Meni Search

Ful nabrijana

Sočna rebarca

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ svinjska rebarca u foliji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Ossobuco
Grill povrće na salatu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mediteranski kruščić s lovorom
Miješani grill
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Okruglice u umaku od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
Turske pizze
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mirisna pečenka
Mesne okruglice na ražnjiću
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Račići na posteljici od povrća
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pirjani kunić
Lungić u sendviču
Povrtni lonac
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Manastirski đuveč
Odresci od morskog psa
Grdobina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Salata s mora
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina laganini
Pizza sirni jastučići
Kaštelanski makaruni
Špageti s ribom
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje s lignjama
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina Kiev
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Popečci od tikvica
Hrskava pileća krilca
Viška pogača
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke