Meni Search

Ful nabrijana

Šampinjoni u palačinki

Okruglice u umaku od rajčice
Zlatna piletina
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Lungić s povrćem
Riba u bijelom umaku
Lazanje s lignjama
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ossobuco
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Kuhano meso s umakom od hrena
Delikatesna junetina na češki
Pečena piletina s limunom
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Manastirski đuveč
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata od liganja
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Krem juha od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Hrskavi trokuti
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zabavni kineski ravioli
Lungić u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjevene lignje
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sendvič s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Turske pizze
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci od morskog psa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke