Meni Search

Superwoman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s mascarponeom
Dip od južnog voća
Piletina sa šafranom
Popečci od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
BBQ svinjska rebarca u foliji
Dječje lazanje
Proljetna janjetina
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini shepherd's pie
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Riblji ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek s povrćem
Male teleće pitice
Rižoto s dagnjama
Brudet
Pogača sa sardinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavo pečeno pile
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Lignji po gosposki
Ramsteak u seksi umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Brancinovo oko
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Ljetni ražnjići
Rebarca s graškom
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Rebarca s grilla
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Srneći file na salatu
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski gulaš
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s toplom salatom od šparoga
Roštilj s umakom Romesco
Tuna burger
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Teriyaki piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Goveđa rebarca sa zeljem
Marinirane srdele
Bruskete s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Špageti mediteraneo
Pureća rolada s mlincima
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski file s grila
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Piletina s hrskavim njokima i graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Punjena teleća prsa
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Brownie s kajenskim paprom
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada voli penne a ti mene
Pileći gulaš
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mirisna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke