Meni Search

Ful nabrijana

Sočna rebarca

Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Lignje na šumskom rižotu
Odresci u umaku s češnjakom
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Hrskava pileća krilca
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fini gulaš od gljiva
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Urbana pola
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Ossobuco
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pirjani kunić
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Krem juha od tikvica
Janjetina na padelu
Odresci od morskog psa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Nadjevene lignje
Salata s mora
Mesne okruglice
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Špageti s ribom
Lagana sarma
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini shepherd's pie
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza s tunom
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ražnjići od lososa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Blagdanska rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Viška pogača
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Salata od liganja
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Hlebinska i pretepena juha
Martinjska guska s hajdinom kašom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Povrtni ražnjići
Sendvič s avokadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke