Meni Search

Superman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Dječje lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pohani zamotuljci
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek i salata s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Riba u škartocu
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina u finom umaku
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Piletina u pivu
Srneći file na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Macho hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatka patka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Proljetna janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mladi krumpir s ajvarom
Roštilj s umakom Romesco
Pureća rolada s mlincima
Koprivnički odojak
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Pašticada s njokima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Pileći gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Dip od južnog voća
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuglice od riže i svježeg sira
Lazanje u tavi
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Obojeni hamburger
Rižoto s dagnjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Grill vratina u sendviču
Pileća prsa iz pećnice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kokošja juha s požirakima
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Blagdanska rolada
Brownie s kajenskim paprom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s graškom
Popečci od cvjetače
Hrskavo pečeno pile
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Finska - Juha s lososom
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke