Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Kaštelanski makaruni
Bouillabaisse
Slatka patka
Bruskete s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna pureća rolada
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Odresci s umakom od kupina
Lignji po gosposki
Pureća rolada s mlincima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Špageti mediteraneo
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina Kiev
Finska - Juha s lososom
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riblji ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Manastirski đuveč
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Tuna burger
Velika Britanija - Pastirska pita
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Bakalar s krumpirom
Punjena teleća prsa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Piletina u pivu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Gulaš od oslića i povrća
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Blagdanska rolada
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni ražnjići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dip od južnog voća
BBQ cheeseburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s dagnjama
Svinjski file s povrćem
Svinjski file s grila
Obojeni hamburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pogača sa sardinom
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Male teleće pitice
Marinirane srdele
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Brancinovo oko
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Lazanje u tavi
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke