Meni Search

Ful nabrijan

Sočna pureća rolada

Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina Kiev
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Pašticada s njokima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Mesne okruglice
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileći bataci s umakom od luka
Pečena piletina s limunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Prežgana juha
Bugarska pita od krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina laganini
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kroketi od piletine
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Salata od liganja
Meso s repom
Lungić s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Okruglice u umaku od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramsteak u seksi umaku
Dagnje na buzaru
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata s mora
Irska janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Lungić u sendviču
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kunić na bijelo
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni ražnjići
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci u umaku od višanja
Sendvič s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Uzbudljivi kolač od blitve
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke