Meni Search

Ful nabrijan

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Vratina sa sezonskim povrćem
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Dagnje na buzaru
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Delikatesna junetina na češki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina sa šafranom
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Piletina Kiev
Irska janjetina
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Pašticada s njokima
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Mirisna pečenka
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke