Meni Search

Gladan kao vuk

Slatki lungić

Slasni burger sa slaninom i sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Sarma sa suhim mesom
Odresci s umakom od kupina
Pašticada s njokima
Punjeni kelj s plodovima mora
Špageti s tikvicama
Kotlovina
Polpete od oslića
Krumpiri u kaputiću od pancete
Povrtni lonac
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Patka s mlincima
Pureći hamburger
Vegetarijanski čips
Svinjski kotleti s povrćem
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Punjena pečenka u vinu
Ciganski odrezak
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Gorički povrtni lonac
Slasni BBQ burgeri
Sočna rebarca
Hrenovke u panceti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Biftek rolice
Varivo od kelja i teletine
Fish&Chips u tortilji
Govedina s lukom
Mediteranski kruščić s lovorom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Medeni teleći kotleti
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Harrisa janjetina s limunom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Puretina s jabukom iz pećnice
Slatko twist pile
Janjetina s bižima
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u paketiću
Pileća prsa s crnim tartufom
Pileća krilca s roštilja
Mesne okruglice u umaku
Sočna Wellington pečenka
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Fino začinjena piletina
Pikantni gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Španjolski migas s bundevom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Meso u woku na indonezijski način
Macho hamburger
Neobične punjene paprike
Piletina u pivu
Miješani grill
Quiche od bundeve, sira i luka
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Vratina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Mladi krumpir s ajvarom
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina u egzotičnom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Obojeni hamburger
Glazirana patka s umakom od jabuka
Tortilje pikant
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski medaljoni s kestenima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dosjetljiva kombinacija okusa u ovom jelu učinit će vaš tanjur zanimljivom pričom prelivenom crvenim vinom, a džem od aronije dat će dodatni šarm zadnjem zalogaju iz vašeg tanjura.

Sastojci

600 g lungića (2x300 g)
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
2 žlice maslinova ulja
2 žlice Džema od aronije Podravka
1 žlica limunova soka
125 ml crvenog vina
½ žličice soli
30 g maslaca
25 ml slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
Za pire od celera:
600 g korijena celera
30 g maslaca
70 ml kiselog vrhnja
sol

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Lungić očistite od žilica, operite i osušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Posolite ga, popaprite, u komadu stavite u veću tavu na dobro zagrijano ulje.
  • 3 Pecite ga ravnomjerno sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju, a iznutra ostane blagoružičaste boje. Izvadite ga iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Na tavu dodajte džem od aronije pomiješan s limunovim sokom i na laganoj vatri lagano miješajte oko 1 minutu.
  • 5 Podlijte vinom i lagano kuhajte dok se blago ne zgusne. Dodajte maslac narezan na veće kocke i lagano miješajte. Kad se maslac otopi dodajte vrhnje, kuhajte još 1 minutu i ugasite.
  • 6 Vratite meso u umak i držite poklopljeno do posluživanja.
  • 7 Za pire, oguljeni i očišćeni celer skuhajte u slanoj vodi, procijedite i dobro ispasirajte gnječilicom. Dodajte maslac i vrhnje te dobro izmiješajte. Po potrebi posolite.

Savjet

Kako bi umak bio kremastiji posipajte kockice maslaca s jednom žličicom škrobnog brašna prije termičke obrade.

Posluživanje

Meso narežite i poslužite s umakom od aronije i pireom od celera.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 234.86 29 29
Kalcij mg 27.08 3 3
Kalij mg 496.81 13 13
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 9.15 65 46
Vitamin D μg 15.49 8 8
Vitamin A μg 180.69 5 4
Sol g 0.72 0 0
Bjelančevine g 21.67 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 5.09 - -
Masti g 12.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke