Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Svinjski gulaš
Piletina u aromatičnom omotaču
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Punjena teleća prsa
Lignji po gosposki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileći gulaš
Odresci u umaku s češnjakom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pašticada voli penne a ti mene
Dip od južnog voća
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižini ravioli s mozzarellom
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Bruskete s povrćem
Pogača sa sardinom
Pohani zamotuljci
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblji ražnjići
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Gulaš od oslića i povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Mladi krumpir s ajvarom
Popečci od cvjetače
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Skandinavske rolice s cimetom
Marinirane srdele
Mirisna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Ljetni lungić
Piletina sa šafranom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riba u škartocu
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bouillabaisse
Kroketi od piletine
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brudet
Piletina Kiev
Salata s mljevenim mesom
Manastirski đuveč
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina u pivu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Srneći file na salatu
Rebarca s graškom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti na kineski način
Rebarca s grilla
Bruskete od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Energetske kuglice s kurkumom
Meksička party salata
Rižoto s tri vrste gljiva
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bakalar s krumpirom
Hrskava pileća krilca
Tuna burger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cous-cous s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke