Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Pureća rolada s mlincima
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Srneći file na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Odresci s umakom od kupina
Vratina sa sezonskim povrćem
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Popečci od cvjetače
Ljetni lungić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s grila
Riba u škartocu
Pizza sirni jastučići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci u umaku od višanja
Obojeni hamburger
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Kokošja juha s požirakima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Kuglice od riže i svježeg sira
Goveđa rebarca sa zeljem
Finska - Juha s lososom
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina u finom umaku
Piletina u pivu
Brancinovo oko
Lazanje u tavi
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Rižoto s tri vrste gljiva
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Koprivnički odojak
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slatka patka
Svinjski gulaš
Ljetni ražnjići
BBQ cheeseburger
Pašticada s njokima
Svinjski file s povrćem
Macho hamburger
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ramstek i salata s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s graškom
Blagdanska rolada
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Manastirski đuveč
Pileći gulaš
Piletina s kozjim sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke