Meni Search

Ful nabrijan

Sočna pureća rolada

Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Pirjani kunić
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski špageti
Urbana pola
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Mini lazanje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjevene lignje
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Prežgana juha
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Umak od limete (Molho de limao)
Kroketi od piletine
Aromatizirani kruh
Lagana sarma
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od liganja
Delikatesna junetina na češki
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Dagnje na buzaru
Pizza s tunom
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Brusketa s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vege odresci s marinadom
Pizza sirni jastučići
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Ražnjići od lososa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Račići na posteljici od povrća
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke