Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Pizza s tunom
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Grdobina s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Fina pikantna piletina
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Šampinjoni u palačinki
Ossobuco
Hrskava pileća krilca
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina Kiev
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Odresci od morskog psa
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata s mora
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Delikatesna junetina na češki
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Aromatizirani kruh
Odresci u umaku s češnjakom
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Lazanje s lignjama
Irska janjetina
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od lososa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Grill pirjana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Špageti s ribom
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata od liganja
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zlatna piletina
Viška pogača
Miješani grill
Lignje s manistrom u škartocu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meso s repom
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke