Meni Search

Ful nabrijan

Sočna pureća rolada

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Piletina laganini
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Janjetina na padelu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Vratina sa sezonskim povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Salata s mora
Salata od liganja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Dagnje na buzaru
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Pašticada s njokima
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brancinovo oko
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke