Meni Search

Gladan kao vuk

Slasni burger sa slaninom i sirom

Svinjski kotleti s povrćem
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tuna burger
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s bižima
Piletina u pivu
Gorički povrtni lonac
Krumpiri u kaputiću od pancete
Biftek rolice
Medeni teleći kotleti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sarma sa suhim mesom
Punjeni kelj s plodovima mora
Španjolski migas s bundevom
Meso u woku na indonezijski način
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci u paketiću
Punjena pečenka u vinu
Fino varivo v loncu
Sočna Wellington pečenka
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s lukom
Mesne okruglice u umaku
Vratina s roštilja
Quiche od bundeve, sira i luka
Fino začinjena piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileća prsa iz pećnice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ciganski odrezak
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s roštilja
Kotlovina
Slasni BBQ burgeri
Pureća rolada s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Puretina s jabukom iz pećnice
Piletina s nadjevom od ajvara
Polpete od oslića
Slatki lungić
Rebarca s grilla
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada s njokima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Miješani grill
Pileća prsa punjena čvarcima
Patka s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Varivo od kelja i teletine
Slatko twist pile
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Macho hamburger
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Pileća prsa s crnim tartufom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pikantni gulaš
Hrenovke u panceti
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Špageti s tikvicama
Tortilje pikant
Svinjski medaljoni s kestenima
Vegetarijanski čips
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina u egzotičnom umaku
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Mesna rolada u tijestu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Neobične punjene paprike
Harrisa janjetina s limunom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slasni burger sa slaninom i sirom idealan je za ljubitelje šarmantnih slojevitih jela.

Sastojci

400 g mljevene teletine
400 g mljevene goveđe potrbušine
1 Vegeta marinada s češnjakom
3 žlice maslinova ulja
12 ploški Pancete Podravka narezane po dužini
4 hamburger peciva
4 kriške chedar sira
50 g majoneze
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 U posudu stavite mljevenu teletinu i govedinu, Vegeta marinadu, pa temeljito izmiješajte rukom, a od smjese napravite 4 deblja burgera (oko 3 cm) i pustite ih neka odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Burgere izvana premažite maslinovim uljem i pecite na roštilju sa svake strane oko 4 minute. Na roštilju kratko popecite i narezanu slaninu.
  • 3 U prerezana peciva za hamburger stavite prvo meso, a na njega položite sir. U svako pecivo stavite po 3 ploške pečene slanine, poklopite gornjim djelom peciva premazanim majonezom.

Savjet

Kad umiješate smjesu za burger, meso možete omotati u prozirnu foliju i pustiti ga da odleži 1 sat kako bi se arome bolje prožele.

Posluživanje

Poslužite uz pržene krumpiriće.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 550.78 69 69
Kalcij mg 89.79 9 9
Kalij mg 909.88 25 25
Pantotenska kiselina mg 1.93 28 28
Niacin mg 25.23 180 126
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 0.95 0 0
Sol g 0.49 0 0
Bjelančevine g 60.88 - -
Ugljikohidrati g 31.57 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.95 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 32.94 - -
- zasićene masne kiseline g 22.36 - -
Masti g 72.45 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke