Meni Search

Okrećem novi list

Sočna pureća rolada

Sočna rebarca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Bruskete od cvjetače
Čarobni štapići
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Raskošna ljetna tava
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Voćna juha od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s pistacijama
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje punjene crvenim radićem
Salata s mora
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir u košuljici
Kineska juha s račićima i gljivama
Polupunjene paprike
Juha od rikule i račića
Rižini ravioli s mozzarellom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od tune i povrća
Špageti na kineski način
Juha od cvjetače i camemberta
Vege odresci s marinadom
Pileći gulaš
Zlatna piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Njemačka - Jetrica s jabukama
Roštilj s umakom Romesco
Zimski punč
Salata s neobičnim preljevom
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Rižoto s tunom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Pohane paprike
Grčka seljačka salata
Empanade s pestom
Pileća prsa iz pećnice
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rižoto na španjolski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Španjolski migas s bundevom
Salata u košaricama od parmezana
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mediteranski špageti
Male teleće pitice
Zapečena ricotta
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Prežgana juha
Rolice od soma
Ražnjići od lososa
Pohana skuta
Bugarska pita od krumpira
Juha od bundeve s jabukom
Papreni tart s marelicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Oslić s maslinama
Kuglice od riže i svježeg sira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od quinoe i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Marokanska salata s cous-cousom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rosti
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Čudotvorni čaj za detoks
Žuti medaljoni
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice u umaku
Govedina s lukom
Ljubavne šurlice
Uskršnja šunka na zabavan način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Sočna aromatična torta
Cous-cous s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Brusketa s avokadom
Rižoto tortice
Kozice s rižom
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna Wellington pečenka
Lignje i tikvice na štapiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetina enchilada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kaštelanski makaruni
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke