Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Odresci s umakom od kupina
Brudet
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
BBQ cheeseburger
Špageti na kineski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slatka patka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirane srdele
Pašticada voli penne a ti mene
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Svinjski gulaš
Riblji ražnjići
Špageti mediteraneo
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Šampinjoni u palačinki
Gulaš od oslića i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s tri vrste gljiva
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Mirisna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina sa šafranom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski file s grila
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Rižoto s dagnjama
Pileći bataci s umakom od luka
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Pizza sirni jastučići
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od cvjetače
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Meksička party salata
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dječje lazanje
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Finska - Juha s lososom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Male teleće pitice
Lignji po gosposki
Brownie s kajenskim paprom
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavo pečeno pile
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Roštilj s umakom Romesco
Teleći savici u umaku od grejpa
Energetske kuglice s kurkumom
Mini shepherd's pie
Obojeni hamburger
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bakalar s krumpirom
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Brusketa s avokadom
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke