Meni Search

Okrećem novi list

Sočna pureća rolada

Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pirjani kunić
Rosti
Krumpir u košuljici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna aromatična torta
Piletina s pistacijama
Pohani tofu s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Grill povrće na salatu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Lignje na šumskom rižotu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Sočna Wellington pečenka
Salata u košaricama od parmezana
Tagliatelle s pečenim povrćem
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s mascarponeom
Juha od cvjetače i camemberta
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Senf s paprikama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Oslić s maslinama
Goveđa rebarca sa zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Fina pikantna piletina
Salata od quinoe i povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto na španjolski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Zimski punč
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Empanade s pestom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polupunjene paprike
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje i tikvice na štapiću
Špageti na kineski način
Papreni tart s marelicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Velika Britanija - Pastirska pita
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto tortice
Popečci od cvjetače
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Salata s mora
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Njemačka - Jetrica s jabukama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rolice od soma
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pohana skuta
Pileći gulaš
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Čarobni štapići
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesne okruglice
Žuti medaljoni
Popečci od bulgura s umakom
Govedina s lukom
Kaštelanski makaruni
Salata od tune i povrća
Salata s neobičnim preljevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje punjene crvenim radićem
Raskošna ljetna tava
Pita s muškatnom bundevom i makom
Crveno ljetno varivo
Polpete od slanutka s kurkumom
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Marokanska salata s cous-cousom
Kuglice od riže i svježeg sira
Rolice od blitve
Zapečena ricotta
Vegetina enchilada
Brusketa s avokadom
Rižoto s tunom
Prilog od prokulica
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mirisni prilog iz pećnice
Čudotvorni čaj za detoks
Mesne okruglice u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Pohane paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Palačinke s nadjevom od riže
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete od cvjetače
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Grčka seljačka salata
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke