Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Piletina u pivu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Pohani tofu s povrćem
Teriyaki piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
Rebarca s grilla
Slatka patka
Tuna burger
Kuglice od riže i svježeg sira
Bouillabaisse
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Obojeni hamburger
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Dip od južnog voća
Kunić na bijelo
Energetske kuglice s kurkumom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Punjena teleća prsa
Riblji ražnjići
Bakalar s krumpirom
Rebarca s graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brudet
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Hrskavi trokuti
Marinirane srdele
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Pileći gulaš
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Gulaš od oslića i povrća
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete s povrćem
Mini lazanje
Hrskavo pečeno pile
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s kozjim sirom
Janjetina s medom od kadulje
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Riba u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Finska - Juha s lososom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Lignji po gosposki
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lazanje u tavi
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni lungić
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Blagdanska rolada
Popečci od cvjetače
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Male teleće pitice
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke