Meni Search

Superwoman

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ cheeseburger
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tuna burger
Mladi krumpir s ajvarom
Gulaš od oslića i povrća
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice na ražnjiću
Brownie s kajenskim paprom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Punjena teleća prsa
Tjestenina fuži s tartufima
Brudet
Skandinavske rolice s cimetom
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći gulaš
Finska - Juha s lososom
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Pureća rolada s mlincima
Manastirski đuveč
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Energetske kuglice s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Bakalar s krumpirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Lignji po gosposki
Riblji ražnjići
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s grilla
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rižini ravioli s mozzarellom
Janjetina s medom od kadulje
Slatka patka
Hrskavo pečeno pile
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s mascarponeom
Riba u škartocu
Pašticada voli penne a ti mene
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Marinirane srdele
Salata s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Svinjski file s grila
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti na kineski način
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Mini shepherd's pie
Obojeni hamburger
Mini lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Odresci s umakom od kupina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Grill vratina u sendviču
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Bruskete s povrćem
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Mirisna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Položaj Slovenije na sjecištu alpske, sredozemne i panonske kulture savršena je podloga bogatoj i osebujnoj kuhinji.Tradicionalnu slovensku kuhinju karakteriziraju jela iz lonca, kašasta jela i jela s krumpirom. 

Sastojci

60 g Ječmene kaše Podravka
250 g gljiva (šampinjona i vrganja)
2 žlice ulja
40 g Pancete Podravka
1 luk (100 g)
200 g svinjetine u komadu
300 g teletine u komadu
1 žlica Vegete
4 češnja češnjaka
1 list Lovor sušeni Podravka
200 g krumpira
100 ml bijelog vina
svježi mažuran
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe80 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta), te zatim ocijedite.
  • 2 Ukoliko koristite suhe vrganje, namočite ih u malo tople vode, a potom skuhajte.
  • 3 Na ulju popržite narezanu pancetu, nasjeckani luk i narezane gljive.
  • 4 Dodajte meso narezano na kockice, 1 žlicu Vegete i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari.
  • 5 Zatim dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam, zalijte vrućom vodom (oko 1 l).
  • 6 Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezani krumpir te nastavite kuhati dok krumpir ne omekša.
  • 7 Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pospite nasjeckanim mažuranom i paprom.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Male tajne

Vino dodajte kad je krumpir kuhan, jer inače ne bi omekšao zbog kiselina iz vina.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 287.3 36 36
Kalcij mg 41.07 4 4
Kalij mg 699.24 19 19
Pantotenska kiselina mg 2.04 29 29
Niacin mg 12.89 92 64
Vitamin A μg 18.61 0 0
Sol g 1.09 0 0
Bjelančevine g 22.87 - -
Vlakna g 3.53 - -
Ugljikohidrati g 15.84 - -
Masti g 11.46 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke