Meni Search

Gladna kao vuk

Sočna rebarca

Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Punjena pečenka u vinu
Pureći hamburger
Ribarska popara
Janjetina na padelu
Svinjski gulaš
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Glazirana patka s umakom od jabuka
Fish&Chips u tortilji
Kuhana govedina s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Fino začinjena piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Piletina u egzotičnom umaku
Varivo od kelja i teletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s grilla
Odresci s umakom od kupina
Govedina s lukom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Obojeni hamburger
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatko twist pile
Sočna Wellington pečenka
Biftek rolice
Meso u woku na indonezijski način
Povrtni lonac
Puretina s jabukom iz pećnice
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Odresci u umaku s češnjakom
Mesna rolada u tijestu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u paketiću
Mesne okruglice u umaku
Vegetarijanski čips
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Tortilje pikant
Slasni BBQ burgeri
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramsteak u seksi umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Patka s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Neobične punjene paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Pileća krilca s roštilja
Lazanje u tavi
Harrisa janjetina s limunom
Hrenovke u panceti
Juha od gljiva
Vratina s roštilja
Ramstek s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Medeni teleći kotleti
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Fino varivo v loncu
Kotlovina
Kuhano meso s umakom od hrena
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s pirjanim povrćem
Ciganski odrezak
Janjetina s medom od kadulje
Slatki lungić
Quiche od bundeve, sira i luka
Pureća rolada s mlincima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina u pivu
Piletina u aromatičnom omotaču
Sarma sa suhim mesom
Pileća prsa iz pećnice
Pikantni gulaš
Macho hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pašticada s njokima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u sočnom pečenju uz krumpir s ružmarinom, timijanom i dimljenom crvenom paprikom.

Sastojci

1,5 kg svinjskih rebarca u komadu
3 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žlica šećera
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1 žlica domaće svinjske masti
sol
1 žlica Vegete
Za prilog:
1 kg krumpira
1 Vegeta twist za krumpir

Koristili smo

Ružmarin

Ružmarin

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe160 min

  • 1 Rebarca dobro očistite, operite i posušite papirnatim ubrusom.
  • 2 U manju posudu stavite protisnuti češnjak, ružmarin, timijan, šećer, dimljenu papriku, Vegetu, malo soli i dobro izmiješajte.
  • 3 Pripremljenom smjesom dobro natrljajte rebarca sa svih strana, prekrijte ih prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 2 sata da se marinira.
  • 4 Lim za pečenje premažite svinjskom masti, pa na njega položite marinirana rebarca. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 150 °C i pecite 90 minuta.
  • 5 Oguljeni i oprani krumpir narežite na kriške, pospite Vegeta twistom za krumpir i dobro izmiješajte.
  • 6 Nakon 90 minuta pečenja uz meso stavite krumpir i pecite još 45-60 minuta ili dok krumpir nije pečen.

Savjet

Meso u prvom dijelu prije dodavanja krumpira možete pokriti folijom kako se ne bi previše posušilo.

Posluživanje

Poslužite toplo uz salatu po želji.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 873.47 109 109
Kalcij mg 166.92 17 17
Kalij mg 2409.24 65 65
Pantotenska kiselina mg 3.96 57 57
Niacin mg 41.25 295 206
Vitamin D μg 45 23 23
Sol g 0.4 0 0
Vlakna g 6.51 - -
Ugljikohidrati g 35.4 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.59 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 9.93 - -
- zasićene masne kiseline g 7.89 - -
Masti g 22.43 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke