Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Teriyaki piletina
Mirisna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Rebarca s grilla
Kruh od cvjetače s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Blagdanska rolada
Finska - Juha s lososom
Bruskete s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Srneći file na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskavo pečeno pile
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Obojeni hamburger
Piletina u pivu
Meksička party salata
Brancinovo oko
Svinjski gulaš
Rižoto s dagnjama
Marinirane srdele
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci s umakom od kupina
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pohani zamotuljci
Goveđa rebarca sa zeljem
Janjetina na padelu
Punjena teleća prsa
Pileći gulaš
Salata s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Riba u škartocu
Mini shepherd's pie
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Piletina s mascarponeom
Lignji po gosposki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Špageti na kineski način
Bakalar s krumpirom
Jabučni krumpirići s cimetom
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileća prsa punjena čvarcima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Mini lazanje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina sa šafranom
Lazanje u tavi
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski file s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Bouillabaisse
Proljetna janjetina
Fish&Chips u tortilji
Riblji ražnjići
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani tofu s povrćem
BBQ cheeseburger
Tuna burger
Piletina u aromatičnom omotaču
Slatka patka
Male teleće pitice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke