Meni Search

Superman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Ljetni lungić
Dip od južnog voća
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Hrskava pileća krilca
Odresci s umakom od kupina
Piletina sa šafranom
Dječje lazanje
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa sezonskim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Finska - Juha s lososom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Špageti mediteraneo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Pizza sirni jastučići
Zlatna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kaštelanski makaruni
Pohani zamotuljci
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavo pečeno pile
Velika Britanija - Pastirska pita
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u pivu
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s graškom
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Svinjski file s grila
Rebarca s grilla
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slatka patka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teriyaki piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohani tofu s povrćem
Manastirski đuveč
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Goveđa rebarca sa zeljem
Brancinovo oko
Koprivnički odojak
Nadjevene lignje
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Tuna burger
Lazanje u tavi
Tjestenina u finom umaku
Hrskavi trokuti
Ljetni ražnjići
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileći bataci s umakom od luka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kroketi od piletine
Pureća rolada s mlincima
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s kozjim sirom
Svinjski gulaš
Ramstek i salata s roštilja
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s nadjevom od ajvara
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Fish&Chips u tortilji
Obojeni hamburger
Popečci od cvjetače
Pašticada s njokima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Špageti na kineski način
Macho hamburger
BBQ cheeseburger
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke