Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Odresci od morskog psa
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Marinirana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od lososa
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza s tunom
Ossobuco
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Rolice od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci u umaku od višanja
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na kijevski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Urbana pola
Lazanje s lignjama
Špageti s ribom
Povrtni ražnjići
Turske pizze
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Fileti lososa u finom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Viška pogača
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Čarobna ljetna piletina
Piletina laganini
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Ramsteak u seksi umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Lagana sarma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke