Meni Search

Ful nabrijan

Šampinjoni u palačinki

Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna pureća rolada
Mediteranski kruščić s lovorom
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Miješani grill
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kobasica u pivu i pecivu
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Mediteranski špageti
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada s njokima
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grill povrće na salatu
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Lungić u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna rebarca
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mirisna pečenka
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni lonac
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke