Meni Search

Ful nabrijan

Salata s mora

Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od liganja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Šampinjoni u palačinki
Uzbudljivi kolač od blitve
Vratina sa sezonskim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Svinjski file s povrćem
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rolice od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Lungić u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Teleći savici u umaku od grejpa
Pašticada s njokima
Dagnje na buzaru
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetno meso i povrće iz woka
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Mediteranski kruščić s lovorom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke