Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Obojeni hamburger
Blagdanska rolada
Pileća prsa punjena čvarcima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Salata s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Teriyaki piletina
Lazanje u tavi
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pureća rolada
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pileći bataci s umakom od luka
Bakalar s krumpirom
Cous-cous s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci u umaku s češnjakom
Kaštelanski makaruni
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pizza sirni jastučići
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci s umakom od kupina
Gulaš od oslića i povrća
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Punjena teleća prsa
Fish&Chips u tortilji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći savici u umaku od grejpa
Slatka patka
Kunić na bijelo
Finska - Juha s lososom
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Rižoto s tri vrste gljiva
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Marinirane srdele
Brudet
Male teleće pitice
Zlatna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Špageti mediteraneo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
Kuglice od riže i svježeg sira
Skandinavske rolice s cimetom
Svinjski file s grila
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Bouillabaisse
Piletina u aromatičnom omotaču
Pašticada voli penne a ti mene
Piletina u pivu
Hrskava pileća krilca
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina s medom od kadulje
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete od cvjetače
Pohani zamotuljci
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Rebarca s grilla
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina na padelu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Pureća rolada s mlincima
Pogača sa sardinom
Lignji po gosposki
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s graškom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina s kozjim sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke