Meni Search

Ful nabrijana

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ossobuco
Sočna pureća rolada
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Vege odresci s marinadom
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Mediteranski špageti
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rolice od blitve
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
Viška pogača
Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pogača sa sardinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisna pečenka
Popečci od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Čarobna ljetna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Turske pizze
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina na kijevski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Fina pikantna piletina
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Aromatizirani kruh
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci od morskog psa
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kunić na bijelo
Salata s mora
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje s lignjama
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Urbana pola
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke