Meni Search

Okrećem novi list

Sočna aromatična torta

Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Crveno ljetno varivo
Popečci od bulgura s umakom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Caponata alla Podravka
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto na španjolski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rolice od blitve
Zapečena ricotta
Oslić s maslinama
Rolice od soma
Polupunjene paprike
Rosti
Ljubavne šurlice
Kuglice od riže i svježeg sira
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Voćna juha od višanja
Salata od pečene rotkvice sa medom
Prilog od prokulica
Čudotvorni čaj za detoks
Kaštelanski makaruni
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mesne okruglice u umaku
Piletina s pistacijama
Salata od quinoe i povrća
Juha od cvjetače i camemberta
Bruskete od cvjetače
Zabavni kineski ravioli
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Senf s paprikama
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od cvjetače
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kozice s rižom
Prežgana juha
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižini ravioli s mozzarellom
Empanade s pestom
Zlatna piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna pureća rolada
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pohani tofu s povrćem
Rižoto s tunom
Pohane paprike
Pileća prsa iz pećnice
Grčka seljačka salata
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pohana skuta
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetina enchilada
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Lignje i tikvice na štapiću
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zimski punč
Lignje na šumskom rižotu
Sočna Wellington pečenka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Palačinke s nadjevom od riže
Pirjani kunić
Raskošna ljetna tava
Roštilj s umakom Romesco
Mirisni prilog iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Pileći gulaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u košuljici
Rižoto tortice
Janjetina na padelu
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata u košaricama od parmezana
Španjolski migas s bundevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od bundeve s jabukom
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fina pikantna piletina
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Žuti medaljoni
Papreni tart s marelicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobni štapići
Uskršnja šunka na zabavan način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od tune i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Male teleće pitice
Govedina s lukom
Salata s mora
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Aroma lovora odlično ide s čokoladom i cimetom te umjesto mrkve možete koristiti jabuku ili tikvicu no u svakom slučaju uživati ćete u aromatičnim zalogajima.

Sastojci

150 ml mlijeka
6 listova Vegeta Maestro lovora
230 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 žličica Sode bikarbone Dolcela
½ žličice soli
1 Cimet šećer Dolcela
15 g Kakaa u prahu Dolcela
4 jaja
180 g šećera
100 g kokosova ulja (ili biljnog ulja)
250 g naribane mrkve (sitno)
80 g čokoladnih kapljica
Za posluživanje:
Šlag 5+ Dolcela

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 80 min

  • 1 Mlijeku dodajte listove lovora i zagrijte dok ne zakipi. Pustite da lagano kuha oko 5 minuta, ugasite vatru i ostavite da se hladi. Što duže stoji, mlijeko će biti aromatičnije.
  • 2 Brašnu dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, cimet šećer i kakao. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte te dodajte omekšalo kokosovo ulje i naribanu mrkvu.
  • 3 Umiješajte zatim aromatizirano mlijeko, smjesu s brašnom i na kraju čokoladne kapljice.
  • 4 Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen kalup za tortu (Ø 24 cm). Pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 °C.

Savjet

Aroma lovora odlično ide s čokoladom i cimetom te umjesto mrkve možete koristiti jabuku ili tikvicu.

Posluživanje

Kolač ohladite, pospite šećerom u prahu, narežite i poslužite s tučenim šlagom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 182.02 23 23
Kalcij mg 94.7 9 9
Pantotenska kiselina mg 0.43 6 6
Vitamin D μg 15.83 8 8
Vitamin A μg 6287.02 157 126
Sol g 0.16 0 0
Bjelančevine g 6.14 - -
Vlakna g 2.69 - -
Ugljikohidrati g 22.35 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 0.66 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 2.89 - -
- zasićene masne kiseline g 10.74 - -
Masti g 15.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke