Meni Search

Okrećem novi list

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima

Juha od rikule i račića
Cous-cous s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Oslić s maslinama
Ljubavne šurlice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice u umaku
Mirisni prilog iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u košuljici
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna aromatična torta
Govedina s lukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna juha od višanja
Mediteranski špageti
Pita s muškatnom bundevom i makom
Papreni tart s marelicama
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Bruskete od cvjetače
Salata u košaricama od parmezana
Povrtni ražnjići
Rižoto na španjolski način
Caponata alla Podravka
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Bugarska pita od krumpira
Kineska juha s račićima i gljivama
Roštilj s umakom Romesco
Pečena piletina s limunom
Salata od tune i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Rižini ravioli s mozzarellom
Belgija - Salade Liégeoise
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto s tunom
Sočna rebarca
Piletina s pistacijama
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zimski punč
Salata od pečene rotkvice sa medom
Polpete od slanutka s kurkumom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto tortice
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Pileći gulaš
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Čudotvorni čaj za detoks
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rosti
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Juha od cvjetače i camemberta
Španjolski migas s bundevom
Pileća prsa iz pećnice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zapečena ricotta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Rolice od soma
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vegetina enchilada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Čarobni štapići
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Kozice s rižom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje punjene crvenim radićem
Empanade s pestom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti na kineski način
Sočna Wellington pečenka
Kuglice od riže i svježeg sira
Palačinke s nadjevom od riže
Zlatna piletina
Raskošna ljetna tava
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Žuti medaljoni
Male teleće pitice
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od quinoe i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Mesne okruglice
Grčka seljačka salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Pohana skuta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slovačku kuhinju karakterizira jednostavnost, korištenje puno povrća i mahunarki, janjetine, svinjetine i mesa peradi. Utjecaj na razvoj kulinarstva imali su i strani narodi s kojima su kroz povijest dolazili u kontakt.

Sastojci

1 kg svinjetine od buta u komadu
4 češnja češnjaka
50 g Pancete Podravka
1 žlica Vegete
100 g luka
100 ml vode
50 ml crnog vina
25 ml ulja
Za pirjanje:
700 g crvenog kupusa
25 ml ulja
½ žličice soli
¼ žličice mljevenog kima
150 ml vode
1 žlica šećera
2 žlice alkoholnog octa
Za knedle:
½ vrećice Kvasac instant Dolcela
2 žličice šećera
125 ml mlijeka
250 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 jaje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe90 min

  • 1 Svinjetinu našpikajte češnjakom i pancetom narezanom na štapiće. Meso pospite jednom žlicom Vegete, pa ga stavite u posudu za pečenje.
  • 2 Dodajte na četvrtine narezani luk i podlijte vodom, vinom i uljem. Poklopite i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite 30 minuta, pa meso okrenite i pecite još 30-45 minuta.

Za pirjani crveni kupus:

  • 1 Kupus očistite, narežite na tanke rezance i stavite na zagrijano ulje. Dodajte sol, mljeveni kim, vodu, poklopite i lagano kuhajte 25-30 minuta. Dodajte šećer i ocat i još kratko pirjajte otklopljeno.

Za knedle:

  • 1 Kvasac, šećer i toplo mlijeko izmiješajte i ostavite dizati 10 minuta. Brašnu dodajte sol, jaje i dignuti kvasac. Zamijesite tijesto, pokrijte i ostavite da se diže 2 sata.
  • 2 Dignuto tijesto premijesite i oblikujte u knedle (ili valjak) te ostavite na pobrašnjenoj podlozi da se diže još 20 minuta.
  • 3 Knedle položite u posudu s rupama i stavite je kuhati poklopljenu na paru. Kuhajte oko 15 minuta bez podizanja poklopca jer se knedle kuhaju na pari u loncu.

Posluživanje

Pažljivo ih izvadite i poslužite. Ako ste kuhali tijesto u jednom komadu (u valjku) pomoću konca ga narežite na ploške.

Male tajne

Dodatak kima u jela s kupusom sprječava napuhavanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 554.05 69 69
Kalcij mg 114.96 11 11
Kalij mg 1044.2 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.32 33 33
Niacin mg 20.12 144 101
Vitamin D μg 33.93 17 17
Vitamin A μg 154.23 4 3
Sol g 2.61 0 0
Bjelančevine g 45.93 - -
Vlakna g 4.04 - -
Ugljikohidrati g 46.41 - -
Masti g 15.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke