Meni Search

Okrećem novi list

Sočna pureća rolada

Špageti na kineski način
Rižoto tortice
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje punjene crvenim radićem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od rikule i račića
Piletina s mascarponeom
Papreni tart s marelicama
Piletina s pistacijama
Velika Britanija - Pastirska pita
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice u umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete od cvjetače
Grčka seljačka salata
Salata od tune i povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Popečci od cvjetače
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Sočna Wellington pečenka
Rolice od blitve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kozice s rižom
Vege odresci s marinadom
Sočna rebarca
Zimski punč
Pileći bataci s umakom od luka
Raskošna ljetna tava
Pohani tofu s povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljubavne šurlice
Popečci od bulgura s umakom
Ražnjići od lososa
Pohane paprike
Pohana skuta
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tunom
Rolice od soma
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Brusketa s avokadom
Salata od quinoe i povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill povrće na salatu
Polpete od slanutka s kurkumom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Voćna juha od višanja
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Senf s paprikama
Pileći gulaš
Prilog od prokulica
Marokanska salata s cous-cousom
Krumpir u košuljici
Salata s mora
Juha od bundeve s jabukom
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečena ricotta
Pileća prsa iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Crveno ljetno varivo
Fina pikantna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
Žuti medaljoni
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Vegetina enchilada
Lignje i tikvice na štapiću
Caponata alla Podravka
Mirisni prilog iz pećnice
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata u košaricama od parmezana
Oslić s maslinama
Juha od cvjetače i camemberta
Čudotvorni čaj za detoks
Čarobni štapići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polupunjene paprike
Rosti
Empanade s pestom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Govedina s lukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna aromatična torta
Male teleće pitice
Mesne okruglice
Zlatna piletina
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s neobičnim preljevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto na španjolski način
Prežgana juha
Njemačka - Jetrica s jabukama
Cous-cous s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pirjani kunić
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke