Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Kroketi od piletine
Kokošja juha s požirakima
BBQ cheeseburger
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dječje lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pureća rolada s mlincima
Vratina sa sezonskim povrćem
Ljetni lungić
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Slatka patka
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Rebarca s graškom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bugarska pita od krumpira
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Koprivnički odojak
Ramstek s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kuglice od riže i svježeg sira
Manastirski đuveč
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s dagnjama
Finska - Juha s lososom
Ramstek i salata s roštilja
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Teleći odresci u umaku od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teriyaki piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Macho hamburger
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Pohani tofu s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Obojeni hamburger
Janjetina s medom od kadulje
Kunić na bijelo
Dip od južnog voća
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete od cvjetače
Goveđa rebarca sa zeljem
Proljetna janjetina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s grila
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Srneći file na salatu
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Tuna burger
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rezanci s krušnim mrvicama
Nadjevene lignje
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Pileća prsa iz pećnice
Hrskavi trokuti
Bruskete s povrćem
Mirisna pureća rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Lazanje u tavi
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tri vrste gljiva
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke