Meni Search

Macho

Slatki lungić

Piletina sa šafranom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći štapići u ketchupu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dagnje na buzaru
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kroketi od piletine
Pileća krilca s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kotleti u pivskom umaku
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Ramsteak u seksi umaku
Punjene tikve
Sočni pureći ražnjići
Palačinke s nadjevom od riže
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Kuhana govedina s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s pirjanim povrćem
Lungić s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrenovke u panceti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Govedina s lukom
Mini lazanje
Sočna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Odrezak s umakom chimichurri
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pileća prsa iz pećnice
Pileća krilca s Coca-Colom
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Pizza s tunom
Kotlet s varivom od leće
Marinirano svinjsko pečenje
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Juha od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Rebarca s grilla
Slasni BBQ burgeri
Biftek rolice
Piletina s mascarponeom
Irska janjetina
Piletina u pivu
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
File steak na povrću
Pileća prsa punjena čvarcima
Umak od limete (Molho de limao)
Ribarska popara
Mirisna pureća rolada
Medeni teleći kotleti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Pohani zamotuljci
Meksička party salata
Pita s crnim pivom
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Lungić u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Zabavni kineski ravioli
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramstek s povrćem
Macho hamburger
Nadjevene lignje
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s acetom balsamicom
Pohani tofu s povrćem
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Kotlovina
Obojeni hamburger
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata od tune i povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dosjetljiva kombinacija okusa u ovom jelu učinit će vaš tanjur zanimljivom pričom prelivenom crvenim vinom, a džem od aronije dat će dodatni šarm zadnjem zalogaju iz vašeg tanjura.

Sastojci

600 g lungića (2x300 g)
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
2 žlice maslinova ulja
2 žlice Džema od aronije Podravka
1 žlica limunova soka
125 ml crvenog vina
½ žličice soli
30 g maslaca
25 ml slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
Za pire od celera:
600 g korijena celera
30 g maslaca
70 ml kiselog vrhnja
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Lungić očistite od žilica, operite i osušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Posolite ga, popaprite, u komadu stavite u veću tavu na dobro zagrijano ulje.
  • 3 Pecite ga ravnomjerno sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju, a iznutra ostane blagoružičaste boje. Izvadite ga iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Na tavu dodajte džem od aronije pomiješan s limunovim sokom i na laganoj vatri lagano miješajte oko 1 minutu.
  • 5 Podlijte vinom i lagano kuhajte dok se blago ne zgusne. Dodajte maslac narezan na veće kocke i lagano miješajte. Kad se maslac otopi dodajte vrhnje, kuhajte još 1 minutu i ugasite.
  • 6 Vratite meso u umak i držite poklopljeno do posluživanja.
  • 7 Za pire, oguljeni i očišćeni celer skuhajte u slanoj vodi, procijedite i dobro ispasirajte gnječilicom. Dodajte maslac i vrhnje te dobro izmiješajte. Po potrebi posolite.

Savjet

Kako bi umak bio kremastiji posipajte kockice maslaca s jednom žličicom škrobnog brašna prije termičke obrade.

Posluživanje

Meso narežite i poslužite s umakom od aronije i pireom od celera.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 234.86 29 29
Kalcij mg 27.08 3 3
Kalij mg 496.81 13 13
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 9.15 65 46
Vitamin D μg 15.49 8 8
Vitamin A μg 180.69 5 4
Sol g 0.72 0 0
Bjelančevine g 21.67 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 5.09 - -
Masti g 12.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke