Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Proljetna janjetina
Svinjski file s grila
Lignji po gosposki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti na kineski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Brownie s kajenskim paprom
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Pileći gulaš
Rižoto s tri vrste gljiva
Cous-cous s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Energetske kuglice s kurkumom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kroketi od piletine
Punjena teleća prsa
Piletina u aromatičnom omotaču
Brudet
Bakalar s krumpirom
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u pivu
Bouillabaisse
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pureća rolada s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti mediteraneo
Mini shepherd's pie
Pašticada voli penne a ti mene
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni lungić
Janjetina na padelu
Popečci od cvjetače
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Tuna burger
Meksička party salata
Rebarca s graškom
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Marinirane srdele
Svinjski gulaš
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Pogača sa sardinom
Hrskava pileća krilca
Hrskavi trokuti
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Odresci u umaku s češnjakom
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke