Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Piletina s kozjim sirom
Pašticada voli penne a ti mene
Skandinavske rolice s cimetom
Brownie s kajenskim paprom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pureća rolada s mlincima
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Brudet
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Brusketa s avokadom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od cvjetače
Piletina u aromatičnom omotaču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Ramstek s povrćem
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Bouillabaisse
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kunić na bijelo
Lignji po gosposki
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Mini lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riblji ražnjići
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Piletina u pivu
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Sočni pureći ražnjići
Hrskava pileća krilca
Salata s mljevenim mesom
Teriyaki piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Ramsteak u seksi umaku
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s tri vrste gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Punjena teleća prsa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Bakalar s krumpirom
Tuna burger
Ljetni lungić
Špageti na kineski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohani zamotuljci
Šampinjoni u palačinki
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Marinirane srdele
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pileća prsa punjena čvarcima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke