Meni Search

Superman

Sočna pureća rolada

Ljetni ražnjići
Špageti mediteraneo
Skandinavske rolice s cimetom
Ramsteak u seksi umaku
BBQ cheeseburger
Mirisna pureća rolada
Tuna burger
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Jabučni krumpirići s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bruskete od cvjetače
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pileći gulaš
Macho hamburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od cvjetače
Slatka patka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rebarca s grilla
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kaštelanski makaruni
Kroketi od piletine
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Koprivnički odojak
Mladi krumpir s ajvarom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lazanje u tavi
Pizza sirni jastučići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kokošja juha s požirakima
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s nadjevom od ajvara
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Pureća rolada s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina sa sezonskim povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileća prsa iz pećnice
Bruskete s povrćem
Janjetina na padelu
Goveđa rebarca sa zeljem
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Dip od južnog voća
Tjestenina u finom umaku
Svinjski gulaš
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Ramstek i salata s roštilja
Odresci s umakom od kupina
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Srneći file na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pašticada s njokima
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavi trokuti
Hrskavo pečeno pile
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dječje lazanje
Nadjevene lignje
Rebarca s graškom
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Salata s mljevenim mesom
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke