Meni Search

Leptirići u trbuhu

Salata s pečenim povrćem

Raskošna ljetna tava
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina mediterana
Mediteranski kruščić s lovorom
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Lignje punjene crvenim radićem
Špageti s acetom balsamicom
Biftek u zelenom papru
Punjeni filet brancina
Tortilje pikant
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileća prsa u umaku od naranče
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Penne s radičem
Piletina s mascarponeom
Slatko twist pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Punjena pečenka u vinu
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Juha od kelja sa sirom
Popečci od bulgura s umakom
Salata s neobičnim preljevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meso u woku na indonezijski način
Pikantni gulaš
Slatki ostaci s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dalmatinska simfonija
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Španjolski migas s bundevom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Dječje lazanje
Oslić s maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisni prilog iz pećnice
Srneći file na salatu
Vol-au-vent s gljivama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Teletina s pirjanim povrćem
Špinatova juha s feta sirom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje i tikvice na štapiću
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete s povrćem
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Cartoccio od bijele ribe
Caponata alla Podravka
Ramstek s povrćem
Nadjevene lignje
Teleći savici u umaku od grejpa
Papreni tart s marelicama
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto s tunom
Zapečeni poriluk
Lignje s mladim lukom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Male teleće pitice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Polpete od slanutka s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Salata od tune i povrća
Zapečena ricotta
Jakobove kapice s umakom
Odresci u paketiću
Špageti mediteraneo
Rižoto tortice
Sočna Wellington pečenka
Teriyaki piletina
Grčka seljačka salata
Pljukanci s pršutom i rikulom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Voćna juha od višanja
Mini lazanje
Finska - Juha s lososom
Piletina s pistacijama
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Riblja juha s Malte
Pizza sirni jastučići
Popečci od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Kotleti al cartoccio
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Košarice od lisnatog tijesta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Paprene pogačice
Kozice s rižom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi krumpir iz pećnice
Puretina s jabukom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Odresci s umakom od kupina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s mora
Rižoto s dagnjama
Švicarska juha sa sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Ljubavne šurlice
Dip od južnog voća
Pikantne grickalice
Topla salata s pedoćama i povrćem
Krumpir u košuljici
Proljetno meso i povrće iz woka
Biftek rolice
Voćna salata s piletinom
Pečene banane s kajenskim paprom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene paprike, batat, tikvicu i šparoge pospite začinima s naglašenim bosiljkom te, dobro rashladite i uživajte u okusu pečenog povrća okupanog u maslinovom ulju.

Sastojci

2 crvene paprike
250 g batata
1 tikvica
200 g zelenih šparoga
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegeta Maestro bosiljka
4 žlice maslinova ulja
60 g rikule
50 g matovilc
150 g skute
Za preljev:
60 ml maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 – 2 žlice majoneze
3 žlice limunova soka
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Paprike, batat i tikvicu narežite na kockice. Šparoge očistite i narežite na štapiće.
  • 2 Složite u posudu za pečenje, posolite, pospite paprom i bosiljkom, dodajte maslinovo ulje i sve promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
  • 3 Pečeno povrće ostavite da se malo ohladi pa stavite u tanjur preko rikule i matovilca. Po salati rasporedite narezanu skutu.
  • 4 Za preljev pomiješajte maslinovo ulje s protisnutim češnjakom, majonezom, limunovim sokom i bosiljkom.

Savjet

Umjesto sira salati možete dodati pečenu piletinu narezanu na rezance.

Posluživanje

Prelijte po salati i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića