Meni Search

Ful nabrijana

Šampinjoni u palačinki

Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Piletina na kijevski način
Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje s lignjama
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Mirisna pečenka
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Odresci od morskog psa
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Viška pogača
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Pogača sa sardinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Lungić s povrćem
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Nadjevene lignje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Špageti s ribom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Ossobuco
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina laganini
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Turske pizze
Miješani grill
Kolinjsko zelje s frišketinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke