Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina Kiev
Svinjski gulaš
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek s povrćem
Kroketi od piletine
Obojeni hamburger
Marinirane srdele
Hrskavi trokuti
Bouillabaisse
Bruskete s povrćem
Punjena teleća prsa
Pileći gulaš
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Špageti mediteraneo
Svinjski file s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Popečci od cvjetače
Teleći savici u umaku od grejpa
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Odresci s umakom od kupina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Ljetni lungić
Meksička party salata
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kuglice od riže i svježeg sira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s mascarponeom
Energetske kuglice s kurkumom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s grila
Dip od južnog voća
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Brudet
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Srneći file na salatu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani zamotuljci
Cous-cous s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina na padelu
Lignji po gosposki
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Male teleće pitice
Pureća rolada s mlincima
Bakalar s krumpirom
Hrskavo pečeno pile
Kaštelanski makaruni
Lazanje u tavi
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Mini shepherd's pie
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Mini lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s graškom
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Rižini ravioli s mozzarellom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljetni ražnjići
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina sa šafranom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci u umaku od višanja
Gulaš od oslića i povrća
Grill vratina u sendviču
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Špageti na kineski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Riba u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riblji ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke