Meni Search

Ful nabrijan

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Krem juha od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina laganini
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Miješani grill
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Pašticada s njokima
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Nadjevene lignje
Dagnje na buzaru
Hrskavi trokuti
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Lagana sarma
Svinjski file s povrćem
Mediteranski špageti
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Čarobna ljetna piletina
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meso s repom
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke