Meni Search

Okrećem novi list

Savici sa špinatom i satricom od sira

Govedina s lukom
Kaštelanski makaruni
Juha od cvjetače i camemberta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Raskošna ljetna tava
Pirjani kunić
Vegetina enchilada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna aromatična torta
Piletina s mascarponeom
Španjolski migas s bundevom
Salata u košaricama od parmezana
Roštilj s umakom Romesco
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižoto tortice
Pileća prsa iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir u košuljici
Povrtni ražnjići
Ljubavne šurlice
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna Wellington pečenka
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od bundeve s jabukom
Žuti medaljoni
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kineska juha s račićima i gljivama
Rižoto na španjolski način
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Čarobni štapići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice u umaku
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Uskršnja šunka na zabavan način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s neobičnim preljevom
Mesne okruglice
Goveđa rebarca sa zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od soma
Pohane paprike
Salata od tune i povrća
Rolice od blitve
Salata od quinoe i povrća
Bugarska pita od krumpira
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje i tikvice na štapiću
Bruskete od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Pileći bataci s umakom od luka
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zimski punč
Zapečena ricotta
Fina pikantna piletina
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Prežgana juha
Špageti na kineski način
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Velika Britanija - Pastirska pita
Papreni tart s marelicama
Grčka seljačka salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Empanade s pestom
Prilog od prokulica
Popečci od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Salata od pečene rotkvice sa medom
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Crveno ljetno varivo
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna rebarca
Tagliatelle s pečenim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohana skuta
Sočna pureća rolada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kozice s rižom
Pileći gulaš
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Rosti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Oslić s maslinama
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od rikule i račića
Mini lazanje
Piletina s pistacijama
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Servirajte savitke sa špinatom i satricom uz umak od gljiva i uživajte u punini okusa sočnih slojeva između listova za lazanje.

Sastojci

8 listova tijesta za lazanje
450 g špinata
200 g svježeg sira
4 žlice kiselog vrhnja
1 žlica nasjeckanog peršina
½ žličice Češnjaka granule Podravka
1 žličice Slatke paprike mljevene Podravka
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica Vegete
4 žlice Corn flakesa Provita
20 g maslaca
100 g šampinjona
1 Fant umak od gljiva
300 ml vode
4 žlice kiselog vrhnja za premazivanje
vlasac

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Skuhajte listove tijesta za lazanje.
  • 2 Skuhajte špinat, ohladite i ocijedite.
  • 3 Za to vrijeme pripremite satricu na način da izmiješate sir, vrhnje, peršin, češnjak i slatku crvenu papriku.
  • 4 U špinat dodajte jaje, krušne mrvice i Vegetu.
  • 5 Na lazanje namažite smjesu od špinata, zatim premažite satricom od sira i pospite Corn flaksom.
  • 6 Sve zajedno smotajte da dobijte 8 rolada.
  • 7 Složite u tepsiju na papir za pečenje, prekrijte folijom i pecite 10 minuta na 200°C.
  • 8 Skinite foliju, prelijte kiselim vrhnjem i zapecite oko 15 minuta.
  • 9 Na maslacu popržite šampinjone te zalijte vodom i umiješajte sadržaj vrećice umaka.
  • 10 Zagrijte do vrenja i kuhajte još 5 minuta.

Savjet

Kod punjenja lazanja namažite do pola mješavinom, zarolajte i spoj okrenite prema dolje.

Posluživanje

Na tanjur servirajte umak od gljiva, na njega posložite lazanje te pospite sitno sjeckanim vlascem.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 236.68 30 30
Kalcij mg 209.51 21 21
Kalij mg 980.37 26 26
Pantotenska kiselina mg 1.09 16 16
Niacin mg 7.09 51 35
Vitamin D μg 32.68 16 16
Vitamin A μg 8154.69 204 163
Sol g 2.77 0 0
Bjelančevine g 18.24 - -
Vlakna g 4.45 - -
Ugljikohidrati g 44.28 - -
Masti g 30.66 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke