Meni Search

Ful nabrijana

Šampinjoni u palačinki

Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Irska janjetina
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina Kiev
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Svinjski file s povrćem
Ossobuco
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje s manistrom u škartocu
Belgija - Salade Liégeoise
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Salata od liganja
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Špageti s ribom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mesne okruglice
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Lazanje s lignjama
Nadjevene lignje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Turske pizze
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Piletina na kijevski način
Povrtni lonac
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Viška pogača
Račići na posteljici od povrća
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke