Meni Search

Leptirići u trbuhu

Salata s pečenim povrćem

Piletina s pistacijama
Pohani zamotuljci
Čarobna ljetna piletina
Rajčica s kukuruzom
Finska - Juha s lososom
Meso u woku na indonezijski način
Bruskete s povrćem
Oslić s maslinama
Pikantne grickalice
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna salata s piletinom
Piletina s mascarponeom
Krem juha od tikvica
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti s acetom balsamicom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Punjena pečenka u vinu
Teriyaki piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brownie s kajenskim paprom
Zapečena ricotta
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mediteranski kruščić s lovorom
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vol-au-vent s gljivama
Juha od kelja sa sirom
Pizza sirni jastučići
Španjolski migas s bundevom
Rižoto s dagnjama
Dalmatinska simfonija
Pileća prsa iz pećnice
Slatko twist pile
Pileća prsa u umaku od naranče
Zlatna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Špinatova juha s feta sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grčka seljačka salata
Papreni tart s marelicama
Tjestenina fuži s tartufima
Dip od južnog voća
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Špageti mediteraneo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Caponata alla Podravka
Salata od pečene rotkvice sa medom
Topla salata s pedoćama i povrćem
Pizza s tunom
Salata od tune i povrća
Kaštelanski makaruni
Male teleće pitice
Zapečeni poriluk
Jakobove kapice s umakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dječje lazanje
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna Wellington pečenka
Salata s neobičnim preljevom
Pileća krilca s Coca-Colom
Punjeni filet brancina
Fina pikantna piletina
Pljukanci s pršutom i rikulom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cartoccio od bijele ribe
Ljubavne šurlice
Rižoto tortice
Krumpir u košuljici
Fileti lososa u finom umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Puretina s jabukom iz pećnice
Tortilje pikant
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Paprene pogačice
Palačinke s nadjevom od riže
Raskošna ljetna tava
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci u paketiću
Popečci od cvjetače
Slatki ostaci s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Riblja juha s Malte
Biftek u zelenom papru
Penne s radičem
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s mladim lukom
Pečene banane s kajenskim paprom
Pikantni gulaš
Tjestenina mediterana
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini lazanje
Kotleti al cartoccio
Ramstek s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Švicarska juha sa sirom
Biftek rolice
Srneći file na salatu
Kozice s rižom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Piletina sa šafranom
Košarice od lisnatog tijesta
Nadjevene lignje
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene paprike, batat, tikvicu i šparoge pospite začinima s naglašenim bosiljkom te, dobro rashladite i uživajte u okusu pečenog povrća okupanog u maslinovom ulju.

Sastojci

2 crvene paprike
250 g batata
1 tikvica
200 g zelenih šparoga
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegeta Maestro bosiljka
4 žlice maslinova ulja
60 g rikule
50 g matovilc
150 g skute
Za preljev:
60 ml maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 – 2 žlice majoneze
3 žlice limunova soka
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Paprike, batat i tikvicu narežite na kockice. Šparoge očistite i narežite na štapiće.
  • 2 Složite u posudu za pečenje, posolite, pospite paprom i bosiljkom, dodajte maslinovo ulje i sve promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
  • 3 Pečeno povrće ostavite da se malo ohladi pa stavite u tanjur preko rikule i matovilca. Po salati rasporedite narezanu skutu.
  • 4 Za preljev pomiješajte maslinovo ulje s protisnutim češnjakom, majonezom, limunovim sokom i bosiljkom.

Savjet

Umjesto sira salati možete dodati pečenu piletinu narezanu na rezance.

Posluživanje

Prelijte po salati i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke