Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Lignji po gosposki
Zlatna piletina
Špageti mediteraneo
Velika Britanija - Pastirska pita
Slatka patka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Pileća prsa punjena čvarcima
Riblji ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Bruskete od cvjetače
Grill vratina u sendviču
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Gulaš od oslića i povrća
Bakalar s krumpirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Teleći odresci u umaku od višanja
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Mini shepherd's pie
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ljetni ražnjići
Srneći file na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižini ravioli s mozzarellom
Kunić na bijelo
Piletina u pivu
Blagdanska rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina fuži s tartufima
Brownie s kajenskim paprom
Špageti na kineski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Meksička party salata
Hrskava pileća krilca
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Lazanje u tavi
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski gulaš
Tuna burger
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Finska - Juha s lososom
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Mirisna pureća rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mladi krumpir s ajvarom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Pogača sa sardinom
Sočni pureći ražnjići
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Cous-cous s povrćem
Proljetna janjetina
Pita s muškatnom bundevom i makom
BBQ cheeseburger
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Dječje lazanje
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Marinirane srdele
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kroketi od piletine
Brudet
Obojeni hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rebarca s grilla
Svinjski file s grila
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke