Meni Search

Ful nabrijan

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Piletina laganini
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Voćna juha od višanja
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Delikatesna junetina na češki
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisna pečenka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjevene lignje
Urbana pola
Salata s mora
Prežgana juha
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileći bataci s umakom od luka
Vratina sa sezonskim povrćem
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Povrtni lonac
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Fish&Chips u tortilji
Pizza s tunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od lososa
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Dagnje na buzaru
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje na šumskom rižotu
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke