Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Proljetna janjetina
Grdobina s povrćem
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Rolice od blitve
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Piletina na kijevski način
Odresci od morskog psa
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Brusketa s avokadom
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Ossobuco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni lonac
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lazanje s lignjama
Lungić u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini lazanje
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Povrtni ražnjići
Pogača sa sardinom
Sendvič s avokadom
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Delikatesna junetina na češki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s ribom
Lignje s manistrom u škartocu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meso s repom
Pizza s tunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke