Meni Search

Ful nabrijana

Sočna rebarca

Salata s mora
Piletina na kijevski način
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Povrtni lonac
Miješani grill
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Odresci od morskog psa
Popečci od tikvica
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mediteranski špageti
Lazanje s lignjama
Blagdanska rolada
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rolice od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Lagana sarma
Mirisna pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini shepherd's pie
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Uzbudljivi kolač od blitve
Kunić na bijelo
Meso s repom
Tjestenina fuži s tartufima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina s povrćem
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Račići na posteljici od povrća
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ossobuco
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grickalica slanutak iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Piletina sa šafranom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić s povrćem
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hlebinska i pretepena juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke