Meni Search

Ful nabrijana

Sočna rebarca

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mora
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od lososa
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s ribom
Miješani grill
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lagana sarma
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Mini shepherd's pie
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Janjetina s medom od kadulje
Viška pogača
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od liganja
Lungić u sendviču
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Odresci od morskog psa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Sendvič s avokadom
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Ossobuco
Piletina sa šafranom
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Grill povrće na salatu
Turske pizze
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice
Lignje s povrćem i smokvama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić s povrćem
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignje na šumskom rižotu
Hlebinska i pretepena juha
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Mediteranski špageti
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Manastirski đuveč
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza s tunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke