Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjevene lignje
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći gulaš
Pureća rolada s mlincima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Piletina u pivu
Velika Britanija - Pastirska pita
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lazanje u tavi
Kunić na bijelo
Mirisna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Finska - Juha s lososom
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Špageti mediteraneo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Riba u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Salata s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Koprivnički odojak
Slatka patka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kokošja juha s požirakima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ cheeseburger
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Svinjski gulaš
Skandinavske rolice s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Rebarca s graškom
Piletina s mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Macho hamburger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Piletina u aromatičnom omotaču
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Rižoto s dagnjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Dječje lazanje
Pašticada s njokima
Vratina sa sezonskim povrćem
Janjetina na padelu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Obojeni hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s grila
Brusketa s avokadom
Tuna burger
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s tri vrste gljiva
Popečci od cvjetače
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s nadjevom od ajvara
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Srneći file na salatu
Pileća prsa iz pećnice
Hrskavo pečeno pile
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Manastirski đuveč
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek i salata s roštilja
Hrskavi trokuti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke