki
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bruskete s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Piletina Kiev
Punjena teleća prsa
Pileći bataci s umakom od luka
Brudet
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Energetske kuglice s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar s krumpirom
Hrskavi trokuti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Sočni pureći ražnjići
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileća prsa punjena čvarcima
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek s povrćem
Svinjski file s grila
Skandinavske rolice s cimetom
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Svinjski gulaš
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke