Meni Search

Gladan kao vuk

Slana pita s povrćem i hamburgerom

Teletina s pirjanim povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje pikant
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mediteranski kruščić s lovorom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Biftek rolice
Piletina u egzotičnom umaku
Patka s mlincima
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski kotleti s povrćem
Obojeni hamburger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Medeni teleći kotleti
Quiche od bundeve, sira i luka
Mesne okruglice u umaku
Tuna burger
Janjetina na padelu
Špageti s tikvicama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Puretina s jabukom iz pećnice
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s bižima
Svinjski gulaš
Meso u woku na indonezijski način
Vegetarijanski čips
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Slatki lungić
Velika Britanija - Pastirska pita
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pizza sirni jastučići
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pašticada s njokima
Pileća prsa punjena čvarcima
Neobične punjene paprike
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileća prsa iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Govedina s lukom
Povrtni lonac
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesna rolada u tijestu
Fino varivo v loncu
Punjena pečenka u vinu
Pikantni gulaš
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kotlovina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Fino začinjena piletina
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Odresci u paketiću
Glazirana patka s umakom od jabuka
Vratina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Punjeni kelj s plodovima mora
Pileća krilca s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slasni BBQ burgeri
Ramsteak u seksi umaku
Slatko twist pile
Svinjski medaljoni s kestenima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Varivo od kelja i teletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Harrisa janjetina s limunom
Miješani grill
Gorički povrtni lonac
Hrenovke u panceti
Sarma sa suhim mesom
Polpete od oslića
Pileća prsa s crnim tartufom
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina u pivu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pite su oduvijek oduševljavale svojom svestranošću, a nadjev u ovoj piti od povrća, sira i hamburgera kombinacija je jednostavnosti na finom tijestu.

Sastojci

Za tijesto:
150 g svježeg sira
5 žlica ulja
sol
1 jaja
250 g Glatkog brašna Podravka
½ Praška za pecivo Dolcela
Za nadjev:
250 g brokule
200 g cvjetače
100 g hamburgera
150 g mini rajčica
1 jaje
1 žumanjak
300 ml slatkog vrhnja
150 g sira (edamer, emantaler...)
½ žličice Crnog papra mljevenog Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe75 min

  • 1 Pomiješajte svježi sir, ulje, sol i jaje, dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
  • 2 Odmorite ga pola sata u hladnjaku.
  • 3 U namašćeni kalup za pite (Ø 26 cm) stavite tijesto koje ste prethodno razvaljali na pobrašnjenoj podlozi.
  • 4 Tijesto u kalupu lagano nabodite vilicom.
  • 5 Brokulu i cvjetaču operite, očistite pa narežite na cvjetiće.
  • 6 Hamburger narežite na manje ploške, a mini rajčicu na polovice.
  • 7 Brokulu i cvjetaču kuhajte u slanoj vodi te ocijedite.
  • 8 Brokulu, cvjetaču i hamburger rasporedite po tijestu.
  • 9 Izmiješajte jaje, žumanjke, vrhnje, naribani sir, papar i Vegetu pa prelijte po povrću i po tome rasporedite mini rajčice.
  • 10 Pitu pecite 45 minuta na 180°C.

Savjet

Umjesto hamburgera možete upotrijebiti tanko narezani pršut ili dimljeni losos.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 506.86 63 63
Kalcij mg 483.84 48 48
Kalij mg 647.64 18 18
Pantotenska kiselina mg 0.88 13 13
Niacin mg 7.54 54 38
Vitamin D μg 30.3 15 15
Sol g 3.1 0 0
Bjelančevine g 23.46 - -
Vlakna g 3.01 - -
Ugljikohidrati g 44.98 - -
Masti g 27.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke