Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Pileći bataci s umakom od luka
Bakalar s krumpirom
Pohani zamotuljci
Odresci u umaku s češnjakom
Gulaš od oslića i povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riblji ražnjići
Špageti mediteraneo
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Ljetni lungić
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Mirisna pureća rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s dagnjama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bugarska pita od krumpira
Popečci od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Punjena teleća prsa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s grila
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Meksička party salata
Piletina s kozjim sirom
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Brudet
Pogača sa sardinom
Finska - Juha s lososom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
Slatka patka
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramstek s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada voli penne a ti mene
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Hrskavo pečeno pile
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Ljetni ražnjići
Marinirane srdele
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pizza sirni jastučići
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Male teleće pitice
Grill vratina u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Energetske kuglice s kurkumom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bouillabaisse
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Lazanje u tavi
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke