Meni Search

Gladan kao vuk

Slana pita s povrćem i hamburgerom

Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso u woku na indonezijski način
Odresci u paketiću
Punjena pečenka u vinu
Svinjski gulaš
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Biftek rolice
Krumpiri u kaputiću od pancete
Janjetina s bižima
Gorički povrtni lonac
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s pirjanim povrćem
Macho hamburger
Janjetina na padelu
Slatko twist pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Španjolski migas s bundevom
Punjeni kelj s plodovima mora
Piletina u aromatičnom omotaču
Neobične punjene paprike
Fino varivo v loncu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Harrisa janjetina s limunom
Vegetarijanski čips
Svinjski kotleti s povrćem
Pureći hamburger
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Špageti s tikvicama
Miješani grill
Quiche od bundeve, sira i luka
Piletina u pivu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u egzotičnom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantni gulaš
Pašticada s njokima
Fino začinjena piletina
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Svinjski medaljoni s kestenima
Pileća krilca s roštilja
Tortilje pikant
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Puretina s jabukom iz pećnice
Sarma sa suhim mesom
Ciganski odrezak
Ramsteak u seksi umaku
Hrenovke u panceti
Odresci u umaku s češnjakom
Mesna rolada u tijestu
Skandinavske rolice s cimetom
Varivo od kelja i teletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kotlovina
Slasni BBQ burgeri
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Vratina s roštilja
Povrtni lonac
Patka s mlincima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rebarca s grilla
Pileća prsa s crnim tartufom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Govedina s lukom
Janjetina s medom od kadulje
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatki lungić
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Medeni teleći kotleti
Sočna Wellington pečenka
Polpete od oslića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pite su oduvijek oduševljavale svojom svestranošću, a nadjev u ovoj piti od povrća, sira i hamburgera kombinacija je jednostavnosti na finom tijestu.

Sastojci

Za tijesto:
150 g svježeg sira
5 žlica ulja
sol
1 jaja
250 g Glatkog brašna Podravka
½ Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
250 g brokule
200 g cvjetače
100 g hamburgera
150 g mini rajčica
1 jaje
1 žumanjak
300 ml slatkog vrhnja
150 g sira (edamer, emantaler...)
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Pomiješajte svježi sir, ulje, sol i jaje, dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • 2 Odmorite ga pola sata u hladnjaku.
  • 3 U namašćeni kalup za pite (Ø 26 cm) stavite tijesto koje ste prethodno razvaljali na pobrašnjenoj podlozi.
  • 4 Tijesto u kalupu lagano nabodite vilicom.
  • 5 Brokulu i cvjetaču operite, očistite pa narežite na cvjetiće.
  • 6 Hamburger narežite na manje ploške, a mini rajčicu na polovice.
  • 7 Brokulu i cvjetaču kuhajte u slanoj vodi te ocijedite.
  • 8 Brokulu, cvjetaču i hamburger rasporedite po tijestu.
  • 9 Izmiješajte jaje, žumanjke, vrhnje, naribani sir, papar i Vegetu pa prelijte po povrću i po tome rasporedite mini rajčice.
  • 10 Pitu pecite 45 minuta na 180°C.

Savjet

Umjesto hamburgera možete upotrijebiti tanko narezani pršut ili dimljeni losos.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 506.86 63 63
Kalcij mg 483.84 48 48
Kalij mg 647.64 18 18
Pantotenska kiselina mg 0.88 13 13
Niacin mg 7.54 54 38
Vitamin D μg 30.3 15 15
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 23.46 - -
Vlakna g 3.01 - -
Ugljikohidrati g 44.98 - -
Masti g 27.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke