Meni Search

Ful nabrijana

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Sendvič s avokadom
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Ražnjići od lososa
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočna rebarca
Grill vratina u sendviču
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s ribom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Miješani grill
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Ossobuco
Kaštelanski makaruni
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Kunić na bijelo
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Turske pizze
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Povrtni lonac
Manastirski đuveč
Belgija - Salade Liégeoise
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina laganini
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Hlebinska i pretepena juha
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Viška pogača
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Lazanje s lignjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke