Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Slatka patka
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Salata s mljevenim mesom
Ramsteak u seksi umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Popečci od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Mladi krumpir s ajvarom
Dječje lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Ramstek s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Bouillabaisse
Energetske kuglice s kurkumom
Punjena teleća prsa
Špageti mediteraneo
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Velika Britanija - Pastirska pita
BBQ cheeseburger
Bruskete s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Finska - Juha s lososom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni lungić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teriyaki piletina
Piletina s kozjim sirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brownie s kajenskim paprom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s grila
Cous-cous s povrćem
Dip od južnog voća
Rebarca s graškom
Brudet
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Rižoto s tri vrste gljiva
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Obojeni hamburger
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Kaštelanski makaruni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Tuna burger
Lignji po gosposki
Male teleće pitice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u pivu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Mirisna pureća rolada
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Bruskete od cvjetače
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rižoto s dagnjama
Brancinovo oko
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke