Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Delikatesna junetina na češki
Pizza s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Janjetina s medom od kadulje
Hlebinska i pretepena juha
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Viška pogača
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Špageti s ribom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pečenka
Sočna rebarca
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Turske pizze
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata od liganja
Zlatna piletina
Prežgana juha
Lungić u sendviču
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Ramsteak u seksi umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Miješani grill
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjevene lignje
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Ossobuco
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lagana sarma
Kobasica u pivu i pecivu
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskava pileća krilca
Meso s repom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina na kijevski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke