Meni Search

Ful nabrijana

Salata s mora

Lazanje s lignjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Delikatesna junetina na češki
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Piletina na kijevski način
Povrtni lonac
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Irska janjetina
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Viška pogača
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza s tunom
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Ossobuco
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski špageti
Miješani grill
Svinjski file s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Špageti s ribom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill povrće na salatu
Lagana sarma
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Čarobna ljetna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci od morskog psa
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Kaštelanski makaruni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke