Meni Search

Ful nabrijana

Salata s mora

Popečci od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Fina pikantna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Svinjski file s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Turske pizze
Krem juha od tikvica
Mini shepherd's pie
Grill povrće na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s ribom
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pogača sa sardinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Grill vratina u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina na kijevski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci od morskog psa
Pizza s tunom
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Lungić s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Ossobuco
Hlebinska i pretepena juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke