Meni Search

Macho

Slatki lungić

Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Salata od tune i povrća
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Juha od gljiva
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotleti u pivskom umaku
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Odrezak s umakom chimichurri
File steak na povrću
Špageti na kineski način
Odresci s umakom od kupina
Ljetni ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Pureća rolada s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pita s crnim pivom
Šampinjoni u palačinki
Piletina s nadjevom od ajvara
Proljetna janjetina
Dagnje na buzaru
Mirisna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa iz pećnice
Biftek rolice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s acetom balsamicom
Govedina s lukom
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani zamotuljci
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Palačinke s nadjevom od riže
Punjene tikve
Medeni teleći kotleti
Ribarska popara
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Pašticada
Nadjevene lignje
Hrenovke u panceti
Kotlet s varivom od leće
Rebarca s grilla
Pileći štapići u ketchupu
Pileća krilca s roštilja
Piletina u pivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Macho hamburger
Grill vratina u sendviču
Piletina s mascarponeom
Čarobna ljetna piletina
Ramstek s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Teletina s pirjanim povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar s krumpirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Umak od limete (Molho de limao)
Teriyaki piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Pizza s tunom
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Irska janjetina
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dosjetljiva kombinacija okusa u ovom jelu učinit će vaš tanjur zanimljivom pričom prelivenom crvenim vinom, a džem od aronije dat će dodatni šarm zadnjem zalogaju iz vašeg tanjura.

Sastojci

600 g lungića (2x300 g)
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
2 žlice maslinova ulja
2 žlice Džema od aronije Podravka
1 žlica limunova soka
125 ml crvenog vina
½ žličice soli
30 g maslaca
25 ml slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
Za pire od celera:
600 g korijena celera
30 g maslaca
70 ml kiselog vrhnja
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Lungić očistite od žilica, operite i osušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Posolite ga, popaprite, u komadu stavite u veću tavu na dobro zagrijano ulje.
  • 3 Pecite ga ravnomjerno sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju, a iznutra ostane blagoružičaste boje. Izvadite ga iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Na tavu dodajte džem od aronije pomiješan s limunovim sokom i na laganoj vatri lagano miješajte oko 1 minutu.
  • 5 Podlijte vinom i lagano kuhajte dok se blago ne zgusne. Dodajte maslac narezan na veće kocke i lagano miješajte. Kad se maslac otopi dodajte vrhnje, kuhajte još 1 minutu i ugasite.
  • 6 Vratite meso u umak i držite poklopljeno do posluživanja.
  • 7 Za pire, oguljeni i očišćeni celer skuhajte u slanoj vodi, procijedite i dobro ispasirajte gnječilicom. Dodajte maslac i vrhnje te dobro izmiješajte. Po potrebi posolite.

Savjet

Kako bi umak bio kremastiji posipajte kockice maslaca s jednom žličicom škrobnog brašna prije termičke obrade.

Posluživanje

Meso narežite i poslužite s umakom od aronije i pireom od celera.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 234.86 29 29
Kalcij mg 27.08 3 3
Kalij mg 496.81 13 13
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 9.15 65 46
Vitamin D μg 15.49 8 8
Vitamin A μg 180.69 5 4
Sol g 0.72 0 0
Bjelančevine g 21.67 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 5.09 - -
Masti g 12.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke