Meni Search

Superwoman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Energetske kuglice s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Teriyaki piletina
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Brusketa s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Bruskete s povrćem
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Meksička party salata
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani zamotuljci
Špageti mediteraneo
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Srneći file na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini shepherd's pie
Rižini ravioli s mozzarellom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Brudet
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Kunić na bijelo
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Pizza sirni jastučići
Kuglice od riže i svježeg sira
Blagdanska rolada
Salata s mljevenim mesom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rebarca s graškom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Obojeni hamburger
Roštilj s umakom Romesco
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni lungić
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Pogača sa sardinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Skandinavske rolice s cimetom
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirane srdele
Bouillabaisse
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Punjena teleća prsa
Pileći gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Pašticada voli penne a ti mene
Male teleće pitice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Hrskavi trokuti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Proljetna janjetina
Dječje lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Gulaš od oslića i povrća
BBQ cheeseburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Riba u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke