Meni Search

Ful nabrijana

Salata s mora

Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni lonac
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Jabučni krumpirići s cimetom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Lazanje s lignjama
Pogača sa sardinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Uzbudljivi kolač od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Hrskava pileća krilca
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od lososa
Krem juha od tikvica
Viška pogača
Marinirana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Irska janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Turske pizze
Manastirski đuveč
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Sendvič s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina s povrćem
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Rolice od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Hrskavi trokuti
Belgija - Salade Liégeoise
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lagana sarma
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Hlebinska i pretepena juha
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Piletina laganini
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke