Meni Search

Ful nabrijan

Sočna pureća rolada

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Aromatizirani kruh
Fina pikantna piletina
Pašticada s njokima
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mediteranski špageti
Voćna juha od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Manastirski đuveč
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Pizza s tunom
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Irska janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Belgija - Salade Liégeoise
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Meso s repom
Meksička party salata
Vratina sa sezonskim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina laganini
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pirjani kunić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Dagnje na buzaru
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Kunić na bijelo
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Sočna rebarca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Uzbudljivi kolač od blitve
Račići na posteljici od povrća
Pizza sirni jastučići
Mirisna pečenka
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice na ražnjiću
Miješani grill
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fini gulaš od gljiva
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke