Meni Search

Ful nabrijan

Sočna rebarca

Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Dagnje na buzaru
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Proljetna janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna pureća rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći savici u umaku od grejpa
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill pirjana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pašticada s njokima
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Fini gulaš od gljiva
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mora
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrskavi trokuti
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill povrće na salatu
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Lagana sarma
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Meksička party salata
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Vratina sa sezonskim povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina laganini
Rolice od blitve
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Fina pikantna piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke