Meni Search

Ful nabrijana

Šampinjoni u palačinki

Teletina s cous-cousom iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Kunić na bijelo
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Lazanje s lignjama
Ossobuco
Piletina laganini
Brancinovo oko
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Odresci od morskog psa
Špageti s ribom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od tikvica
Kroketi od piletine
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni lonac
Grill vratina u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata s mora
Turske pizze
Povrtni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini shepherd's pie
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Viška pogača
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
Hlebinska i pretepena juha
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Delikatesna junetina na češki
Piletina na kijevski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke