Meni Search

Ful nabrijana

Slana pita s povrćem i hamburgerom

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza sirni jastučići
Mini lazanje
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisna pečenka
Mini shepherd's pie
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Fileti lososa u finom umaku
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Riba u bijelom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Odresci u umaku s češnjakom
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice
Povrtni lonac
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Turske pizze
Manastirski đuveč
Rolice od blitve
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krem juha od tikvica
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Uzbudljivi kolač od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lagana sarma
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Špageti s ribom
Mediteranski kruščić s lovorom
Čarobna ljetna piletina
Viška pogača
Urbana pola
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski špageti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pite su oduvijek oduševljavale svojom svestranošću, a nadjev u ovoj piti od povrća, sira i hamburgera kombinacija je jednostavnosti na finom tijestu.

Sastojci

Za tijesto:
150 g svježeg sira
5 žlica ulja
sol
1 jaja
250 g Glatkog brašna Podravka
½ Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
250 g brokule
200 g cvjetače
100 g hamburgera
150 g mini rajčica
1 jaje
1 žumanjak
300 ml slatkog vrhnja
150 g sira (edamer, emantaler...)
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Pomiješajte svježi sir, ulje, sol i jaje, dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • 2 Odmorite ga pola sata u hladnjaku.
  • 3 U namašćeni kalup za pite (Ø 26 cm) stavite tijesto koje ste prethodno razvaljali na pobrašnjenoj podlozi.
  • 4 Tijesto u kalupu lagano nabodite vilicom.
  • 5 Brokulu i cvjetaču operite, očistite pa narežite na cvjetiće.
  • 6 Hamburger narežite na manje ploške, a mini rajčicu na polovice.
  • 7 Brokulu i cvjetaču kuhajte u slanoj vodi te ocijedite.
  • 8 Brokulu, cvjetaču i hamburger rasporedite po tijestu.
  • 9 Izmiješajte jaje, žumanjke, vrhnje, naribani sir, papar i Vegetu pa prelijte po povrću i po tome rasporedite mini rajčice.
  • 10 Pitu pecite 45 minuta na 180°C.

Savjet

Umjesto hamburgera možete upotrijebiti tanko narezani pršut ili dimljeni losos.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 506.86 63 63
Kalcij mg 483.84 48 48
Kalij mg 647.64 18 18
Pantotenska kiselina mg 0.88 13 13
Niacin mg 7.54 54 38
Vitamin D μg 30.3 15 15
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 23.46 - -
Vlakna g 3.01 - -
Ugljikohidrati g 44.98 - -
Masti g 27.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke