Meni Search

Gladan kao vuk

Slatki lungić

Ramsteak u seksi umaku
Pureći hamburger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski kotleti s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski gulaš
Gorički povrtni lonac
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fino začinjena piletina
Mesna rolada u tijestu
Slasni BBQ burgeri
Tuna burger
Punjeni kelj s plodovima mora
Neobične punjene paprike
Teletina s pirjanim povrćem
Punjena pečenka u vinu
Piletina s nadjevom od ajvara
Pašticada s njokima
Puretina s jabukom iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Hrenovke u panceti
Velika Britanija - Pastirska pita
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fish&Chips u tortilji
Macho hamburger
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u paketiću
Varivo od kelja i teletine
Špageti s tikvicama
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pikantni gulaš
Vratina s roštilja
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mesne okruglice u umaku
Tortilje pikant
Teleći savici u umaku od grejpa
Glazirana patka s umakom od jabuka
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina u pivu
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Svinjski medaljoni s kestenima
Janjetina s bižima
Piletina u egzotičnom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Miješani grill
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća prsa iz pećnice
Sočna rebarca
Meso u woku na indonezijski način
Slatko twist pile
Sarma sa suhim mesom
Pileća krilca s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kotlovina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina s medom od kadulje
Polpete od oslića
Rebarca s grilla
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna Wellington pečenka
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Fino varivo v loncu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Harrisa janjetina s limunom
Vegetarijanski čips
Piletina u aromatičnom omotaču
Lazanje u tavi
Umak od limete (Molho de limao)
Krumpiri u kaputiću od pancete
Patka s mlincima
Ramstek s povrćem
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Medeni teleći kotleti
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ciganski odrezak
Govedina s lukom
Odresci u umaku s češnjakom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Quiche od bundeve, sira i luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa s crnim tartufom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dosjetljiva kombinacija okusa u ovom jelu učinit će vaš tanjur zanimljivom pričom prelivenom crvenim vinom, a džem od aronije dat će dodatni šarm zadnjem zalogaju iz vašeg tanjura.

Sastojci

600 g lungića (2x300 g)
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
2 žlice maslinova ulja
2 žlice Džema od aronije Podravka
1 žlica limunova soka
125 ml crvenog vina
½ žličice soli
30 g maslaca
25 ml slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
Za pire od celera:
600 g korijena celera
30 g maslaca
70 ml kiselog vrhnja
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Lungić očistite od žilica, operite i osušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Posolite ga, popaprite, u komadu stavite u veću tavu na dobro zagrijano ulje.
  • 3 Pecite ga ravnomjerno sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju, a iznutra ostane blagoružičaste boje. Izvadite ga iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Na tavu dodajte džem od aronije pomiješan s limunovim sokom i na laganoj vatri lagano miješajte oko 1 minutu.
  • 5 Podlijte vinom i lagano kuhajte dok se blago ne zgusne. Dodajte maslac narezan na veće kocke i lagano miješajte. Kad se maslac otopi dodajte vrhnje, kuhajte još 1 minutu i ugasite.
  • 6 Vratite meso u umak i držite poklopljeno do posluživanja.
  • 7 Za pire, oguljeni i očišćeni celer skuhajte u slanoj vodi, procijedite i dobro ispasirajte gnječilicom. Dodajte maslac i vrhnje te dobro izmiješajte. Po potrebi posolite.

Savjet

Kako bi umak bio kremastiji posipajte kockice maslaca s jednom žličicom škrobnog brašna prije termičke obrade.

Posluživanje

Meso narežite i poslužite s umakom od aronije i pireom od celera.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 234.86 29 29
Kalcij mg 27.08 3 3
Kalij mg 496.81 13 13
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 9.15 65 46
Vitamin D μg 15.49 8 8
Vitamin A μg 180.69 5 4
Sol g 0.72 0 0
Bjelančevine g 21.67 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 5.09 - -
Masti g 12.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke