Meni Search

Ful nabrijana

Sočna rebarca

Fina pikantna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Ossobuco
Turske pizze
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Viška pogača
Grill pirjana piletina s roštilja
Pogača sa sardinom
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Prežgana juha
Mini shepherd's pie
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata od liganja
Piletina laganini
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni lonac
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskavi trokuti
Rolice od blitve
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Brancinovo oko
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Rajčica s kukuruzom
Odresci u umaku s češnjakom
Zabavni kineski ravioli
Čarobna ljetna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Piletina sa šafranom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Tjestenina fuži s tartufima
Meksička party salata
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Odresci od morskog psa
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Marinirana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza s tunom
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Ljetni ražnjići
Urbana pola
Martinjska guska s hajdinom kašom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina na kijevski način
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Sočna pureća rolada
Fini gulaš od gljiva
Grdobina s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke