Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Svinjski file s grila
Lungić s toplom salatom od šparoga
Punjena teleća prsa
Mini lazanje
Ljetni ražnjići
Skandinavske rolice s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Male teleće pitice
Piletina Kiev
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Slatka patka
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Salata s mljevenim mesom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Marinirane srdele
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina s kozjim sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Mirisna pureća rolada
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Pašticada voli penne a ti mene
Dječje lazanje
Popečci od cvjetače
Riblji ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s grilla
Lignje na šumskom rižotu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Meksička party salata
Cous-cous s povrćem
Ljetni lungić
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Brudet
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Bouillabaisse
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Obojeni hamburger
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Roštilj s umakom Romesco
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lignji po gosposki
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bakalar s krumpirom
Piletina sa šafranom
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tuna burger
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Finska - Juha s lososom
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Energetske kuglice s kurkumom
Rebarca s graškom
Ramsteak u seksi umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke