Meni Search

Superwoman

Salata s mljevenim mesom

Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Cous-cous s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pogača sa sardinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brownie s kajenskim paprom
Pizza sirni jastučići
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Piletina s kozjim sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Finska - Juha s lososom
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s graškom
Svinjski file s grila
Pohani zamotuljci
Zlatna piletina
Rižoto s dagnjama
Janjetina na padelu
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavo pečeno pile
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Lignji po gosposki
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s grilla
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Skandinavske rolice s cimetom
Grill vratina u sendviču
Slatka patka
Srneći file na salatu
Energetske kuglice s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u pivu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Punjena teleća prsa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Rižoto s tri vrste gljiva
Kunić na bijelo
Bakalar s krumpirom
Piletina s mascarponeom
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblji ražnjići
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Brudet
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Pohani tofu s povrćem
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Velika Britanija - Pastirska pita
Ljetni ražnjići
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Pileći gulaš
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pureća rolada s mlincima
Lazanje u tavi
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski gulaš
Marinirane srdele
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Atraktivno jelo u obliku salate s prženim mljevenim mesom, povrćem, pinjolima i zelenom limetom poslužite na listovima zelene salate i uživajte u mirisu i okusu za vašim stolom.

Sastojci

5 žlica maslinova ulja
400 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
4 češnja češnjaka
150 g korijena celera
200 g crvene paprike
1 limeta
2 svježa krastavca (oko 350 g)
10 g prženih pinjola
1 glava zelene salate
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Mljeveno meso popržite na 3 žlice ulja da dobije lijepu karamel boju pa ga izvadite sa strane.
  • 2 U istu tavu dodajte preostalo ulje i na njemu popržite usitnjeni češnjak, naribani korijen celera i na kockice narezanu crvenu papriku.
  • 3 Vratite meso, popaprite i dodajte 1 žlicu Vegete.
  • 4 Dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok 1 limete i lagano pržite još par minuta.
  • 5 Po potrebi dodajte još malo ulja.
  • 6 Maknite s vatre i umiješajte oguljeni krastavac narezan na kockice.
  • 7 Umak za salatu napravite od maslinovog ulja, aceta balsamica i sitno narezane mente.
  • 8 Kod serviranja koristite samo srce zelene salate iz kojeg ćete uzeti listove, posložiti ih u krug na tanjur i u njih staviti pripremljeno meso posuto poprženim pinjolima.

Savjet

Za ovaj recept možete koristiti i mljevenu piletinu ili puretinu.

 

Posluživanje

Poslužite  uz pripremljeni umak.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke