Meni Search

Superwoman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s dagnjama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slatka patka
Bouillabaisse
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rižoto s tri vrste gljiva
Ljetni lungić
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Mirisna pureća rolada
Rebarca s grilla
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Lignji po gosposki
Svinjski file s povrćem
Brudet
Piletina Kiev
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od cvjetače
Dječje lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pileći gulaš
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teriyaki piletina
Rebarca s graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Energetske kuglice s kurkumom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Pizza sirni jastučići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Svinjski gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci s umakom od kupina
Mini shepherd's pie
Tuna burger
Piletina s kozjim sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Gulaš od oslića i povrća
Hrskavo pečeno pile
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Riblji ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Pašticada voli penne a ti mene
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Pileća prsa punjena čvarcima
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Srneći file na salatu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Punjena teleća prsa
Jabučni krumpirići s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke