Meni Search

Okrećem novi list

Sočna pureća rolada

Povrtni ražnjići
Pileća prsa iz pećnice
Ražnjići od lososa
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Empanade s pestom
Janjetina na padelu
Prilog od prokulica
Sočna aromatična torta
Bruskete od cvjetače
Čudotvorni čaj za detoks
Rolice od blitve
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Vege odresci s marinadom
Lignje i tikvice na štapiću
Tjestenina fuži s tartufima
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zapečena ricotta
Brusketa s avokadom
Čarobni štapići
Rižoto s tunom
Žuti medaljoni
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od bulgura s umakom
Crveno ljetno varivo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto tortice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prežgana juha
Goveđa rebarca sa zeljem
Popečci od cvjetače
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Polpete od slanutka s kurkumom
Pohana skuta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Papreni tart s marelicama
Mesne okruglice u umaku
Rolice od soma
Salata s mora
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje na šumskom rižotu
Uskršnja šunka na zabavan način
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Voćna juha od višanja
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Kozice s rižom
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rosti
Zlatna piletina
Raskošna ljetna tava
Njemačka - Jetrica s jabukama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Caponata alla Podravka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Govedina s lukom
Pohane paprike
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Rižoto na španjolski način
Kaštelanski makaruni
Špageti na kineski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Polupunjene paprike
Salata u košaricama od parmezana
Zimski punč
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s neobičnim preljevom
Juha od cvjetače i camemberta
Vegetina enchilada
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i povrća
Sočna Wellington pečenka
Palačinke s nadjevom od riže
Kineska juha s račićima i gljivama
Cous-cous s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Salata od quinoe i povrća
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljubavne šurlice
Oslić s maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke