Meni Search

Leptirići u trbuhu

Salata s pečenim povrćem

Meksička party salata
Pikantni gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cartoccio od bijele ribe
Salata od liganja
Salata s mora
Košarice od lisnatog tijesta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Špinatova juha s feta sirom
Uskršnja šunka na zabavan način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantne grickalice
Voćna salata s piletinom
Tjestenina fuži s tartufima
Srneći file na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljubavne šurlice
Biftek u zelenom papru
Mini lazanje
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kuglice od riže i svježeg sira
Popečci od bulgura s umakom
Zapečena ricotta
Caponata alla Podravka
Paprene pogačice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rajčica s kukuruzom
Teriyaki piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Biftek rolice
Mirisni prilog iz pećnice
Dalmatinska simfonija
Lignje punjene crvenim radićem
Pileća prsa u umaku od naranče
Pljukanci s pršutom i rikulom
Riblja juha s Malte
Kotleti al cartoccio
Oslić s maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina mediterana
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto tortice
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Topla salata s pedoćama i povrćem
Raskošna ljetna tava
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u paketiću
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jakobove kapice s umakom
Grčka seljačka salata
Puretina s jabukom iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Salata od tune i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Bruskete s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Finska - Juha s lososom
Punjena pečenka u vinu
Papreni tart s marelicama
Lignje s mladim lukom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Špageti s acetom balsamicom
Slatko twist pile
Zapečeni poriluk
Vol-au-vent s gljivama
Pečene banane s kajenskim paprom
Piletina sa šafranom
Juha od kelja sa sirom
Meso u woku na indonezijski način
Pohani zamotuljci
Fileti lososa u finom umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Voćna juha od višanja
Špageti mediteraneo
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavi krumpir iz pećnice
Tortilje pikant
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Ramstek s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje i tikvice na štapiću
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s mascarponeom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s pistacijama
Sočna Wellington pečenka
Penne s radičem
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kozice s rižom
Polpete od slanutka s kurkumom
Slatki ostaci s cimetom
Švicarska juha sa sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Rižoto s tunom
Krumpir u košuljici
Teletina s pirjanim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Salata s neobičnim preljevom
Krem juha od tikvica
Punjeni filet brancina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene paprike, batat, tikvicu i šparoge pospite začinima s naglašenim bosiljkom te, dobro rashladite i uživajte u okusu pečenog povrća okupanog u maslinovom ulju.

Sastojci

2 crvene paprike
250 g batata
1 tikvica
200 g zelenih šparoga
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegeta Maestro bosiljka
4 žlice maslinova ulja
60 g rikule
50 g matovilc
150 g skute
Za preljev:
60 ml maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 – 2 žlice majoneze
3 žlice limunova soka
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Paprike, batat i tikvicu narežite na kockice. Šparoge očistite i narežite na štapiće.
  • 2 Složite u posudu za pečenje, posolite, pospite paprom i bosiljkom, dodajte maslinovo ulje i sve promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
  • 3 Pečeno povrće ostavite da se malo ohladi pa stavite u tanjur preko rikule i matovilca. Po salati rasporedite narezanu skutu.
  • 4 Za preljev pomiješajte maslinovo ulje s protisnutim češnjakom, majonezom, limunovim sokom i bosiljkom.

Savjet

Umjesto sira salati možete dodati pečenu piletinu narezanu na rezance.

Posluživanje

Prelijte po salati i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke