Meni Search

Superwoman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Marinirane srdele
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignji po gosposki
Pizza sirni jastučići
Špageti mediteraneo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Piletina s kozjim sirom
Lazanje u tavi
Mini shepherd's pie
Rebarca s grilla
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s grila
Brudet
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Gulaš od oslića i povrća
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileća prsa punjena čvarcima
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pureća rolada s mlincima
Špageti na kineski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski gulaš
Bakalar s krumpirom
Mirisna pureća rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Šampinjoni u palačinki
Hrskavo pečeno pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dječje lazanje
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Piletina u pivu
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Male teleće pitice
Janjetina s medom od kadulje
Energetske kuglice s kurkumom
Bruskete s povrćem
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bouillabaisse
Sočni pureći ražnjići
Punjena teleća prsa
Mesne okruglice na ražnjiću
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Tuna burger
Slatka patka
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Cous-cous s povrćem
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskava pileća krilca
Riblji ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Pileći gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Kroketi od piletine
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke