Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Lignje s manistrom u škartocu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Povrtni lonac
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Piletina na kijevski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Martinjska guska s hajdinom kašom
Povrtni ražnjići
Špageti s ribom
Janjetina s medom od kadulje
Proljetno meso i povrće iz woka
Kobasica u pivu i pecivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Odresci u umaku s češnjakom
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Viška pogača
Hrskava pileća krilca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pizza s tunom
Lazanje s lignjama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Turske pizze
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci od morskog psa
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Sočni pureći ražnjići
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Hlebinska i pretepena juha
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisna pečenka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ossobuco
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Urbana pola
Račići na posteljici od povrća
Grill pirjana piletina s roštilja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brusketa s avokadom
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Piletina laganini
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke