Meni Search

Okrećem novi list

Salata s mora

Lignje punjene crvenim radićem
Prežgana juha
Sočna Wellington pečenka
Vege odresci s marinadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Bruskete od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Čudotvorni čaj za detoks
Velika Britanija - Pastirska pita
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od rikule i račića
Cous-cous s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Govedina s lukom
Juha od cvjetače i camemberta
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohane paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto s tunom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Papreni tart s marelicama
Zapečena ricotta
Salata u košaricama od parmezana
Rosti
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Žuti medaljoni
Caponata alla Podravka
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Male teleće pitice
Zimski punč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rolice od soma
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Salata od tune i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Sočna pureća rolada
Piletina s pistacijama
Zlatna piletina
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Ljubavne šurlice
Grčka seljačka salata
Lignje i tikvice na štapiću
Fina pikantna piletina
Čarobni štapići
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna aromatična torta
Crveno ljetno varivo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisni prilog iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od bulgura s umakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Pileći gulaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Popečci od cvjetače
Salata od quinoe i povrća
Pohani tofu s povrćem
Kozice s rižom
Špageti na kineski način
Savici sa špinatom i satricom od sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Salata od pečene rotkvice sa medom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto tortice
Voćna juha od višanja
Empanade s pestom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Oslić s maslinama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna rebarca
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Rižini ravioli s mozzarellom
Polupunjene paprike
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Polpete od slanutka s kurkumom
Grill povrće na salatu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohana skuta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vegetina enchilada
Senf s paprikama
Raskošna ljetna tava
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir u košuljici
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Salata s neobičnim preljevom
Mesne okruglice u umaku
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Laganu hranu obično povezujemo s ljetom, opuštenim danima punih aktivnosti koje nas vesele i – vitkom linijom, koja nastaje kao rezultat takvoga života. Lagano, ukusno i jednostavno – takva je i ova salata s kozicama.

Sastojci

500 g repova kozica
1 žličica Vegete Mediteran
Crni papar mljeveni Podravka
200 ml maslinova ulja
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
200 g cherry rajčica
150 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g rikule ili neke druge samonikle salate
50 ml vinskog octa
2 češnja češnjaka
3 lista mente
limun
sol

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Za početak očistite repove kozica ili upotrijebite gambere.
  • 2 Očišćene repove kozica pospite Vegetom, popaprite, prelijte sa 100 ml maslinova ulja i marinirajte 20 minuta.
  • 3 Na suhoj i dobro zagrijanoj tavi popecite kozice, prelijte konjakom i flambirajte. Nakon flambiranja podlijte vinom i pirjajte dok tekućina ne ishlapi.
  • 4 Cherry rajčice prerežite na pola, dodajte im ocijeđeni kukuruz šećerac i salatu.
  • 5 Sve skupa lagano izmiješajte, dodajte kozice, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja i vinskog octa. Po potrebi posolite.

Savjet

Kad pripremate preljev, maslinovom ulju dodajte oguljeni češnjak, ostavite da odstoji 15-20 minuta, a potom ga izvadite i dodajte ocat. Na taj će način preljev dobiti fini okus po češnjaku, a izbjeći ćete neugodan miris nakon jela.

Posluživanje

Poslužite odmah s ploškama limuna i listićima mente.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 161.62 20 20
Kalcij mg 119.24 12 12
Kalij mg 562.24 15 15
Niacin mg 6.94 50 35
Vitamin C mg 26.88 36 30
Vitamin D μg 107.4 54 54
Vitamin A μg 2559.75 64 51
Sol g 3.41 0 0
Bjelančevine g 18.11 - -
Vlakna g 4.8 - -
Ugljikohidrati g 10.01 - -
Masti g 11.38 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke