Meni Search

Ful nabrijana

Slana pita s povrćem i hamburgerom

Grdobina s povrćem
Krem juha od tikvica
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill povrće na salatu
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Odresci od morskog psa
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Delikatesna junetina na češki
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Lazanje s lignjama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill vratina u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ossobuco
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Kroketi od piletine
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pogača sa sardinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Kunić na bijelo
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od lososa
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Hlebinska i pretepena juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pileći bataci s umakom od luka
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Viška pogača
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Piletina na kijevski način
Špageti s ribom
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Manastirski đuveč
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pite su oduvijek oduševljavale svojom svestranošću, a nadjev u ovoj piti od povrća, sira i hamburgera kombinacija je jednostavnosti na finom tijestu.

Sastojci

Za tijesto:
150 g svježeg sira
5 žlica ulja
sol
1 jaja
250 g Glatkog brašna Podravka
½ Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
250 g brokule
200 g cvjetače
100 g hamburgera
150 g mini rajčica
1 jaje
1 žumanjak
300 ml slatkog vrhnja
150 g sira (edamer, emantaler...)
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Pomiješajte svježi sir, ulje, sol i jaje, dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • 2 Odmorite ga pola sata u hladnjaku.
  • 3 U namašćeni kalup za pite (Ø 26 cm) stavite tijesto koje ste prethodno razvaljali na pobrašnjenoj podlozi.
  • 4 Tijesto u kalupu lagano nabodite vilicom.
  • 5 Brokulu i cvjetaču operite, očistite pa narežite na cvjetiće.
  • 6 Hamburger narežite na manje ploške, a mini rajčicu na polovice.
  • 7 Brokulu i cvjetaču kuhajte u slanoj vodi te ocijedite.
  • 8 Brokulu, cvjetaču i hamburger rasporedite po tijestu.
  • 9 Izmiješajte jaje, žumanjke, vrhnje, naribani sir, papar i Vegetu pa prelijte po povrću i po tome rasporedite mini rajčice.
  • 10 Pitu pecite 45 minuta na 180°C.

Savjet

Umjesto hamburgera možete upotrijebiti tanko narezani pršut ili dimljeni losos.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 506.86 63 63
Kalcij mg 483.84 48 48
Kalij mg 647.64 18 18
Pantotenska kiselina mg 0.88 13 13
Niacin mg 7.54 54 38
Vitamin D μg 30.3 15 15
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 23.46 - -
Vlakna g 3.01 - -
Ugljikohidrati g 44.98 - -
Masti g 27.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke