Meni Search

Superwoman

Sočna pureća rolada

Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Grill vratina u sendviču
Riblji ražnjići
Popečci od cvjetače
Meksička party salata
Srneći file na salatu
Špageti mediteraneo
Energetske kuglice s kurkumom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Finska - Juha s lososom
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći gulaš
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s kozjim sirom
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Slatka patka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani zamotuljci
Lignji po gosposki
Dječje lazanje
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Brudet
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci s umakom od kupina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u pivu
Bakalar s krumpirom
Ljetni lungić
Pogača sa sardinom
Svinjski file s grila
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file s povrćem
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
BBQ cheeseburger
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Teleći savici u umaku od grejpa
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Punjena teleća prsa
Rezanci s krušnim mrvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rebarca s graškom
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Mini shepherd's pie
Lungić s toplom salatom od šparoga
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s grilla
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina na padelu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Bouillabaisse
Teriyaki piletina
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Skandinavske rolice s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete od cvjetače
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brownie s kajenskim paprom
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Marinirane srdele
Rižini ravioli s mozzarellom
Rižoto s dagnjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cous-cous s povrćem
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Intrigantna rolada od bijelog purećeg mesa prošarana zelenim tragom peršina i rikule uopće ne mora biti komplicirana za izradu pogledate li naš cool videosavjet. 

Sastojci

1 kg puretine
1 žlica Vegete
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica narezanog svježeg bosiljka
3 žlice otopljenog maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 žličice naribane limunove korice
50 – 100 ml bijelog vina
Umak:
1-2 žlice Senfa estragon Podravka
2 žlice aceto balsamico
50 ml maslinova ulja
Cimet u prahu Podravka
100 g rikule

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe40 min

  • 1 Puretinu narežite tako da dobijete veliki odrezak. Potucite ga batom za meso, a zatim pospite s jedne i druge strane Vegetom.
  • 2 Peršin, bosiljak, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i naribanu limunovu koricu izmiješajte u manjoj zdjelici. Ovom mješavinom premažite jednu stranu odreska i zarolajte.
  • 3 Krajeve rolade prčvrstite čačkalicama i popecite u tavi na zagrijanom ulju sa svih strana. Zapečenu roladu stavite na pleh zajedno s masnoćom.
  • 4 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko sat vremena. Tijekom pečenja roladu podlijevajte vinom i vodom.
  • 5 Za umak, u manjoj zdjelici dobro izmiješajte aceto balsamico i med. Dodajte senf, cimet, posolite i uz miješanje polako dodajte ulje.
  • 6 Pečenoj roladi maknite čačkalice, malo ohladite i narežite na odreske.
  • 7 Na tanjur za posluživanje stavite malo rikule. Na rikulu stavite 1-2 odreska, prelijte umakom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke