Meni Search

Ful nabrijan

Sočna rebarca

Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Dagnje na buzaru
Proljetna janjetina
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Brusketa s avokadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Belgija - Salade Liégeoise
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mora
Rajčica s kukuruzom
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina s medom od kadulje
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zlatna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić u sendviču
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vratina sa sezonskim povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lagana sarma
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Pašticada s njokima
Okruglice u umaku od rajčice
Piletina laganini
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Krem juha od tikvica
Popečci od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke