Meni Search

Ful nabrijana

Sočna rebarca

Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Račići na posteljici od povrća
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fileti lososa u finom umaku
Lazanje s lignjama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Zlatna piletina
Ossobuco
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pečena piletina s limunom
Delikatesna junetina na češki
Pogača sa sardinom
Kobasica u pivu i pecivu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Grdobina s povrćem
Salata od liganja
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Janjetina na padelu
Viška pogača
Okruglice u umaku od rajčice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Grill vratina u sendviču
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci od morskog psa
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Meksička party salata
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Rezanci s krušnim mrvicama
Turske pizze
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke