Meni Search

Ful nabrijana

Salata s mora

Kuhano meso s umakom od hrena
Grill vratina u sendviču
Kroketi od piletine
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meso s repom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Kunić na bijelo
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Prežgana juha
Zlatna piletina
Ossobuco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Mini shepherd's pie
Rajčica s kukuruzom
Viška pogača
Sendvič s avokadom
Krem juha od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zabavni kineski ravioli
Piletina na kijevski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Turske pizze
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Meksička party salata
Marinirana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u bijelom umaku
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskava pileća krilca
Lazanje s lignjama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetno meso i povrće iz woka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Janjetina na padelu
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fileti lososa u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s ribom
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Miješani grill
Sočni pureći ražnjići
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Uzbudljivi kolač od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke