Meni Search

Ful nabrijan

Sočna pureća rolada

Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Krem juha od tikvica
Fina pikantna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Urbana pola
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Brancinovo oko
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Miješani grill
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa sezonskim povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kaštelanski makaruni
Fini gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill povrće na salatu
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ljetni ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Salata s mora
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mini lazanje
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada s njokima
Vege odresci s marinadom
Pirjani kunić
Dagnje na buzaru
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Marinirana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Meksička party salata
Zabavni kineski ravioli
Šampinjoni u palačinki
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke