Meni Search

Gladan kao vuk

Slatko twist pile

Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina u aromatičnom omotaču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna rebarca
Teletina s pirjanim povrćem
Španjolski migas s bundevom
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lazanje u tavi
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krumpiri u kaputiću od pancete
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Polpete od oslića
Odresci u umaku s češnjakom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Obojeni hamburger
Vegetarijanski čips
Ramstek s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureći hamburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Biftek rolice
Gorički povrtni lonac
Svinjski kotleti s povrćem
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Svinjski medaljoni s kestenima
Rebarca s grilla
Piletina u egzotičnom umaku
Meso u woku na indonezijski način
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena pečenka u vinu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pileća prsa s crnim tartufom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Umak od limete (Molho de limao)
Pikantni gulaš
Pašticada s njokima
Mesne okruglice u umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Punjeni kelj s plodovima mora
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Neobične punjene paprike
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s tikvicama
Mesna rolada u tijestu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fino začinjena piletina
Miješani grill
Skandinavske rolice s cimetom
Patka s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća krilca s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Harrisa janjetina s limunom
Fino varivo v loncu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Odresci u paketiću
Ciganski odrezak
Slasni burger sa slaninom i sirom
Medeni teleći kotleti
Sočna Wellington pečenka
Pizza sirni jastučići
Vratina s roštilja
Povrtni lonac
Slatki lungić
Sarma sa suhim mesom
Varivo od kelja i teletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrenovke u panceti
Tuna burger
Slasni BBQ burgeri
Pureća rolada s mlincima
Macho hamburger
Piletina u pivu
Janjetina s bižima
Tortilje pikant
Quiche od bundeve, sira i luka
Govedina s lukom
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kotlovina
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Razveselite najdraže pečenim jabukama i piletinom i uživajte u savršenstvu domaćih zalogaja.

Sastojci

1 pile (oko 1,2 kg)
1 Vegeta Twist za zlatnu piletinu
sol
2 žlice ulja
2 žličice Meda bagrem Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
800 g jabuka
2 žlice limunova soka
50 ml vina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe100 min

  • 1 Pile očistite, operite i posušite. Dobro ga istrljajte Vegetom Twist iznutra i izvana i stavite ga u lim za pečenje. Pomiješajte ulje, med i malo papra pa time premažite pile.
  • 2 Jabuke narežite na kriške, očistite od koštica i dobro namočite limunovim sokom, pa stavite uz pile.
  • 3 Pecite oko 90 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Pazite da ne zagori pa povremeno lagano podlijevajte sokom od pečenja ili vodom.

Savjet

Dijelu pečenih jabuka možete odstraniti kožicu, pa uz dodatak malo umaka od pečenja štapnim mikserom usitniti u fini umak. Pile će biti još sočnije ako u unutrašnjost stavite pola limuna.

Posluživanje

Poslužite uz pečenu jabuku i prilog po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 37.17 4 4
Kalij mg 443.37 12 12
Pantotenska kiselina mg 0.7 10 10
Niacin mg 7.86 56 39
Vitamin D μg 0 0 0
Vitamin A μg 1634.53 41 33
Sol g 0.23 0 0
Bjelančevine g 12.15 - -
Vlakna g 5.44 - -
Ugljikohidrati g 35.17 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 47.28 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 92.26 - -
- zasićene masne kiseline g 61.81 - -
Masti g 211.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke