Meni Search

Ful nabrijana

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s ribom
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Martinjska guska s hajdinom kašom
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Proljetno meso i povrće iz woka
Grickalica slanutak iz pećnice
Voćna juha od višanja
Bugarska pita od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Kolinjsko zelje s frišketinom
Urbana pola
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Hlebinska i pretepena juha
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Aromatizirani kruh
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Ramsteak u seksi umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Delikatesna junetina na češki
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Popečci od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Irska janjetina
Pirjani kunić
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Odresci od morskog psa
Kroketi od piletine
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje s povrćem i smokvama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sendvič s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Meksička party salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke