Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Finska - Juha s lososom
Riblji ražnjići
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Tuna burger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Male teleće pitice
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Gulaš od oslića i povrća
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Ljetni lungić
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Kunić na bijelo
Rebarca s graškom
Slatka patka
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u škartocu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u aromatičnom omotaču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Skandinavske rolice s cimetom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Bakalar s krumpirom
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Mini shepherd's pie
Lignji po gosposki
Grill vratina u sendviču
Energetske kuglice s kurkumom
Brudet
Punjena teleća prsa
Hrskavo pečeno pile
Rezanci s krušnim mrvicama
Kaštelanski makaruni
Mirisna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski gulaš
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirane srdele
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Dječje lazanje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Pohani zamotuljci
Obojeni hamburger
Piletina s kozjim sirom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mladi krumpir s ajvarom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Blagdanska rolada
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke