Meni Search

Leptirići u trbuhu

Salata s pečenim povrćem

Topla salata s pedoćama i povrćem
Grčka seljačka salata
Pileća prsa iz pećnice
Pileća prsa u umaku od naranče
Cartoccio od bijele ribe
Rižoto s tunom
Tortilje pikant
Puretina s jabukom iz pećnice
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Voćna salata s piletinom
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Dalmatinska simfonija
Špageti mediteraneo
Piletina s pistacijama
Salata od tune i povrća
Teriyaki piletina
Riblja juha s Malte
Voćna juha od višanja
Rižoto tortice
Krumpir u košuljici
Dip od južnog voća
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto s dagnjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Brownie s kajenskim paprom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Uskršnja šunka na zabavan način
Proljetno meso i povrće iz woka
Srneći file na salatu
Pileća krilca s Coca-Colom
Španjolski migas s bundevom
Slatko twist pile
Hrskavi trokuti
Slatki ostaci s cimetom
Finska - Juha s lososom
Salata s mora
Pohani zamotuljci
Mediteranski kruščić s lovorom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s mladim lukom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina sa šafranom
Penne s radičem
Nadjevene lignje
Biftek u zelenom papru
Mini lazanje
Caponata alla Podravka
Punjena pečenka u vinu
Tjestenina mediterana
Juha od kelja sa sirom
Raskošna ljetna tava
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Oslić s maslinama
Salata s neobičnim preljevom
Jakobove kapice s umakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna Wellington pečenka
Ramstek s povrćem
Odresci u paketiću
Pikantni gulaš
Čarobna ljetna piletina
Kotleti al cartoccio
Paprene pogačice
Mladi krumpir s ajvarom
Pečene banane s kajenskim paprom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krem juha od tikvica
Teletina s pirjanim povrćem
Fina pikantna piletina
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zapečena ricotta
Meso u woku na indonezijski način
Zapečeni poriluk
Kozice s rižom
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Lignje na šumskom rižotu
Polpete od slanutka s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špinatova juha s feta sirom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Biftek rolice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Papreni tart s marelicama
Pikantne grickalice
Bruskete s povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje i tikvice na štapiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljubavne šurlice
Popečci od bulgura s umakom
Švicarska juha sa sirom
Punjeni filet brancina
Špageti s acetom balsamicom
Povrtni ražnjići
Salata od liganja
Vol-au-vent s gljivama
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Košarice od lisnatog tijesta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene paprike, batat, tikvicu i šparoge pospite začinima s naglašenim bosiljkom te, dobro rashladite i uživajte u okusu pečenog povrća okupanog u maslinovom ulju.

Sastojci

2 crvene paprike
250 g batata
1 tikvica
200 g zelenih šparoga
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegeta Maestro bosiljka
4 žlice maslinova ulja
60 g rikule
50 g matovilc
150 g skute
Za preljev:
60 ml maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 – 2 žlice majoneze
3 žlice limunova soka
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Paprike, batat i tikvicu narežite na kockice. Šparoge očistite i narežite na štapiće.
  • 2 Složite u posudu za pečenje, posolite, pospite paprom i bosiljkom, dodajte maslinovo ulje i sve promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
  • 3 Pečeno povrće ostavite da se malo ohladi pa stavite u tanjur preko rikule i matovilca. Po salati rasporedite narezanu skutu.
  • 4 Za preljev pomiješajte maslinovo ulje s protisnutim češnjakom, majonezom, limunovim sokom i bosiljkom.

Savjet

Umjesto sira salati možete dodati pečenu piletinu narezanu na rezance.

Posluživanje

Prelijte po salati i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke