Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Kunić na bijelo
Brownie s kajenskim paprom
Salata s mljevenim mesom
Dip od južnog voća
Teleći odresci u umaku od višanja
Bruskete s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Špageti mediteraneo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kroketi od piletine
BBQ cheeseburger
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kokošja juha s požirakima
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Meksička party salata
Kolinjsko zelje s frišketinom
Macho hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u pivu
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto s dagnjama
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina u finom umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Dječje lazanje
Ramstek i salata s roštilja
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Popečci od cvjetače
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskavo pečeno pile
Mini lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Pašticada s njokima
Tuna burger
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Kaštelanski makaruni
Rebarca s grilla
Koprivnički odojak
Ramstek s povrćem
Ljetni lungić
Teleći savici u umaku od grejpa
Srneći file na salatu
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina Kiev
Obojeni hamburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Svinjski gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Teriyaki piletina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Lazanje u tavi
Piletina s mascarponeom
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke