Meni Search

Gladna kao vuk

Slatki lungić

Špageti s tikvicama
Tuna burger
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ciganski odrezak
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Govedina s lukom
Fish&Chips u tortilji
Slasni burger sa slaninom i sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Patka s mlincima
Ramstek s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tortilje pikant
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa iz pećnice
Pileća krilca s roštilja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Lazanje u tavi
Fino začinjena piletina
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Vegetarijanski čips
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u pivu
Skandinavske rolice s cimetom
Hrenovke u panceti
Medeni teleći kotleti
Sarma sa suhim mesom
Teletina s pirjanim povrćem
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Punjena pečenka u vinu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Povrtni lonac
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Velika Britanija - Pastirska pita
Mladi krumpir s ajvarom
Juha od gljiva
Slatko twist pile
Neobične punjene paprike
Pizza sirni jastučići
Vratina s roštilja
Piletina u aromatičnom omotaču
Mesne okruglice u umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Macho hamburger
Ribarska popara
Ramsteak u seksi umaku
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantni gulaš
Sočna Wellington pečenka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Quiche od bundeve, sira i luka
Harrisa janjetina s limunom
Kotlovina
Slasni BBQ burgeri
Fino varivo v loncu
Pašticada s njokima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s grilla
Varivo od kelja i teletine
Piletina s nadjevom od ajvara
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina u egzotičnom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Odresci s umakom od kupina
Odresci u paketiću
Mesna rolada u tijestu
Meso u woku na indonezijski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Biftek rolice
Puretina s jabukom iz pećnice
Pureći hamburger
Sočna rebarca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dosjetljiva kombinacija okusa u ovom jelu učinit će vaš tanjur zanimljivom pričom prelivenom crvenim vinom, a džem od aronije dat će dodatni šarm zadnjem zalogaju iz vašeg tanjura.

Sastojci

600 g lungića (2x300 g)
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
2 žlice maslinova ulja
2 žlice Džema od aronije Podravka
1 žlica limunova soka
125 ml crvenog vina
½ žličice soli
30 g maslaca
25 ml slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
Za pire od celera:
600 g korijena celera
30 g maslaca
70 ml kiselog vrhnja
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Lungić očistite od žilica, operite i osušite papirnatim ubrusom.
  • 2 Posolite ga, popaprite, u komadu stavite u veću tavu na dobro zagrijano ulje.
  • 3 Pecite ga ravnomjerno sa svih strana dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju, a iznutra ostane blagoružičaste boje. Izvadite ga iz tave i ostavite na toplom.
  • 4 Na tavu dodajte džem od aronije pomiješan s limunovim sokom i na laganoj vatri lagano miješajte oko 1 minutu.
  • 5 Podlijte vinom i lagano kuhajte dok se blago ne zgusne. Dodajte maslac narezan na veće kocke i lagano miješajte. Kad se maslac otopi dodajte vrhnje, kuhajte još 1 minutu i ugasite.
  • 6 Vratite meso u umak i držite poklopljeno do posluživanja.
  • 7 Za pire, oguljeni i očišćeni celer skuhajte u slanoj vodi, procijedite i dobro ispasirajte gnječilicom. Dodajte maslac i vrhnje te dobro izmiješajte. Po potrebi posolite.

Savjet

Kako bi umak bio kremastiji posipajte kockice maslaca s jednom žličicom škrobnog brašna prije termičke obrade.

Posluživanje

Meso narežite i poslužite s umakom od aronije i pireom od celera.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 234.86 29 29
Kalcij mg 27.08 3 3
Kalij mg 496.81 13 13
Pantotenska kiselina mg 0.93 13 13
Niacin mg 9.15 65 46
Vitamin D μg 15.49 8 8
Vitamin A μg 180.69 5 4
Sol g 0.72 0 0
Bjelančevine g 21.67 - -
Vlakna g 0.4 - -
Ugljikohidrati g 5.09 - -
Masti g 12.51 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke