Meni Search

Superwoman

Slatka patka

Kunić na bijelo
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Bouillabaisse
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Svinjski file s grila
Mini lazanje
Špageti mediteraneo
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Špageti na kineski način
Teriyaki piletina
Zlatna piletina
Pohani zamotuljci
Mini shepherd's pie
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Tuna burger
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Rebarca s grilla
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Bruskete s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Pureća rolada s mlincima
Hrskava pileća krilca
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignji po gosposki
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brownie s kajenskim paprom
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Male teleće pitice
Bugarska pita od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brudet
Bakalar s krumpirom
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Obojeni hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Goveđa rebarca sa zeljem
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Srneći file na salatu
Pileći gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Velika Britanija - Pastirska pita
Gulaš od oslića i povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s mascarponeom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Proljetna janjetina
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Riblji ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cous-cous s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Finska - Juha s lososom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Odresci s umakom od kupina
Pogača sa sardinom
Rebarca s graškom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Napravite pravi izbor za uživanje u posebnoj večeri, pripremite flambirana pačja prsa i pirjano povrće s timijanom, prelijte vinom, dodajte slatko vrhnje i uživajte u laganom slatkom tonu u finom pečenju.

Sastojci

3 komada pačjih prsa (oko 1 kg bez kosti)
1 žlica Vegete
1 žlica ulja
1 žlica konjaka
110 g luka
90 g mrkve
150 g poriluka
1 list Lovor sušeni Podravka
1 žlica timijana
100 ml bijelog vina
½ žlice Senfa rustica Podravka
½ žličice Slatke paprike mljevene Podravka
100 ml slatkog vrhnja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica zelenog papra u salamuri

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe50 min

  • 1 Pećnicu zagrijte na 200 °C.
  • 2 Pačja prsa operite, posušite papirnatim ubrusom i dobro istrljajte Vegetom.
  • 3 Na dobro zagrijano ulje u tavu stavite pačja prsa s kožicom prema dolje.
  • 4 Popržite sa svih strana da dobije lijepu boju, zalijte konjakom i flambirajte.
  • 5 Čim se vatra ugasi prebacite ih u vatrostalnu posudu, pokrijte folijom i odmah stavite u pećnicu na 20-25 minuta.
  • 6 U tavu u kojoj se pekla patka dodajte grublje narezani luk, mrkvu i poriluk.
  • 7 Pirjajte oko 5 minuta pa dodajte timijan i lovor i pirjajte još 2 - 3 minute.
  • 8 Zalijte vinom, pa kad zakuha izvadite povrće, dobro ga stisnite da pusti sav sok, pa ga bacite u umak, dodajte senf, crvenu papriku i lagano kuhajte nekoliko minuta ili dok se umak malo ne zgusne.
  • 9 Dolijte slatko vrhnje i još kratko prokuhajte.
  • 10 Po potrebi posolite i popaprite, dodajte zeleni papar , maknite s vatre i pustite da malo odstoji.

Savjet

Prije pečenja u tavici pačju kožicu malo zarežite u obliku rešetke kako bi se ljepše ispekla.

Posluživanje

Pečenu patku narežite na ploške i poslužite uz pripremljeni umak i tjesteninu ili njoke po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 414.12 52 52
Kalcij mg 117.33 12 12
Kalij mg 811.79 22 22
Pantotenska kiselina mg 2.59 37 37
Niacin mg 16.75 120 84
Vitamin D μg 34.12 17 17
Vitamin A μg 7517.37 188 150
Sol g 2.82 0 0
Bjelančevine g 31.21 - -
Vlakna g 2.63 - -
Ugljikohidrati g 13.65 - -
Masti g 47.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke