Meni Search

Fitness freak

Salata s mora

Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata sa skutom
Salata od liganja
Caponata alla Podravka
Riblja juha s Malte
Zelena torta
Zapečena ricotta
Špageti s acetom balsamicom
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje s povrćem i smokvama
Energetske kuglice s kurkumom
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Juha od bundeve s jabukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Marinirana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Raskošna ljetna tava
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od cvjetače
Rižoto na španjolski način
Piletina u finom mediteranskom umaku
Vege odresci s marinadom
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantne grickalice
Pita s crnim pivom
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina mediterana
Bruskete s povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranska rapsodija
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grčka seljačka salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tjestenina fuži s tartufima
Polupunjene paprike
Krem juha od tikvica
Osvježavajući smoothie
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Popečci od tikvica
Mediteranski grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brzi detoks doručak
Uzbudljivi kolač od blitve
Bruskete od cvjetače
Salata s okruglicama od sira
Palamida s čilijem i mangom
Teriyaki piletina
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ljetni lungić
Salata s neobičnim preljevom
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od bulgura s umakom
Sočni pureći ražnjići
Vol-au-vent s gljivama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto s tunom
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Meksička party salata
Brzo jelo od teletine i povrća
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Rižoto s tri vrste gljiva
Punjeni filet brancina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mediteranski špageti
Ljetna pileća salata
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata od quinoe i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Beskvasne calzone
Topla salata barba Frane
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cartoccio od bijele ribe
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od tune i povrća
Kaštelanski makaruni
Rižini ravioli s mozzarellom
Povrtni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Polpete od slanutka s kurkumom
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje na šumskom rižotu
Crveno ljetno varivo
Brusketa s avokadom
Oslić s maslinama
Juha od kelja sa sirom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prilog od prokulica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke