Meni Search

Ful nabrijan

Šampinjoni u palačinki

Račići na posteljici od povrća
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Urbana pola
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zabavni kineski ravioli
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dagnje na buzaru
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Fini gulaš od gljiva
Kunić na bijelo
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Pašticada s njokima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza s tunom
Meksička party salata
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Lignje s povrćem i smokvama
Irska janjetina
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohani tofu s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke