Meni Search

Superwoman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Pileći bataci s umakom od luka
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada voli penne a ti mene
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižoto s tri vrste gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Energetske kuglice s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rebarca s graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s mljevenim mesom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brudet
Mini lazanje
Marinirane srdele
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pileći gulaš
Slatka patka
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Gulaš od oslića i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Cous-cous s povrćem
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Fish&Chips u tortilji
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
BBQ cheeseburger
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Orada s krumpirom i mladim lukom
Lignji po gosposki
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini shepherd's pie
Finska - Juha s lososom
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina Kiev
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Meksička party salata
Zlatna piletina
Bugarska pita od krumpira
Lazanje u tavi
Bruskete od cvjetače
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Piletina s kozjim sirom
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramstek s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileća prsa punjena čvarcima
Rezanci s krušnim mrvicama
Punjena teleća prsa
Brusketa s avokadom
Obojeni hamburger
Špageti mediteraneo
Piletina sa šafranom
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Bakalar s krumpirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke