Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Mirisna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Kruh od cvjetače s kurkumom
Meksička party salata
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Bruskete s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileća prsa punjena čvarcima
Male teleće pitice
BBQ cheeseburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Tuna burger
Rižoto s dagnjama
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Lignji po gosposki
Brudet
Rebarca s graškom
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dip od južnog voća
Piletina u pivu
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Teriyaki piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Manastirski đuveč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s kozjim sirom
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s grilla
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pureća rolada s mlincima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bakalar s krumpirom
Skandinavske rolice s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Riba u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Cous-cous s povrćem
Ramstek s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Srneći file na salatu
Kroketi od piletine
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bouillabaisse
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci s umakom od kupina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke