Meni Search

Superwoman

Šampinjoni u palačinki

Roštilj s umakom Romesco
Energetske kuglice s kurkumom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Piletina u pivu
Lazanje u tavi
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Brudet
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Lignji po gosposki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Piletina Kiev
Punjena teleća prsa
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza sirni jastučići
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Mini shepherd's pie
Janjetina na padelu
Kunić na bijelo
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ljetni lungić
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa punjena čvarcima
Riblji ražnjići
Popečci od cvjetače
Marinirane srdele
Rebarca s graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s mascarponeom
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Svinjski gulaš
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u škartocu
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti mediteraneo
Pileći gulaš
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Skandinavske rolice s cimetom
Proljetna janjetina
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina sa šafranom
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Obojeni hamburger
Goveđa rebarca sa zeljem
Srneći file na salatu
Piletina s kozjim sirom
Blagdanska rolada
Gulaš od oslića i povrća
Dječje lazanje
Rižini ravioli s mozzarellom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenađenje u slanom ogrtaču od tijesta: palačinke ispunjene zasitnim nadjevom od šampinjona i prelivene umakom od rajčice. Prava stvar za zimske mjesece: jednostavno, jeftino i nadasve slasno – savršeno!

Sastojci

8 palačinki
ulje za pečenje nadjevenih palačinki
Za nadjev:
30 g maslaca
70 g mladog luka
500 g šampinjona
2 žličice Vegete
100 g naribanog sira edamera
100 g Kukuruza šećerca Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
Za umak:
30 g maslaca
400 g svježih rajčica
1 žlica Vegete
3 žlice Ketchupa ljutog Podravka
250 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.
  • 2 Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.
  • 3 U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.
  • 4 Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.
  • 5 Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.
  • 6 Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.
  • 7 Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.

Savjet

Umjesto palačinki možete koristiti tortilje, a zagrijte ih u tavi bez ulja.

Posluživanje

Prelijte umakom od rajčice i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 418.21 52 52
Kalcij mg 331.68 33 33
Kalij mg 1018.58 28 28
Niacin mg 10.08 72 50
Vitamin C mg 32.5 43 36
Vitamin D μg 127.73 64 64
Vitamin A μg 2026.41 51 41
Sol g 3.13 0 0
Bjelančevine g 15.09 - -
Vlakna g 4.42 - -
Ugljikohidrati g 35.9 - -
Masti g 41.83 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke