Meni Search

Okrećem novi list

Sočna pureća rolada

Zapečena ricotta
Salata od quinoe i povrća
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto s tunom
Zimski punč
Španjolski migas s bundevom
Ljubavne šurlice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Caponata alla Podravka
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s mora
Oslić s maslinama
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Popečci od cvjetače
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Juha od cvjetače i camemberta
Pileća prsa iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Povrtni ražnjići
Rižoto na španjolski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mini lazanje
Raskošna ljetna tava
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Senf s paprikama
Uskršnja šunka na zabavan način
Žuti medaljoni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina fuži s tartufima
Rižini ravioli s mozzarellom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kaštelanski makaruni
Salata od tune i povrća
Rosti
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Govedina s lukom
Salata s neobičnim preljevom
Roštilj s umakom Romesco
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohane paprike
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od bundeve s jabukom
Prežgana juha
Pohana skuta
Mesne okruglice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna aromatična torta
Male teleće pitice
Polupunjene paprike
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Čudotvorni čaj za detoks
Prilog od prokulica
Brusketa s avokadom
Krumpir u košuljici
Papreni tart s marelicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s pistacijama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje i tikvice na štapiću
Zabavni kineski ravioli
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kozice s rižom
Sočna Wellington pečenka
Savici sa špinatom i satricom od sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti na kineski način
Grill povrće na salatu
Pileći gulaš
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetina enchilada
Goveđa rebarca sa zeljem
Pečena piletina s limunom
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Juha od rikule i račića
Marokanska salata s cous-cousom
Salata u košaricama od parmezana
Grčka seljačka salata
Bugarska pita od krumpira
Rolice od soma
Tagliatelle s pečenim povrćem
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje na šumskom rižotu
Mirisni prilog iz pećnice
Čarobni štapići
Kineska juha s račićima i gljivama
Mesne okruglice u umaku
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Piletina s mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Popečci od bulgura s umakom
Palačinke s nadjevom od riže
Pohani tofu s povrćem
Bruskete od cvjetače
Sočna rebarca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto tortice
Lignje punjene crvenim radićem
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Polpete od slanutka s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke