Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Piletina u aromatičnom omotaču
Brownie s kajenskim paprom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Mini shepherd's pie
Piletina sa šafranom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Brudet
Dječje lazanje
Svinjski file s grila
Odresci u umaku s češnjakom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fish&Chips u tortilji
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Piletina u pivu
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Lignji po gosposki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Male teleće pitice
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti mediteraneo
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kunić na bijelo
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s kozjim sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Šampinjoni u palačinki
Lazanje u tavi
Zlatna piletina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci s umakom od kupina
Rižini ravioli s mozzarellom
Bakalar s krumpirom
Janjetina na padelu
Hrskavo pečeno pile
Riblji ražnjići
Proljetna janjetina
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
BBQ cheeseburger
BBQ svinjska rebarca u foliji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rebarca s grilla
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuglice od riže i svježeg sira
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Gulaš od oslića i povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski gulaš
Punjena teleća prsa
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Ramstek s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski file s povrćem
Manastirski đuveč
Bouillabaisse
Pohani zamotuljci
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni lungić
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini lazanje
Riba u škartocu
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Dip od južnog voća
Energetske kuglice s kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatka patka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Marinirane srdele
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke