Meni Search

Ful nabrijana

Slana pita s povrćem i hamburgerom

Mediteranski špageti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Sendvič s avokadom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Lungić s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Brancinovo oko
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Aromatizirani kruh
Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Kobasica u pivu i pecivu
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Piletina laganini
Jabučni krumpirići s cimetom
Vege odresci s marinadom
Grdobina s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina na kijevski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Ossobuco
Belgija - Salade Liégeoise
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskava pileća krilca
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pečena piletina s limunom
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Turske pizze
Salata od liganja
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lazanje s lignjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pite su oduvijek oduševljavale svojom svestranošću, a nadjev u ovoj piti od povrća, sira i hamburgera kombinacija je jednostavnosti na finom tijestu.

Sastojci

Za tijesto:
150 g svježeg sira
5 žlica ulja
sol
1 jaja
250 g Glatkog brašna Podravka
½ Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
250 g brokule
200 g cvjetače
100 g hamburgera
150 g mini rajčica
1 jaje
1 žumanjak
300 ml slatkog vrhnja
150 g sira (edamer, emantaler...)
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Pomiješajte svježi sir, ulje, sol i jaje, dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • 2 Odmorite ga pola sata u hladnjaku.
  • 3 U namašćeni kalup za pite (Ø 26 cm) stavite tijesto koje ste prethodno razvaljali na pobrašnjenoj podlozi.
  • 4 Tijesto u kalupu lagano nabodite vilicom.
  • 5 Brokulu i cvjetaču operite, očistite pa narežite na cvjetiće.
  • 6 Hamburger narežite na manje ploške, a mini rajčicu na polovice.
  • 7 Brokulu i cvjetaču kuhajte u slanoj vodi te ocijedite.
  • 8 Brokulu, cvjetaču i hamburger rasporedite po tijestu.
  • 9 Izmiješajte jaje, žumanjke, vrhnje, naribani sir, papar i Vegetu pa prelijte po povrću i po tome rasporedite mini rajčice.
  • 10 Pitu pecite 45 minuta na 180°C.

Savjet

Umjesto hamburgera možete upotrijebiti tanko narezani pršut ili dimljeni losos.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 506.86 63 63
Kalcij mg 483.84 48 48
Kalij mg 647.64 18 18
Pantotenska kiselina mg 0.88 13 13
Niacin mg 7.54 54 38
Vitamin D μg 30.3 15 15
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 23.46 - -
Vlakna g 3.01 - -
Ugljikohidrati g 44.98 - -
Masti g 27.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke