Meni Search

Ful nabrijan

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Zlatna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Pašticada s njokima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Pizza s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Vege odresci s marinadom
Piletina sa šafranom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata s mora
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski špageti
Ljetni ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Meksička party salata
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Prežgana juha
Aromatizirani kruh
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Lungić u sendviču
Kaštelanski makaruni
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Marinirana piletina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Manastirski đuveč
Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Teleći odresci u umaku od višanja
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Dagnje na buzaru
Rolice od blitve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kroketi od piletine
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Urbana pola
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slovačku kuhinju karakterizira jednostavnost, korištenje puno povrća i mahunarki, janjetine, svinjetine i mesa peradi. Utjecaj na razvoj kulinarstva imali su i strani narodi s kojima su kroz povijest dolazili u kontakt.

Sastojci

1 kg svinjetine od buta u komadu
4 češnja češnjaka
50 g Pancete Podravka
1 žlica Vegete
100 g luka
100 ml vode
50 ml crnog vina
25 ml ulja
Za pirjanje:
700 g crvenog kupusa
25 ml ulja
½ žličice soli
¼ žličice mljevenog kima
150 ml vode
1 žlica šećera
2 žlice alkoholnog octa
Za knedle:
½ vrećice Kvasac instant Dolcela
2 žličice šećera
125 ml mlijeka
250 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 jaje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe90 min

  • 1 Svinjetinu našpikajte češnjakom i pancetom narezanom na štapiće. Meso pospite jednom žlicom Vegete, pa ga stavite u posudu za pečenje.
  • 2 Dodajte na četvrtine narezani luk i podlijte vodom, vinom i uljem. Poklopite i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite 30 minuta, pa meso okrenite i pecite još 30-45 minuta.

Za pirjani crveni kupus:

  • 1 Kupus očistite, narežite na tanke rezance i stavite na zagrijano ulje. Dodajte sol, mljeveni kim, vodu, poklopite i lagano kuhajte 25-30 minuta. Dodajte šećer i ocat i još kratko pirjajte otklopljeno.

Za knedle:

  • 1 Kvasac, šećer i toplo mlijeko izmiješajte i ostavite dizati 10 minuta. Brašnu dodajte sol, jaje i dignuti kvasac. Zamijesite tijesto, pokrijte i ostavite da se diže 2 sata.
  • 2 Dignuto tijesto premijesite i oblikujte u knedle (ili valjak) te ostavite na pobrašnjenoj podlozi da se diže još 20 minuta.
  • 3 Knedle položite u posudu s rupama i stavite je kuhati poklopljenu na paru. Kuhajte oko 15 minuta bez podizanja poklopca jer se knedle kuhaju na pari u loncu.

Posluživanje

Pažljivo ih izvadite i poslužite. Ako ste kuhali tijesto u jednom komadu (u valjku) pomoću konca ga narežite na ploške.

Male tajne

Dodatak kima u jela s kupusom sprječava napuhavanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 554.05 69 69
Kalcij mg 114.96 11 11
Kalij mg 1044.2 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.32 33 33
Niacin mg 20.12 144 101
Vitamin D μg 33.93 17 17
Vitamin A μg 154.23 4 3
Sol g 2.61 0 0
Bjelančevine g 45.93 - -
Vlakna g 4.04 - -
Ugljikohidrati g 46.41 - -
Masti g 15.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke