Meni Search

Ful nabrijana

Sočna pureća rolada

Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Špageti s ribom
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Turske pizze
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina na kijevski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanska rolada
Salata s mora
Hrskava pileća krilca
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Proljetna janjetina
Miješani grill
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Viška pogača
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Ossobuco
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Proljetno meso i povrće iz woka
Mediteranski špageti
Povrtni lonac
Lungić s povrćem
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Vege odresci s marinadom
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje s lignjama
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marinirana piletina s roštilja
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Meso s repom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci u umaku s češnjakom
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Hlebinska i pretepena juha
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Grill pirjana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Šampinjoni u palačinki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Riba u bijelom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Lagana sarma
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke