Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Irska janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Hlebinska i pretepena juha
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Meksička party salata
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grill povrće na salatu
Rolice od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Delikatesna junetina na češki
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina na kijevski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisna pečenka
Piletina sa šafranom
Sočna rebarca
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskava pileća krilca
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Krem juha od tikvica
Lazanje s lignjama
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s ribom
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci od morskog psa
Šampinjoni u palačinki
Mediteranski kruščić s lovorom
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Popečci od tikvica
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zabavni kineski ravioli
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Mini lazanje
Janjetina s medom od kadulje
Ossobuco
Fish&Chips u tortilji
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke