Meni Search

Okrećem novi list

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima

Male teleće pitice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Rosti
Španjolski migas s bundevom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna Wellington pečenka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Prilog od prokulica
Cous-cous s povrćem
Čarobni štapići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Goveđa rebarca sa zeljem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina na padelu
Popečci od bulgura s umakom
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grčka seljačka salata
Govedina s lukom
Zimski punč
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pileća prsa iz pećnice
Špageti na kineski način
Crveno ljetno varivo
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata s neobičnim preljevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od soma
Papreni tart s marelicama
Zlatna piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kozice s rižom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od tune i povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetina enchilada
Raskošna ljetna tava
Ljubavne šurlice
Pirjani kunić
Zapečena ricotta
Brusketa s avokadom
Sočna aromatična torta
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palačinke s nadjevom od riže
Oslić s maslinama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Kaštelanski makaruni
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohane paprike
Fina pikantna piletina
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od bundeve s jabukom
Pohani tofu s povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto tortice
Krumpir u košuljici
Rolice od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna rebarca
Polupunjene paprike
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Rižini ravioli s mozzarellom
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata od quinoe i povrća
Pileći gulaš
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Savici sa špinatom i satricom od sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata u košaricama od parmezana
Sočna pureća rolada
Grill povrće na salatu
Caponata alla Podravka
Voćna juha od višanja
Empanade s pestom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Juha od rikule i račića
Pohana skuta
Uskršnja šunka na zabavan način
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od cvjetače
Rižoto na španjolski način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Čudotvorni čaj za detoks
Senf s paprikama
Salata s mora
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Polpete od slanutka s kurkumom
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice u umaku
Lignje i tikvice na štapiću
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto s tunom
Piletina s pistacijama
Žuti medaljoni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slovačku kuhinju karakterizira jednostavnost, korištenje puno povrća i mahunarki, janjetine, svinjetine i mesa peradi. Utjecaj na razvoj kulinarstva imali su i strani narodi s kojima su kroz povijest dolazili u kontakt.

Sastojci

1 kg svinjetine od buta u komadu
4 češnja češnjaka
50 g Pancete Podravka
1 žlica Vegete
100 g luka
100 ml vode
50 ml crnog vina
25 ml ulja
Za pirjanje:
700 g crvenog kupusa
25 ml ulja
½ žličice soli
¼ žličice mljevenog kima
150 ml vode
1 žlica šećera
2 žlice alkoholnog octa
Za knedle:
½ vrećice Kvasac instant Dolcela
2 žličice šećera
125 ml mlijeka
250 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 jaje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 6 osobe90 min

  • 1 Svinjetinu našpikajte češnjakom i pancetom narezanom na štapiće. Meso pospite jednom žlicom Vegete, pa ga stavite u posudu za pečenje.
  • 2 Dodajte na četvrtine narezani luk i podlijte vodom, vinom i uljem. Poklopite i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite 30 minuta, pa meso okrenite i pecite još 30-45 minuta.

Za pirjani crveni kupus:

  • 1 Kupus očistite, narežite na tanke rezance i stavite na zagrijano ulje. Dodajte sol, mljeveni kim, vodu, poklopite i lagano kuhajte 25-30 minuta. Dodajte šećer i ocat i još kratko pirjajte otklopljeno.

Za knedle:

  • 1 Kvasac, šećer i toplo mlijeko izmiješajte i ostavite dizati 10 minuta. Brašnu dodajte sol, jaje i dignuti kvasac. Zamijesite tijesto, pokrijte i ostavite da se diže 2 sata.
  • 2 Dignuto tijesto premijesite i oblikujte u knedle (ili valjak) te ostavite na pobrašnjenoj podlozi da se diže još 20 minuta.
  • 3 Knedle položite u posudu s rupama i stavite je kuhati poklopljenu na paru. Kuhajte oko 15 minuta bez podizanja poklopca jer se knedle kuhaju na pari u loncu.

Posluživanje

Pažljivo ih izvadite i poslužite. Ako ste kuhali tijesto u jednom komadu (u valjku) pomoću konca ga narežite na ploške.

Male tajne

Dodatak kima u jela s kupusom sprječava napuhavanje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 554.05 69 69
Kalcij mg 114.96 11 11
Kalij mg 1044.2 28 28
Pantotenska kiselina mg 2.32 33 33
Niacin mg 20.12 144 101
Vitamin D μg 33.93 17 17
Vitamin A μg 154.23 4 3
Sol g 2.61 0 0
Bjelančevine g 45.93 - -
Vlakna g 4.04 - -
Ugljikohidrati g 46.41 - -
Masti g 15.65 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke