Meni Search

Leptirići u trbuhu

Salata s pečenim povrćem

Hrskavi krumpir iz pećnice
Salata od liganja
Piletina s mascarponeom
Rajčica s kukuruzom
Punjeni filet brancina
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto tortice
Oslić s maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od tune i povrća
Pljukanci s pršutom i rikulom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Puretina s jabukom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Meso u woku na indonezijski način
Vol-au-vent s gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Nadjevene lignje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblja juha s Malte
Meksička party salata
Dječje lazanje
Rižoto s dagnjama
Penne s radičem
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočna pureća rolada
Lignje i tikvice na štapiću
Piletina s pistacijama
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od bulgura s umakom
Voćna juha od višanja
Tortilje pikant
Odresci s umakom od kupina
Špageti s acetom balsamicom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jakobove kapice s umakom
Mediteranski kruščić s lovorom
Slatki ostaci s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Dalmatinska simfonija
Raskošna ljetna tava
Teletina s pirjanim povrćem
Košarice od lisnatog tijesta
Biftek u zelenom papru
Pileća prsa iz pećnice
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
Caponata alla Podravka
Papreni tart s marelicama
Pikantne grickalice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Rižoto s tunom
Tjestenina mediterana
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pečene banane s kajenskim paprom
Krumpir u košuljici
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Fileti lososa u finom umaku
Pikantni gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Pileća krilca s Coca-Colom
Dip od južnog voća
Fina pikantna piletina
Zapečeni poriluk
Krem juha od tikvica
Punjena pečenka u vinu
Kotleti al cartoccio
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s neobičnim preljevom
Ramstek s povrćem
Polpete od slanutka s kurkumom
Grčka seljačka salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Paprene pogačice
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Biftek rolice
Proljetno meso i povrće iz woka
Cartoccio od bijele ribe
Španjolski migas s bundevom
Slatko twist pile
Voćna salata s piletinom
Mirisni prilog iz pećnice
Finska - Juha s lososom
Švicarska juha sa sirom
Špinatova juha s feta sirom
Pileća prsa u umaku od naranče
Palačinke s nadjevom od riže
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Odresci u paketiću
Topla salata s pedoćama i povrćem
Bruskete s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Lignje s mladim lukom
Sočna Wellington pečenka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Kozice s rižom
Lignje punjene crvenim radićem
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene paprike, batat, tikvicu i šparoge pospite začinima s naglašenim bosiljkom te, dobro rashladite i uživajte u okusu pečenog povrća okupanog u maslinovom ulju.

Sastojci

2 crvene paprike
250 g batata
1 tikvica
200 g zelenih šparoga
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žličica Vegeta Maestro bosiljka
4 žlice maslinova ulja
60 g rikule
50 g matovilc
150 g skute
Za preljev:
60 ml maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 – 2 žlice majoneze
3 žlice limunova soka
½ žličice Vegeta Maestro bosiljka

Koristili smo

Bosiljak

Bosiljak

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Paprike, batat i tikvicu narežite na kockice. Šparoge očistite i narežite na štapiće.
  • 2 Složite u posudu za pečenje, posolite, pospite paprom i bosiljkom, dodajte maslinovo ulje i sve promiješajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
  • 3 Pečeno povrće ostavite da se malo ohladi pa stavite u tanjur preko rikule i matovilca. Po salati rasporedite narezanu skutu.
  • 4 Za preljev pomiješajte maslinovo ulje s protisnutim češnjakom, majonezom, limunovim sokom i bosiljkom.

Savjet

Umjesto sira salati možete dodati pečenu piletinu narezanu na rezance.

Posluživanje

Prelijte po salati i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke