Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Teriyaki piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rebarca s graškom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Odresci s umakom od kupina
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Mini lazanje
Obojeni hamburger
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Gulaš od oslića i povrća
Finska - Juha s lososom
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bakalar s krumpirom
Srneći file na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirane srdele
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pogača sa sardinom
Brancinovo oko
Kuglice od riže i svježeg sira
Bouillabaisse
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Svinjski file s grila
Mirisna pureća rolada
Manastirski đuveč
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Svinjski gulaš
Brudet
Rižoto s tri vrste gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Lazanje u tavi
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Svinjski file s povrćem
Riba u škartocu
Mesne okruglice na ražnjiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignji po gosposki
Piletina s kozjim sirom
Mini shepherd's pie
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Janjetina na padelu
Kroketi od piletine
Rižini ravioli s mozzarellom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći gulaš
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Slatka patka
Ljetni lungić
Špageti na kineski način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Energetske kuglice s kurkumom
Riblji ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Pileći bataci s umakom od luka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Hrskavo pečeno pile
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Pašticada voli penne a ti mene
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
Pureća rolada s mlincima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke