Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Lignji po gosposki
Bouillabaisse
Piletina u pivu
Riblji ražnjići
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileća prsa punjena čvarcima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižini ravioli s mozzarellom
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirane srdele
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Tuna burger
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Dip od južnog voća
Punjena teleća prsa
Rižoto s dagnjama
Mladi krumpir s ajvarom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pileći gulaš
Ramstek s povrćem
Brudet
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Cous-cous s povrćem
Dječje lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni lungić
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Bakalar s krumpirom
Odresci s umakom od kupina
Blagdanska rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Kunić na bijelo
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lazanje u tavi
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Hrskava pileća krilca
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke