Meni Search

Ful nabrijan

Šampinjoni u palačinki

Hrskavi trokuti
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill povrće na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Kaštelanski makaruni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fish&Chips u tortilji
Krem juha od tikvica
Prežgana juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Pašticada s njokima
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od lososa
Piletina Kiev
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Urbana pola
Vratina sa sezonskim povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lagana sarma
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Dagnje na buzaru
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza s tunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Aromatizirani kruh
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Salata s mora
Manastirski đuveč
Povrtni ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Rolice od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Irska janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke