Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Rižoto s tri vrste gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Hrskavi trokuti
Koprivnički odojak
Ramstek i salata s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s graškom
Mirisna pureća rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s kozjim sirom
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Salata s mljevenim mesom
Rebarca s grilla
Teriyaki piletina
Ramstek s povrćem
Macho hamburger
Srneći file na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Riba u škartocu
Finska - Juha s lososom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s grila
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Dip od južnog voća
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci u umaku od višanja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ cheeseburger
Ljetni lungić
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Skandinavske rolice s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Rižoto s dagnjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Meksička party salata
Piletina u pivu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini lazanje
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski file s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Svinjski gulaš
Zlatna piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Blagdanska rolada
Sočni pureći ražnjići
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Slatka patka
Goveđa rebarca sa zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Piletina s mascarponeom
Bruskete s povrćem
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dječje lazanje
Kokošja juha s požirakima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lazanje u tavi
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lungić s toplom salatom od šparoga
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill vratina u sendviču
Hrskavo pečeno pile
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke